Agritrop
Home

Browse by Mot Clé Matière

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Date | Item Type | No Grouping
Jump to: 2021 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2010 | 2007 | 2006 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 1998 | 1996 | 1995 | 1994 | 1991 | 1990 | 1989 | 1988 | 1987 | 1986 | 1985 | 1984 | 1976 | 1973 | 1972 | 1970 | 1967
Number of items: 61.

2021

2018

Influence of potassium carbonate addition on the condensable species released during wood torrefaction. Alves De Macedo Lucelia, Commandre Jean-Michel, Rousset Patrick, Valette Jérémy, Pétrissans Mathieu. 2018. Fuel Processing Technology, 169 : pp. 248-257.
[img]

2017

Identification of kairomones of second instar nymphs of the variegated coffee bug Antestiopsis thunbergii (Heteroptera: Pentatomidae). Njihia Teresiah, Torto Baldwin, Murungi Lucy Kananu, Irungu Janet, Mwenda Dickson, Babin Régis. 2017. Chemoecology, 27 (6) : pp. 239-248.
[img]

Voies de valorisation de la graine de jícaro (Crescentia alata) pour la sécurité alimentaire des zones tropicales sèches de l'Amérique centrale. Corrales Hernandez Carla. 2017. Montpellier : Montpellier SupAgro, 212 p. Thèse de doctorat : Sciences des aliments et nutrition : Montpellier SupAgro
[img]
Preview

2016

Comparison of phenolic and volatile profiles of edible and toxic forms of Detarium senegalense J. F. GMEL. Diop Ndiaye Nafissatou, Munier Sylvie, Pelissier Yves, Boudard Frédéric, Mertz Christian, Lebrun Marc, Dhuique-Mayer Claudie, Dornier Manuel. 2016. African Journal of Biotechnology, 15 (16) : pp. 622-632.
[img]
Preview

Pour l'optimisation de la qualité des produit du giroflier de Madagascar (clous et huiles essentielles) : étude des facteurs de leurs variabilités. Razafimamonjison Gaylor, Boulanger Renaud, Jahiel Michel, Rakotoarison M., Sandratriniaina R., Ramanoelina Panja, Fawbush Fanjaniaina, Lebrun Marc, Danthu Pascal. 2016. In : Recherches interdisciplinairespour le développement durable et la biodiversité des espaces ruraux malgaches. Duchaufour Hervé (ed.). Antananarivo : PARRUR, pp. 57-132. ISBN 978-2-9559658-0-1
[img]

Pour l'optimisation de la qualité des produits du giroflier de Madagascar (clous et huiles essentielles) : étude des facteurs de leurs variabilités. Razafimamonjison Gaylor, Boulanger Renaud, Jahiel Michel, Rakotoarison M., Sandratriniaina R., Rasoarahona Jean, Ramanoelina Panja, Fawbush Fanjaniaina, Lebrun Marc, Danthu Pascal. 2016. In : Recherche interdisciplinaire pour le développement durable et la biodiversité des espaces ruraux malgaches. Application à différentes thématiques de territoire. Duchaufour Hervé (ed.), Razafimbelo-Andriamifidy Tantely (ed.), Rakotoarisoa Jacqueline (ed.), Ramamonjisoa Bruno (ed.), Rakotondravao. SCAC, PARRUR. Antananarivo : MYE, pp. 57-132.
[img]
Preview

2015

[img]
Preview

Chemical characterization of floral scents in the six endemic baobab species (Adansonia sp.) of Madagascar. Razanamaro Onja, Rasoamanana Elysée, Rakouth Bakolimalala, Randriamalala Josoa Ramarolanonana, Rabakonadrianina Elisabeth, Clément-Vidal Anne, Leong Pock Tsy Jean-Michel, Menut Chantal, Danthu Pascal. 2015. Biochemical Systematics and Ecology, 60 : pp. 238-248.
[img]

Multi-technique characterization of fast pyrolysis oils. Charon Nadège, Ponthus Jérémie, Espinat Didier, Broust François, Volle Ghislaine, Valette Jérémy, Meier Dietrich. 2015. Journal of Analytical and Applied Pyrolysis, 116 : pp. 18-26.
[img]

