Agritrop
Home

The use of near infrared spectroscopy to determine the fat, caffeine, theobromine and (-)-epicatechin contents in unfermented and sun-dried beans of Criollo cocoa

Alvarez Clímaco, Perez Elevina, Cros Emile, Lares Mary, Assemat Sophie, Boulanger Renaud, Davrieux Fabrice. 2012. The use of near infrared spectroscopy to determine the fat, caffeine, theobromine and (-)-epicatechin contents in unfermented and sun-dried beans of Criollo cocoa. Journal of Near Infrared Spectroscopy, 20 (2) : pp. 307-315.

Journal article ; Article de revue à facteur d'impact
[img] Published version - Français
Access restricted to CIRAD agents
Use under authorization by the author or CIRAD.
document_563987.pdf

Télécharger (594kB)

Quartile : Q2, Sujet : CHEMISTRY, APPLIED / Quartile : Q3, Sujet : SPECTROSCOPY

Mots-clés Agrovoc : Fève de cacao, Spectroscopie infrarouge, Qualité, Caféine, Théobromine, Catéchine, Composé de la flaveur, Composition chimique

Mots-clés géographiques Agrovoc : Venezuela (République bolivarienne du)

Classification Agris : Q04 - Food composition
F60 - Plant physiology and biochemistry
U30 - Research methods

Champ stratégique Cirad : Axe 3 (2005-2013) - Alimentation accessible et de qualité

Auteurs et affiliations

  • Alvarez Clímaco, INIA (VEN)
  • Perez Elevina, UCV (VEN)
  • Cros Emile
  • Lares Mary, UCV (VEN)
  • Assemat Sophie, CIRAD-PERSYST-UMR Qualisud (FRA)
  • Boulanger Renaud, CIRAD-PERSYST-UMR Qualisud (FRA) ORCID: 0000-0001-9396-5634
  • Davrieux Fabrice, CIRAD-PERSYST-UMR Qualisud (FRA)

Autres liens de la publication

Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/563987/)

View Item (staff only) View Item (staff only)

[ Page générée et mise en cache le 2021-04-27 ]