Agritrop
Home

Browse by Mot Clé Matière

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Date | Item Type | No Grouping
Jump to: 2007 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 1998 | 1997 | 1995 | 1994 | 1992 | 1991 | 1990 | 1989
Number of items: 39.

2007

Mechanisms affecting stormflow generation and solute behaviour in a Sahelian headwater catchment. Ribolzi Olivier, Karambiri Harouna, Bariac Thierry, Benedetti Marc, Caquineaux Sandrine, Descloitres Marc, Aventurier Alain. 2007. Journal of Hydrology, 337 (1-2) : pp. 104-116.
[img]

2004

Le contrôle de la teneur en sel finale en saurisserie et marinage : utilisation d'un soluté tiers et traitement par douchage. Goli Thierry. 2004. In : Journées "Les Nutrizooms, 4 novembre 2004, Montpellier, France. Trial. s.l. : s.n., Diaporama, (21 vues) Journées "Les Nutrizooms", Montpellier, France, 4 November 2004.
[img]
Preview

Physical and chemical transformations and solutes transfer in andisol under pig manure spreading. Feder Frédéric, Findeling Antoine. 2004. In : Eurosoil 2004, September 4 to 12, Freiburg im Breisgau, Germany. Institute of Soil Science and Forest Nutrition of Albert-Ludwigs-Universitaet Freiburg. s.l. : s.n., Résumé, 1 p. Eurosoil 2004, Fribourg, Allemagne, 4 September 2004/12 September 2004.
[img]
Preview

Solute and water fluxes in andisol fertilized with pig manure : soil columns experimentation. Feder Frédéric, Findeling Antoine. 2004. In : Volcanic soil resources in Europe. COST Action 622 final meeting. Abstracts. (Eds) Hlynur Oskarsson, Olafur Arnalds. Reykjavik : Agricultural Research Institute (Rala report, n° 214) Volcanic Soil Resources in Europe, Akureyri, Islande, 4 June 2004/8 June 2004.
[img]
Preview

2003

2002

Transferts d'eau et de solutés dans les sols : formation organisée du 9 au 13 septembre 2002. Marlet Serge, Findeling Antoine. 2002. Montpellier : CIRAD-AMIS, 1 Cd-Rom

2001

1998

Soaking process in ternary liquids : experimental study of mass transport under natural and forced convection. Bohuon Philippe, Collignan Antoine, Rios G.M., Raoult-Wack Anne-Lucie. 1998. Journal of Food Engineering, 37 : pp. 451-469.

1997

Dewatering and impregnation of gel and animal foodstuffs in concentrated sugar-salt solutions. Bohuon Philippe, Collignan Antoine, Raoult-Wack Anne-Lucie. 1997. In : Engineering and food at ICEF 7 : part 2 = [Ingénierie et alimentation à l'ICEF 7 : partie 2]. Jowitt R. Sheffield : Sheffield Academic Press, G53-G56 Engineering and Food at ICEF. 7, Brighton, Royaume-Uni, 13 April 1997/17 April 1997.

Immersion of foods in concentrated aqueous solutions at low temperatures : a process for chilling, freezing and/or formulating. Lucas Thiphaine, Sereno A., Billard F., Raoult-Wack Anne-Lucie. 1997. In : Engineering and food at ICEF 7 : part 2 = [Ingénierie et alimentation à l'ICEF 7 : partie 2]. Jowitt R. Sheffield : Sheffield Academic Press, F5-F8 Engineering and Food at ICEF. 7, Brighton, Royaume-Uni, 13 April 1997/17 April 1997.

La congélation par immersion des denrées alimentaires. Letang Guy, Lucas Thiphaine, Raoult-Wack Anne-Lucie. 1997. In : Industries agro-alimentaires : la conservation de demain. Anon. s.l. : s.n., 11 p. Industries agro-alimentaires : la conservation de demain, Bordeaux, France, 15 September 1997/16 September 1997.

Note : application of neural network modelling for the control of dewatering and impregnation soaking process (osmotic dehydration). Tréléa I.C., Raoult-Wack Anne-Lucie, Trystram Gilles. 1997. Food Science and Technology International, 3 (6) : pp. 459-465.

