Agritrop
Home

Browse by Mot Clé Matière

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Date | Item Type | No Grouping
Jump to: 2020 | 2017 | 2016 | 2013 | 2012 | 2008 | 2005 | 2003 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1995 | 1986 | 1974 | 1972 | 1965
Number of items: 21.

2020

Palm seed and fruit lipid composition:phylogenetic and ecological perspectives. Guérin Chloé, Serret Julien, Montúfar Rommel, Vaissayre Virginie, Bastos-Siqueira Aldecinei, Durand-Gasselin Tristan, Tregear James, Morcillo Fabienne, Dussert Stéphane. 2020. Annals of Botany, 125 (1) : pp. 157-172.
[img]

2017

Physicochemical characterization of jicaro seeds (Crescentia alata H.B.K.): A novel protein and oleaginous seed. Corrales C.V., Fliedel Geneviève, Pérez Ana Mercedes, Servent Adrien, Prades Alexia, Dornier Manuel, Lomonte B., Vaillant Fabrice. 2017. Journal of Food Composition and Analysis, 56 : pp. 84-92.
[img] [img]

2016

2013

Comparative transcriptome analysis of three oil palm fruit and seed tissues that differ in oil content and fatty acid composition. Dussert Stéphane, Guérin Chloé, Andersson Mariette, Joët Thierry, Tranbarger Timothy John, Pizot Maxime, Gautier Sarah, Omoré Alphonse, Durand-Gasselin Tristan, Morcillo Fabienne. 2013. Plant Physiology, 162 (3) : pp. 1337-1358.
[img]

2012

Characterisation of Jatropha curcas seeds and oil from Mali. Rathbauer Josef, Sonnleitner Andrea, Pirot Roland, Zeller Rudolf, Bacovsky Dina. 2012. Biomass and Bioenergy, 47 : pp. 201-210.
[img]

2008

Assessment of technical and socioeconomical feeding practices in semiarid and arid Areas in north India (Haryana), and implications for dairy rural development. Alary Véronique, Teynier Delphine, Messad Samir, Lecomte Philippe, Barbier Bruno. 2008. Revue d'Elevage et de Médecine Vétérinaire des Pays Tropicaux, 61 (1) : pp. 27-36.
[img]
Preview

Caractérisation du beurre de Pentadesma butyracea Sabine, fonctionnalisation des triacylglycérols par transfert acyle sélectif en biocatalyse. Tchobo Paul Fidèle. 2008. Cotonou : UAC, 122 p. Thèse de doctorat : Chimie organique, alimentaire, industrielle, catalyse enzymatique et technologie alimentaire : Université d'Abomey-Calavi
[img]
Preview

2005

De nouvelles voies de valorisation pour redynamiser la filière ricin au Brésil. Pina Michel, Severino Liv S., Beltrao Napoleão E.M., Villeneuve Pierre, Lago Regina C.A.. 2005. Cahiers Agricultures, 14 (1) : pp. 169-171.
[img]
Preview

2003

Biodiversidade e valorização das frutas e dos oleaginosos no Amapa : [2001-02]. Pallet Dominique, Brabet Catherine, Pioch Daniel, Henry Guy. 2003. In : O Cirad no Brasil : relatorio de atividades 2001-2002. Hainzelin Etienne (ed.). CIRAD. Brasilia : CIRAD, pp. 79-80.

Diversité et transformation de qualité des fruits et oléagineux en Amapa : [2001-02]. Pallet Dominique, Brabet Catherine, Pioch Daniel, Henry Guy. 2003. In : Le Cirad au Brésil : rapport d'activités 2001-2002. Hainzelin Etienne (ed.). CIRAD. Brasilia : CIRAD, pp. 79-80.

1999

Comment lutter contre la contamination de l'arachide par les aflatoxines? : expériences conduites au Sénégal. Martin José, Ba A., Dimanche Philippe, Schilling Robert. 1999. Agriculture et Développement (23) : pp. 58-67.
[img]
Preview

1998

1997

Efficiency of neem and groundnut oils in protecting leguminous tree seeds against seed beetles in the Sahel. Cardet C., Kandji T., Delobel A., Danthu Pascal. 1997. In : Projet Ligneux fruitiers (Sénégal) (contrat n.91.0122). Rapport final d'exécution scientifique et technique (1991-1997). ISRA; CRDI. ISRA, CRDI. Dakar : ISRA, 29 p.

1996

Conférence internationale sur le traitement des graines oléagineuses et des huiles alimentaires, Istanbul, 6-10 octobre 1996. Burghart Pierre, Evrard Jacques, Graille Jean, Uzzan A.. 1996. OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 3 (6) : p. 403. World Conference on Oilseed and Edible Oils Processing, Istanbul, Turquie, 6 October 1996/10 October 1996.

Les composantes du rendement de l'arachide. Cattan Philippe. 1996. Agriculture et Développement (11) : pp. 33-38.
[img]
Preview

1995

Les pays en développement et le marché international des oléagineux. Daviron Benoit. 1995. OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 2 (3) : pp. 191-196.

1986

Fatty acid composition of developing soybeans. Sangwan N.K., Gupta K., Singh Didsa K.. 1986. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 34 (3) : pp. 415-417.

1974

1972

Informations économiques. Note sur l'économie mondiale du soja au cours de la décennie 1960-1970 avec données comparatives concernant les autres oléagineux et l'arachide. Arnould J.P.. 1972. L'Agronomie Tropicale. Série 1, Riz et Riziculture et Cultures Vivrières Tropicales, 27 (10) : pp. 1072-1081.

1965

Valeurs bromatologiques de 150 aliments de l'Ouest africain. Mongodin Bernard, Rivière Raymond. 1965. Maisons-Alfort : IEMVT, 75 p.

This list was generated on Mon Nov 30 05:03:53 2020 CET.