Agritrop
Home

Browse by Mot Clé Matière

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Date | Item Type | No Grouping
Jump to: 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2010 | 2009 | 2008 | 2005 | 2004 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1994 | 1993 | 1991 | 1987 | 1985 | 1984
Number of items: 29.

2016

Surface polysaccharides and quorum sensing are involved in the attachment and survival of Xanthomonas albilineans on sugarcane leaves. Mensi Imène, Daugrois Jean-Heinrich, Pieretti Isabelle, Gargani Daniel, Fleites Laura, Noëll Julie, Bonnot François, Gabriel Dean W., Rott Philippe. 2016. Molecular Plant Pathology, 17 (2) : pp. 236-246.
[img]
Preview
[img]
Preview

2015

Free exopolysaccharide from Mycoplasma mycoides subsp. mycoides possesses anti-inflammatory properties. Totté Philippe, Puech Carinne, Rodrigues Valérie, Bertin Clothilde, Manso-Silvan Lucia, Thiaucourt François. 2015. Veterinary Research, 46 (122), 9 p.
[img]
Preview

2014

2013

Characterization of Free Exopolysaccharides Secreted by Mycoplasma mycoides Subsp. mycoides. Bertin Clothilde, Pau-Roblots Corinne, Courtois Josiane, Manso-Silvan Lucia, Thiaucourt François, Tardy Florence, Le Grand Dominique, Poumarat François, Gaurivaud Patrice. 2013. PloS One, 8 (7):e68373, 9 p.
[img]
Preview

Comparison of mechanical properties of heat treated beech wood cured under nitrogen or vacuum. Candelier Kévin, Dumarçay Stéphane, Pétrissans Anélie, Gerardin Philippe, Pétrissans Mathieu. 2013. Polymer Degradation and Stability, 98 (9) : pp. 1762-1765.
[img]

2012

Enzymatic liquefaction of cell-walls from Kent and Tommy Atkins mango fruits. Brito Beatriz, Vaillant Fabrice. 2012. International Journal of Food Science and Nutrition Engineering, 2 (5) : pp. 76-84.
[img]

2010

Biologie et physiologie moléculaire du développement du fruit de café. Marraccini Pierre. 2010. Sarrebruck : Ed. universitaires européennes, 81 p. ISBN 978-613-1-54009-7. Habilitation à diriger des recherches : Université de Paris-Sud
[img]

2009

Expression patterns of cell wall-modifying genes from banana during fruit ripening and in relationship with finger drop. Mbéguié-A-Mbéguié Didier, Hubert Olivier, Baurens Franc-Christophe, Matsumoto Takashi, Chillet Marc, Fils-Lycaon Bernard, Sidibé-Bocs Stéphanie. 2009. Journal of Experimental Botany, 60 (7) : pp. 2021-2034.
[img]

2008

Characterising polysaccharides in cherimoya (Annona cherimola Mill.) purée and their enzymatic liquefaction. Brito Hélène, Rodriguez Marisol, Samaniego Ivan, Jaramillo Maria Isabelle, Vaillant Fabrice. 2008. European Food Research and Technology, 226 (3) : pp. 355-361.
[img]

2005

Procédé de traitement d'un extrait aqueux d'origine végétale additionné de polymère et poudre d'atomisation obtenue. Graille Jean, Pina Michel, Guyot Bernard, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz. 2005. Paris : INPI, 11 p. N° de dépôt : 0208181, N° de brevet : FR2841481 B1, N° de dépôt européen : 03358007.7, N° de brevet européen : EP1378491 A1, N° de brevet : ES2269952 T3
[img]
Preview
[img]

2004

Physicochemical characterization of a new pineapple hybrid (FLHORAN41 Cv.). Brat Pierre, Nguyen Thi Hoang Lan, Soler Alain, Reynes Max, Brillouet Jean-Marc. 2004. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52 (20) : pp. 6170-6177.

2001

Nouvelles formulations d'enrobages pour la conservation des fruits tropicaux. Baldwin Elizabeth. 2001. Fruitrop (Ed. Française) (85) : pp. 21-22. Journée professionnelle Technofruits 2001, Montpellier, France, 5 September 2001.

Preparation of passion fruit puree by flash vacuum-expansion. Brat Pierre, Olle Didier, Reynes Max, Cogat Pierre Olivier, Brillouet Jean-Marc. 2001. Journal of Food Science, 66 (4) : pp. 542-547.