Pyrolyse flash de biomasse lignocellulosique : comment catalyser la désoxygénation au cours des mécanismes primaires et secondaires ? Eibner Simon. 2015. Ouagadougou : 2iE, 220 p. Thèse de doctorat : Chimie et Physicochimie des Matériaux : Institut international d'ingénierie de l'eau et de l'environnement
[img]
Preview

2014

Combustion of vegetable oils under optimized conditions of atomization and granulometry in a modified fuel oil burner. Daho Tizane, Vaitilingom Gilles, Sanogo Oumar, Ouiminga Salifou Kouchka, Zongo Augustin S., Piriou Bruno, Koulidiati Jean. 2014. Fuel, 118 : pp. 329-334.
[img]

Sustancias aromáticas en el cacao cosechado en la zona de Río Anus, municipio sucre, estado portuguesa, Venezuela. Alvarado Mary Lisbeth, Portillo Elvis, Boulanger Renaud, Bastide Philippe, Macia Isabel. 2014. Revista UNELLEZ de Ciencia y Tecnologia, 32 : pp. 38-43.
[img]
Preview

2013

Potentialité des huiles essentielles dans la lutte biologique contre la mouche blanche Bemisia tabaci Genn. Tia Vama Etienne, Lozano Paul, Menut Chantal, Lozano Yves, Martin Thibaud, Niamké Sébastien, Adima Augustin Amissa. 2013. Phytothérapie, 11 (1) : pp. 31-38.
[img]

Thermodesorption coupled to GC–MS to characterize volatiles formation kinetic during wood thermodegradation. Candelier Kévin, Dumarçay Stéphane, Pétrissans Anélie, Pétrissans Mathieu, Kamdem Pascal, Gerardin Philippe. 2013. Journal of Analytical and Applied Pyrolysis, 101 : pp. 96-102.
[img]

2012

Characterisation of the volatile profile of coconut water from five varieties using an optimised HS-SPME-GC analysis. Prades Alexia, Ablan Assa Rebecca Rachel, Dornier Manuel, Pain Jean Pierre, Boulanger Renaud. 2012. Journal of the Science of Food and Agriculture, 92 (12) : pp. 2471-2478.
[img]

Determination of biochemical composition of shea Vitellaria paradoxa nut using near infrared spectroscopy (NIRS) and gas chromatography. Quainoo A.K., Nyarko George, Davrieux Fabrice, Piombo Georges, Bouvet Jean-Marc, Yidana J.A., Abubakari A.H., Mahunu G.K., Abagale F.K., Chimsah F.A.. 2012. International Journal of Biology, Pharmacy and Allied Sciences, 1 (2) : pp. 84-98.
[img]

Prediction of pyrolysis oils higher heating value with gas chromatography-mass spectrometry. Fassinou Wanignon Ferdinand, Van de Steene Laurent, Koua Kamenan Blaise, Toure Siaka. 2012. Fuel, 96 : pp. 141-145.
[img]

2010

Comparison of surfaces properties of different types of cotton fibers by inverse gas chromatography. Rjiba Narges, Nardin Michel, Dréan Jean-Yves, Frydrych Richard. 2010. Journal of Polymer Research, 17 (1) : pp. 25-32.
[img]

Quantification of 2-acetyl-1-pyrroline in rice by stable isotope dilution assay through headspace solid-phase microextraction coupled to gas chromatography-tandem mass spectrometry. Maraval Isabelle, Sen Kemal, Agrebi Abdelhamid, Menut Chantal, Morere Alain, Boulanger Renaud, Gay Frédéric, Mestres Christian, Günata Ziya. 2010. Analytica Chimica Acta, 675 (2) : pp. 148-155.
[img]

2007

Impact of "ecological" post-harvest processing on the volatile fraction of coffee beans : I. Green coffee. Gonzalez-Rios Oscar, Suarez Quiroz Mirna Leonor, Boulanger Renaud, Barel Michel, Guyot Bernard, Guiraud Joseph-Pierre, Schorr-Galindo Sabine. 2007. Journal of Food Composition and Analysis, 20 (3-4) : pp. 289-296.
[img]

A study of the surface properties of cotton fibers by inverse gas chromatography. Rjiba Narges, Nardin Michel, Dréan Jean-Yves, Frydrych Richard. 2007. Journal of Colloid and Interface Science, 314 : pp. 373-380.
[img]