1995

Approches technologiques nouvelles de la déshydratation-imprégnation par immersion (DII). Saurel Rémi, Raoult-Wack Anne-Lucie, Rios G.M., Guilbert Stéphane. 1995. Industries Alimentaires et Agricoles (112) : pp. 7-13.

Déshydratation-imprégnation par immersion en solutions ternaires : étude des transports d'eau et de solutés sur gel et produits d'origine animale. Bohuon Philippe. 1995. Montpellier : Université de Montpellier 2, 216 p. Thèse de doctorat : Mécanique des Matériaux, Structures, Génie des Procédés : Université des sciences et techniques du Languedoc

L'opération de déshydratation-impregnation par immersion dans des solutions de sel et sucre : étude expérimentale et modélisation des transferts de matière. Bohuon Philippe, Collignan Antoine, Raoult-Wack Anne-Lucie, Rios G.M.. 1995. In : Le génie des procédés complexes. Charpentier J.C.. Ecole supérieure de chimie, physique, électronique de Lyon. Nancy : Groupe français de génie des procédés, pp. 183-188. (Récents progrès en génie des procédés, vol. 9,n. 42) ISBN 2-910239-16-0 Congrès français de génie des procédés. 5, Lyon, France, 19 September 1995/21 September 1995.

Le saccharose et la déshydratation osmotique. Raoult-Wack Anne-Lucie, Rios Gilbert, Guilbert Stéphane. 1995. In : Sucrose. Properties and applications. Mathlouthi M., Reiser P.. Université de Reims Champagne-Ardenne, CEDUS. Paris : Polytechnica, pp. 297-309. ISBN 0-7514-0223-0

Modélisation des transports de matière en déshydratation imprégnation par immersion : cas d'un gel en contact avec une solution binaire. Lambert Yves. 1995. Montpellier : CIRAD-SAR, 89 p. Mémoire DEA : Fin d'Etudes en Chimie-Physique : Ecole nationale supérieure en génie des technologies industrielles de Pau

Sucrose and osmotic dehydration. Raoult-Wack Anne-Lucie, Rios Gilbert, Guilbert Stéphane. 1995. In : Sucrose. Properties and applications. Mathlouthi M., Reiser P.. Université de Reims Champagne-Ardenne, CEDUS. London : Blackie Academic and Professional, pp. 279-290. ISBN 0-7514-0223-0

1994

Dewatering and salting of cod by immersion in concentrated sugar/salt solutions. Collignan Antoine, Raoult-Wack Anne-Lucie. 1994. Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie - Food Science and Technology, 27 (3) : pp. 259-264.

Drying Part 2 : Dewatering and impregnation soaking processes ("DIS Processes"). Raoult-Wack Anne-Lucie. 1994. In : Powder technology and pharmaceutical processes = [Technologie des poudres et procédés pharmaceutiques]. Chulia D., Deleuil M., Pourcelot Y. Amsterdam : Elsevier, pp. 249-256. (Handbook of Powder Technology, 9)

Etude et modélisation des transferts de matière en déshydratation-impr égnation par immersion : cas des liquides ternaires à basse température. Bohuon Philippe, Collignan Antoine, Raoult-Wack Anne-Lucie, Flick D.. 1994. In : Déshydratation-imprégnation par immersion (déshydratation osmotique). CIRAD, AFSIA. Villeurbanne : AFSIA, pp. 31-36. (Cahier de l'AFSIA, n. 10) Séminaire AFSIA/CIRAD, déshydratation imprégnation par immersion (déshydratation osmotique), Montpellier, France, 25 May 1994/26 May 1994.

Mass transfer phenomena during osmotic dehydration of apple I. Fresh plant tissue. Saurel Rémi, Raoult-Wack Anne-Lucie, Rios Gilbert, Guilbert Stéphane. 1994. International Journal of Food Science and Technology, 29 : pp. 531-542.

Mass transfer phenomena during osmotic dehydration of apple II. Frozen plant tissue. Saurel Rémi, Raoult-Wack Anne-Lucie, Rios Gilbert, Guilbert Stéphane. 1994. International Journal of Food Science and Technology, 29 : pp. 543-550.

Modeling of dewatering and impregnation soaking process (osmotic dehydration). Raoult-Wack Anne-Lucie, Rios G.M., Saurel Rémi, Giroux François, Guilbert Stéphane. 1994. Food Research International (27) : pp. 207-209.

