Agritrop
Accueil
Aide
Liens utiles
Recherche avancée
Auteurs CIRAD
Parcourir
par champ stratégique Cirad
par thème Agris
par année
par auteur
par affiliation d'auteur
Déposer
Se connecter
Résultats pour : "Microfiltration"
Format d'export
ASCII Citation
Atom
Dublin Core
EndNote
EndNote-Indicateurs (agents Cirad)
HTML Citation
Object IDs
Zotero - Reference Manager (RIS)
RSS 1.0
RSS 2.0
Grouper par :
Année de publication
|
Type de document
|
Aucun
Nombre de documents :
9
.
Article de revue
Enhancement of the
in vitro
bioavailable carotenoid content of a citrus juice combining crossflow microfiltration and high-pressure treatments.
Di Corcia Sophie, Dornier Manuel, Palmade Laetitia, Dhuique-Mayer Claudie. 2022.
Food Research International
,
156
:111134, 11 p.
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2022.111134
Impact of crossflow microfiltration on aroma and sensory profiles of a potential functional citrus-based food.
Hammad Imane, Dornier Manuel, Lebrun Marc, Maraval Isabelle, Poucheret Patrick, Dhuique-Mayer Claudie. 2022.
Journal of the Science of Food and Agriculture
,
102
(13) : 5768-5777.
https://doi.org/10.1002/jsfa.11926
Viscoelastic behavior and fouling propensity of concentrated suspended particles of orange juice with defined size distributions: Towards a better control of the deposit layer properties during microfiltration.
Demoulin Camille, Wisniewski Christelle, Ricci Julien, Delalonde Michèle, Dahdouh Layal. 2022.
LWT - Food Science and Technology
,
153
:112473, 8 p.
https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.112473
Prévisualisation
Concentrates from citrus juice obtained by crossflow microfiltration: Guidance of the process considering carotenoid bioaccessibility.
Di Corcia Sophie, Dhuique-Mayer Claudie, Dornier Manuel. 2020.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
,
66
:102526, 15 p.
https://doi.org/10.1016/j.ifset.2020.102526
Prévisualisation
Concentration and purification by crossflow microfiltration with diafiltration of carotenoids from a by-product of cashew apple juice processing.
Servent Adrien, Abreu Fernando, Dhuique-Mayer Claudie, Belleville Marie-Pierre, Dornier Manuel. 2020.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
,
66
:102519, 9 p.
https://doi.org/10.1016/j.ifset.2020.102519
Prévisualisation
Coupling of pressure-driven membrane technologies for concentrating, purifying and fractionizing betacyanins in cactus pear (
Opuntia dillenii
Haw.) juice.
Tamba Abdoulaye, Servent Adrien, Mertz Christian, Cisse Mady, Dornier Manuel. 2019.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
,
52
: 244-255.
https://doi.org/10.1016/j.ifset.2018.12.008
Prévisualisation
Immersed membranes configuration for the microfiltration of fruit-based suspensions.
Rouquie Camille, Dahdouh Layal, Ricci Julien, Wisniewski Christelle, Delalonde Michèle. 2019.
Separation and Purification Technology
,
216
: 25-33.
https://doi.org/10.1016/j.seppur.2019.01.062
Prévisualisation
New prospects for immersed hollow-fiber membranes in fruit juices microfiltration: Case of grapefruit juice.
Rouquie Camille, Dahdouh Layal, Delalonde Michèle, Wisniewski Christelle. 2019.
Journal of Food Engineering
,
246
: 75-85.
https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2018.11.001
Thèse
Microfiltration de jus de fruits et suspensions à base de fruits : Faisabilité et performances d'une filtration par membranes immergées.
Rouquie Camille. 2018. Montpellier : Université de Montpellier, 191 p. Thèse de doctorat : Génie des Procédés : Université de Montpellier
Prévisualisation
Liste générée le
Mon Jan 29 03:01:22 2024 CET
.