2006

Caractérisation du profil aromatique de différentes variétés d'ananas par SPME en espace de tête GC-FID. Soler Alain, Lebrun Marc, Beauté Marie-Pierre. 2006. Fruits, 61 (3) : pp. 185-195.
[img]
Preview

GC-MS and GC-olfactometry analysis of aroma compounds in a representative organic aroma extract from cured vanilla (Vanilla planifolia G. Jackson) beans. Pérez Silva Araceli, Odoux Eric, Brat Pierre, Ribeyre Fabienne, Rodriguez-Jimenes Guadelupe, Robles-Olvera V., Garcia-Alvarado M.A., Günata Ziya. 2006. Food Chemistry, 99 (4) : pp. 728-735.
[img]

2004

Development of electronic nose measurements for mango (Mangifera indica) homogenate and whole fruit. Lebrun Marc, Ducamp-Collin Marie-Noelle, Plotto Anne, Goodner Kevin L., Baldwin Elizabeth. 2004. Proceedings of the Annual Meeting of the Florida State Horticultural Society, 117 : pp. 421-425.
[img]

2003

2002

Leaf and peel volatile compounds of an interspecific citrus somatic hybrid [Citrus aurantifolia (Christm.) Swing. + Citrus paradisi Macfayden]. Gancel Anne Laure, Olle Didier, Ollitrault Patrick, Luro François, Brillouet Jean-Marc. 2002. Flavour and Fragrance Journal, 17 (6) : pp. 416-424.

Pinneapple juice concentrated by osmotic evaporation. Shaw Philip E., Lebrun Marc, Ducamp Marie-Noelle, Jordan Maria J., Goodner Kevin L.. 2002. Journal of Food Quality, 25 (1) : pp. 39-49.

Sensory evaluation of headspace extracts by direct CG-Olfactometry : Application to fresh orange juice. Rega Barbara, Fournier Nicole, Brat Pierre, Guichard Elisabeth. 2002. In : The 10th Weurman Flavour Research Symposium, 24-28 June 2002, Beaune, France. s.l. : s.n., 4 p. Weurman Flavour Research Symposium. 10, Beaune, France, 24 June 2002/28 June 2002.
[img]
Preview

2001

Essential oils obtained by flash vacuum-expansion of peels from lemon, sweet orange, mandarin and grapefruit. Brat Pierre, Olle Didier, Gancel Anne Laure, Reynes Max, Brillouet Jean-Marc. 2001. Fruits, 56 (6) : pp. 395-402.
[img]
Preview

Evaluation of concentrated orange and passionfruit juices prepared by osmotic evaporation. Shaw Philip E., Lebrun Marc, Ducamp Marie-Noelle, Courel Mathilde, Reynes Max, Dornier Manuel. 2001. Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie - Food Science and Technology, 34 (2) : pp. 60-65.

Extraction d'huiles essentielles d'agrumes par le procédé de Flash-Détente. Brat Pierre. 2001. In : Doctoriales 2001 de La Réunion, Le Tampon, La Réunion, 25-31 mars2001. Université de La Réunion. Montpellier : Cirad, 1 p. Doctoriales 2001, Le Tampon, Réunion, 25 March 2001/31 March 2001.

1998

Genetic and biochemical analysis of aroma in rice. Lorieux Mathias, Petrov Marina, Pons Brigitte, Clément Guy, Faure Jacques, Ghesquière Alain. 1998. In : International symposium on rice quality: communications = [Symposium international sur la qualité du riz : communications]. CCE; INRA. Bruxelles : CCE, pp. 1-9. International Symposium on Rice Quality, Nottingham, Royaume-Uni, 24 November 1997/27 November 1997.

1996

La qualité des huiles essentielles d'ylang-ylang produites à Mayotte. Demarne F.E.. 1996. Saint-Denis : CIRAD, 26 p.

1995

Solid-phase microextraction: an alternative method for the study of airborne insect pheromones (Metamasius hemipterus, Coleoptera, Curculionidae). Malosse Christian, Ramirez-Lucas Olga Pamela, Rochat Didier, Morin Jean-Paul. 1995. Journal of High Resolution Chromatography and Chromatography Communications, 18 : pp. 669-670.

1994

Biodegradability of packaging materials using a respirometric method. Coma V., Couturier Y., Pascat B., Bureau G., Guilbert Stéphane, Cuq J.L.. 1994. Packaging Technology and Science, 7 (2) : pp. 87-98.