2000

Cell wall polysaccharides of coffee bean mucilage. Histological characterization during fermentation. Avallone Sylvie, Guyot Bernard, Michaux-Ferrière Nicole, Guiraud Joseph-Pierre, Olguin Palacios E., Brillouet Jean-Marc. 2000. In : Dix-huitième colloque scientifique international sur le café = 18th International scientific colloquium on coffee ; 18. Internationales wissenschaftliches Kolloquium über Kaffee ; 18° Coloquio cientifico internacional sobre el café. ASIC. Paris : ASIC, pp. 463-470. ISBN 2-900212-17-0 Colloque scientifique international sur le café. 18, Helsinki, Finlande, 2 August 1999/6 August 1999.

Enzymatic degradation of cell wall polysaccharides from mango (Mangifera indica L.) puree. Olle Didier, Baron Alain, Lozano Yves, Brillouet Jean-Marc. 2000. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 48 (7) : pp. 2713-2716.

1999

Etude de la fermentation naturelle de Coffea arabica L. et des mécanismes de fluidification du tissu mucilagineux. Avallone Sylvie. 1999. Montpellier : Université de Montpellier 2, 143 p. Thèse de doctorat : Biochimie et Biologie Moléculaire : Université des sciences et techniques du Languedoc

1998

Caractérisation préliminaire des polysaccharides pariétaux de la pulpe de corossol et étude de leur dégradation enzymatique. Vaillant Fabrice, Millan C., Tchiliguirian C., Reynes Max. 1998. Fruits, 53 (4) : pp. 257-270.

Mise au point d'une méthode de caractérisation des polysaccharides du café vert. Lhomme H.. 1998. s.l. : s.n., 41 p. Mémoire : Ecole supérieure de chimie organique et minérale

1997

Caractérisation des polysaccharides et des composés aromatiques de différents cultivars de mangue (Mangifera indica L.). Devenir de ces constituants lors de la préparation de concentrés aromatiques pulpeux. Olle Didier. 1997. Paris : ENSIA, 174 p. Thèse de doctorat : Sciences Alimentaires : Ecole nationale supérieure des industries agricoles et alimentaires

Modification des constituants du bois sous l'effet de la chaleur et conséquences sur les propriétés. Rousset Patrick. 1997. In : Formation à la valorisation énergetique de la biomasse lignocellulosique. Girard Philippe, Rousset Patrick. ADEME, IDEFOR-DFO, IEPF, CIRAD-Forêt. Montpellier : CIRAD-Forêt, pp. 171-192.
[img]
Preview

1996

1994

Exopolysaccharide production by lactic acid bacteria isolated from sour cassava fermentations. Figueroa C., Pourquié J.. 1994. In : International meeting on cassava flour and starch. CIRAD, CRDI, NRI, ORSTOM, UNIVALLE, UNESP, Universidad de Buenos Aires, France-MAE. Montpellier : CIRAD, p. 122. Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 January 1994/15 January 1994.

Study of natural fermentation of cassava starch in Colombia. III : establishment of an exopolysaccharide (EPS). Producing lactic acid bacteria strain bank. Brabet Catherine, Raimbault M., Figueroa C., Dufour Dominique, Chuzel Gérard. 1994. In : International meeting on cassava flour and starch. CIRAD, CRDI, NRI, ORSTOM, UNIVALLE, UNESP, Universidad de Buenos Aires, France-MAE. Montpellier : CIRAD, p. 121. Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 January 1994/15 January 1994.

1993

Studies of polysaccharides solubilized during alkaline cooking of maize kernels. Saulnier L., Mestres Christian, Doublier J.L., Roger P., Thibault J.F.. 1993. Journal of Cereal Science (17) : pp. 267-276.

1991

Poder de panificacion del almidon agrio de yuca Mécanismos fisicoquimicos posibles involucrados en el proceso. Chuzel Gérard, Brabet Catherine, Mestres Christian, Rouau Xavier. 1991. In : Taller "Avances sobre almidon de yuca" : resumenes. CIRAD-CEEMAT. Cali : CIAT, pp. 143-144. Taller : Avances Sobre Almidon de Yuca, Cali, Colombie, 17 June 1991/20 June 1991.

1987

La méthode de Van Soest. Son application à l'analyse des fourrages. Les problèmes posés par son extension à l'analyse des déchets agricoles. Bru Christian. 1987. Montpellier : CNAM, 51 p. Mémoire d'ingénieur : Biochimie Industrielle et Agro-Alimentaire : Conservatoire national des arts et métiers

1985

[img]
Preview

1984

This list was generated on Mon Apr 12 05:24:26 2021 CEST.