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The world food economy: A retrospective overview

Dorin Bruno. 2014. The world food economy: A retrospective overview. In : Agrimonde. Scénarios and challenges for feeding the world in 2050. Paillard Sandrine (ed.), Treyer Sébastien (ed.), Dorin Bruno (ed.). Dordrecht : Springer [Pays-Bas], 37-47.

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Texte intégral non disponible.

Résumé : This chapter provides a retrospective overview of the world foodeconomy over four decades (1961-2003), with a world divided into six regions [those of the Millennium Ecosystem Assessment (MA)], and using material generated by Agribiom. We will outline here how Agribiom can be used to analyse or revisit the past, while subsequent chapters will show how it can be used to debate and simulate new possible states of the world, along with all the assumptions and interpretations associated with these simulations

Mots-clés Agrovoc : production alimentaire, démographie, consommation alimentaire, commerce, produit alimentaire, utilisation des terres

Classification Agris : E10 - Économie et politique agricoles
E11 - Économie et politique foncières
E51 - Population rurale
E16 - Économie de la production
E70 - Commerce, commercialisation et distribution
E73 - Économie de la consommation

Champ stratégique Cirad : Axe 3 (2014-2018) - Alimentation durable

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Autres liens de la publication

Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/573775/)

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