Osmotic dehydration, a process with a promising future. Raoult-Wack Anne-Lucie. 1994. In : Drying 94 = Séchage 94. Rudolph V., Keey R.B., Mujumdar A.S. s.l. : s.n., pp. 51-61. International Drying Symposium. 9, Gold Coast, Australie, 1 August 1994/4 August 1994.

Recent advances in the osmotic dehydration of foods. Raoult-Wack Anne-Lucie. 1994. Trends in Food Science and Technology, 5 : pp. 255-260.

1992

Déshydratation osmotique de produits végétaux : application à l'obtention de concentrés de tomate. Pérez-Carvajal Ana Mercedes. 1992. Montpellier : CIRAD-SAR, 161 p. Thèse de doctorat : Sciences des Aliments, Nutrition, Fermentations. Biochimie, Biologie Cellulaire et Moléculaire : Université des sciences et techniques du Languedoc

Recent advances in dewatering through immersion in concentrated solutions ("Osmotic dehydration"). Raoult-Wack Anne-Lucie, Lenart A., Guilbert Stéphane. 1992. In : Drying of solids. Mujumdar Arun S.. McGill University. New York : International Science Publisher, pp. 21-51. ISBN 81-204-0706-7

1991

Developpements recents en déshydratation-imprégnation par immersion (ou déshydratation osmotique). Guilbert Stéphane, Raoult-Wack Anne-Lucie, Giroux François. 1991. In : AGORAL : quatrièmes rencontres technologiques et scientifiques des industries alimentaires = [AGORA : fourth technological and scientific meeting about food industries]. Vandoeuvre : IFBM, pp. 1-13. AGORAL "rencontres technologiques et scientifiques des industries alimentaires". 4, Dijon, France, 16 April 1991/17 April 1991.

Déshydratation osmotique du kiwi : Influence des variables du procédé sur la couleur et la teneur en acide ascorbique. Vial C., Guilbert Stéphane, Cuq J.L.. 1991. Sciences des Aliments, 11 (1) : pp. 63-84.

Les procédés de déshydratation-imprégnation par immersion dans des solutions concentrées (DII) : étude expérimentale et modélisation des transferts d'eau et de soluté sur gel modèle. Raoult-Wack Anne-Lucie. 1991. Montpellier : UM2, 176 p. Thèse de doctorat : Génie des Procédés. Science des aliments, nutrition, fermentations : Université Montpellier 2

Technique de fluidisation inverse appliquée aux procédés de déshydratation imprégnation par immersion (DII). Wack Anne-Lucie, Jourdain Pascal, Rios G.M., Guilbert Stéphane. 1991. In : Génie des réacteurs et des réactions. Antonini G. (ed.), Benaim R. (ed.). Paris : Lavoisier, pp. 329-334. Congrès français de génie des procédés. 3, Compiègne, France, 4 September 1991/6 September 1991.

1990

Deshidratición osmótica de productos vegetales: Aplicación para obtener un concentrado de tomate. Pérez A., Guilbert Stéphane, Crouzet Jean. 1990. In : Seminario Latino americano y del Caribe Alimentos para la Paz, San José, Costa Rica, 02-06 de abril1990. Montpellier : CIRAD-CEEMAT, 14 p. Seminario Latinoamericano y del Caribe Alimentos para la Paz, San José, Costa Rica, 2 April 1990/6 April 1990.

La déshydratation osmotique ou procédé de déshydration-imprégnation par immersion dans des solutions concentrées. Raoult-Wack Anne-Lucie, Guilbert Stéphane. 1990. In : Les Cahiers de l'ENSBANA. - (1990. s.l. : s.n., pp. 171-193.

Séchage partiel des fruits et légumes par immersion dans des solutions concentrées. Guilbert Stéphane, Raoult-Wack Anne-Lucie. 1990. Cahiers de la Recherche-Développement (28), Dossier Mécanisation : pp. 65-72.
[img]
Preview

1989

Osmotic dehydration: Study of mass transfer in terms of engineering properties. Raoult Anne-Lucie, Lafont F., Rios Gilbert, Guilbert Stéphane. 1989. In : Drying'89. Mujumdar S. Arun, Roques M.A. New York : Hemisphere Publishing Corporation, pp. 487-495.

This list was generated on Mon Mar 1 05:09:02 2021 CET.