1991

Evaluation analytique de l'arôme cacao. Guyot Bernard. 1991. In : Deuxième congrès international du cacao et du chocolat = Second international congress on cocoa and chocolate$ENG. ILV. Hambourg : Behr's Seminars, 14 p. Congrès International du Cacao et du Chocolat. 2, Munich, Allemagne, 13 May 1991/15 May 1991.

Synthèse d'alcools gras ramifiés et d'esters dérivés nouveaux : intérêt en cosmétologie. Vidal V.. 1991. Montpellier : USTL, 100 p. Mémoire DUST : Parfums, Arômes, Cosmétiques : Université des sciences et techniques du Languedoc

1990

Identification des composés volatils alkylsulfures et alkyldisulfures de l'arôme café. Guyot Bernard, Vincent Jean-Claude. 1990. In : Treizième Colloque Scientifique International sur le Café = Thirteenth International Scientific Colloquium on Coffee$ENG. ASIC. Paris : ASIC, pp. 107-115. ISBN 2-900212-12-X Colloque Scientifique International sur le Café. 13, Paipa, Colombie, 21 August 1989/25 August 1989.
[img]

1989

L'amélioration variétale du "Géranium rosat" (Pelargonium sp.) Contribution systématique, caryologique et biochimique. Demarne F.E.. 1989. Orsay : Université de Paris-Sud, 250 p. Thèse de doctorat : Sciences : Université de Paris-Sud

1988

Etude de Kenaf (Hibiscus cannabinus) par un procédé papetier en deux phases, sans soufre. CIRAD-CTFT - FRA. 1988. Nogent-sur-Marne : CIRAD-CTFT, 51 p.

1987

New process of suspension pyrolysis and use of charcoal slurry - 12/1986-11/1987. Villeneuve Françis, Mezerette Corinne. 1987. Nogent-sur-Marne : CIRAD-CTFT, 47 p.

1986

Cinétique d'apparition des composés pyroligneux au cours de la carbonisation. Blondet M.. 1986. Nogent-sur-Marne : CIRAD-CTFT, 29 p.

Fatty acid composition of developing soybeans. Sangwan N.K., Gupta K., Singh Didsa K.. 1986. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 34 (3) : pp. 415-417.

1985

Composition en acides gras de différentes variétés d'avocats : évolution au cours du développement physiologique du fruit et incidence de la zone de culture. Lozano Yves, Ratovohery J., Gaydou Emile M.. 1985. Revue Française des Corps Gras, 32 (10) : pp. 377-386.

1984

Intérêt de la chromatographie en phase gazeuse des extraits hexaniques pour la sélection des Pelargonium à parfum. Demarne Frédéric, Guerere M., Durillon M.. 1984. L'Agronomie Tropicale (1975), 39 (4) : pp. 346-349.

1976

Analyse des sucres dans les jus de fruits par chromatographie en phase gazeuse. Huet Raymond, Terrien A.. 1976. Montpellier : GERDAT-IRFA, 5 p.

Etudes sur l'huile d'avocat, en particulier sur la fraction stérolique. Suite de l'étude sur la fraction 4-monométhylstérolique. Itoh T., Tamura T., Matsumoto Takashi, Dupaigne P.. 1976. Fruits, 31 (7-8) : pp. 473-481.
[img]

1973

Xème réunion du Comité Technique ISO/TC 54 "huiles essentielles". Huet Raymond. 1973. Fruits, 28 (1) : pp. 65-66.
[img]

1972

Identification of volatile flavor compounds from roasted filberts. Sheldon R.M., Lindsay R.C., Libbey L.M.. 1972. Journal of Food Science, 37 (2) : pp. 313-316.

1970

L'arôme de la banane. Dupaigne P.. 1970. Fruits, 25 (4) : pp. 281-291.
[img]

L'huile essentielle de lime au Mexique (Citrus aurantifolia Swingle). Haro Guzman L., Huet Raymond. 1970. Fruits, 25 (12) : pp. 887-899.
[img]

La chromatographie gazeuse et l'étude de conformation des alcools terpéniques monocycliques. Baron Christian, Maume B., Lhuguenot J.C.. 1970. France et ses Parfums, 13 (67) : pp. 31-35.

1967

This list was generated on Mon Mar 1 06:20:30 2021 CET.