Omont Hubert. 2010. Contributions de la production d'huile de palme au développement durable. Problématique générale, controverses. OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 17 (6) : pp. 362-367.
![]() |
Published version
- Français
Use under authorization by the author or CIRAD. document_558635.pdf Télécharger (128kB) |
Abstract : Cultivation of oil palm is the subject of controversy. It is necessary to place these debates in their global context. Three aspects of this context will be particularly developed: the rapid expansion of oil palm cultivation over the last three or four decades, the consequences of this expansion and the controversies and debates it raises, the initiatives to put palm oil in a sustainable development perspective. (Résumé d'auteur)
Mots-clés Agrovoc : Huile de palme, Elaeis guineensis, production, Économie de production, Impact sur l'environnement, Développement durable, Intensification, Politique de développement
Classification Agris : E16 - Production economics
K10 - Forestry production
P01 - Nature conservation and land resources
E14 - Development economics and policies
Champ stratégique Cirad : Axe 1 (2005-2013) - Intensification écologique
Auteurs et affiliations
- Omont Hubert, CIRAD-DRS (FRA)
Autres liens de la publication
Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/558635/)
[ Page générée et mise en cache le 2021-02-08 ]