Agritrop
Home

Browse by Mot Clé Matière

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Date | Item Type | No Grouping
Jump to: 2018 | 2016 | 2015 | 2012 | 2011 | 2010 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1997 | 1996 | 1995 | 1994 | 1993 | 1990 | 1989 | 1988 | 1984 | 1973 | 1972
Number of items: 81.

2018

Application of a facilitating HACCP system using two innovative methods for the production of Hibiscus syrup by a Senegalese small and medium business (SMBs). Ndiaye Ndeye Adiara, Cisse Mady, Bonne Richard, Sene Babacar, Kane N.C., Montet Didier. 2018. International Food Research Journal, 25 (1) : pp. 376-382.
[img]
Preview

2016

Innovative measures for ensuring food safety in the food value chain. Bonne Richard, Montet Didier, Zakhia-Rozis Nadine. 2016. In : Foodborne pathogens and food safety. Latiful Bari (ed.), Dike Ukuku (ed.). Boca Raton : CRC Press, pp. 256-269. (Food Biology Series) ISBN 978-1-4987-2408-1
[img]

2015

Salmonella and Campylobacter contamination of ready-to-eat street-vended pork meat dishes in Antananarivo, Madagascar: A risk for the consumers? Cardinale Eric, Abat Cédric, Contamin Bénédicte, Porphyre Vincent, Rakotoharinome Vincent Michel, Maeder Muriel. 2015. Foodborne Pathogens and Disease, 12 (3) : pp. 197-202.
[img]

2012

2011

Application de l'HACCP comme outil de maîtrise des contaminants pour certaines filières de la côte Est de Madagascar : Thème 2 - Qualités et typicités des produits de l'Océan Indien. Weil Mathieu. 2011. In : Journées scientifiques QualiREG 2011, Saint Gilles les Hauts, La Réunion, 11-13 avril 2011. QUALIREG; CIRAD; INRA. s.l. : s.n., Diaporama, (14 vues) Journées scientifiques QualiREG 2011, Saint Gilles les Hauts, Réunion, 11 April 2011/13 April 2011.
[img]

Innovations pour maîtriser les dangers microbiologiques dans la production et la transformation des aliments en région tropicale. Sarter Samira. 2011. Saint-Denis : Université de la Réunion, 133 p. Habilitation à diriger des recherches : Microbiologie alimentaire : Université de la Réunion
[img]
Preview

Occurrence of pathogenic bacteria in traditional millet-based fermented gruels for young children in West Africa: Ben-Saalga and Ben-Kida in Ouagadougou (Burkina-Faso). Akaki Koffi David, Loiseau Gérard, Vernière-Icar Christèle, Guyot Jean-Pierre. 2011. Advance Journal of Food Science and Technology, 3 (6) : pp. 446-454.
[img]
Preview

2010

A Swot analysis of HACCP implementation in Madagascar. Sarter Samira, Sarter Gilles, Gilabert Patrick. 2010. Food Control, 21 (3) : pp. 253-259.
[img]

2005

Appui méthodologique au réseau africain de laboratoires d'hygiène alimentaire (RALHA) : les méthodes d'élaboration de la qualité dans les entreprises agroalimentaires, l'audit interne dans les laboratoires, mise en place d'un site web. Tkaczuk-Moquay Viviane, Bertin François, Cardinale Eric, Trémoulet Françoise. 2005. Montpellier : CIRAD-EMVT, 168 p. N° de rapport : CIRAD-EMVT N° 2005-07

Qualité sanitaire du lait cru tout au long de la filière dans le district de Mbarara et la ville de Kampala en Ouganda. Grillet Nelly, Grimaud Patrice, Loiseau Gérard, Wesuta Milton, Faye Bernard. 2005. Revue d'Elevage et de Médecine Vétérinaire des Pays Tropicaux, 58 (4) : pp. 245-255.
[img]
Preview

2004

Enjeux et perspectives de la recherche agronomique pour les pays en développement : Colloques de l'Académie d'Agriculture de France, 13 octobre 2004, Paris. Académie d'agriculture de France - FRA, CIRAD - FRA. 2004. Les Colloques de l'Académie d'Agriculture de France, 90 (1) : pp. 1-122. Colloque Enjeux et perspectives de la recherche agronomique pour les pays en développement, Paris, France, 13 October 2004.

Etude de la prévalence de Samonella sp. sur les carcasses de poulet de chair vendues à Antananarivo. Gomez Jorgen. 2004. Montpellier : UM2, 72 p. Mémoire DESS : Productions animales en régions chaudes : Université Montpellier 2

La qualité du lait cru de vaches dans la région de Rabat - Maroc. Impact de l'alimentation et des pratiques de traite. Nebia Omar. 2004. Montpellier : UM2, 95 p. Mémoire DESS : Productions animales en régions chaudes : Université Montpellier 2

La sûreté des aliments dans la chaîne alimentaire. Chuzel Gérard. 2004. Les Colloques de l'Académie d'Agriculture de France, 90 (1) : pp. 93-111. Colloque Enjeux et perspectives de la recherche agronomique pour les pays en développement, Paris, France, 13 October 2004.

Pratiques potentielles à risque de contamination pendant la production et la transformation traditionnelles du lait dans le centre de l'Ethiopie. Vialles Castel Léa. 2004. Montpellier : UM2, 82 p. Mémoire DESS : Productions animales en régions chaudes : Université Montpellier 2
[img]
Preview

2003

Normes exogènes et traditions locales : la problématique de la qualité dans les filières laitières africaines. Duteurtre Guillaume. 2003. In : Lait sain pour le Sahel. Production, approvisionnement, hygiène et qualité du lait et des produits laitiers au Sahel : Séminaire sous régional, Bamako, Mali, 25 février - 1er mars 2003. LCV, ITS. Bamako : Institut du Sahel, Résumé, p. 7. Séminaire Lait Sain pour le Sahel, Bamako, Mali, 25 February 2003/1 March 2003.

Padronização dos procedimentos e qualidade dos laticinios no Nordeste : [2001-02]. Henry Guy. 2003. In : O Cirad no Brasil : relatorio de atividades 2001-2002. Hainzelin Etienne (ed.). CIRAD. Brasilia : CIRAD, pp. 74-75.

Standardisation des procédés et qualité des produits laitiers dans le Nordeste : [2001-02]. Henry Guy. 2003. In : Le Cirad au Brésil : rapport d'activités 2001-2002. Hainzelin Etienne (ed.). CIRAD. Brasilia : CIRAD, pp. 74-75.

2002

Adaptation of a quality assurance methodology to traditional fish drying in Mali. Zakhia Nadine. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Adaptation of a quality assurance methodology to traditional fish drying in Mali. Zakhia Nadine. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Coffee and ochratoxin contamination. Duris Daniel. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Coffee and ochratoxin contamination. Duris Daniel. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Consumer advocacy, food safety and the environment in a developing tropical economy : the case of the Philippines. Malayang Ben. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Consumer advocacy, food safety and the environment in a developing tropical economy : the case of the Philippines. Malayang Ben. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Control of ochratoxin A in coffee to meet the standards of importing countries : the Guatemalan experience. Anzueto Francisco. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Control of ochratoxin A in coffee to meet the standards of importing countries : the Guatemalan experience. Anzueto Francisco. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Evaluating the role of animal feed in food safety. Bastianelli Denis, Le Bas Cédric. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Evaluating the role of animal feed in food safety : perspectives for action. Bastianelli Denis, Le Bas Cédric. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Experiences in the application of HACCP for export and local markets : the case of thai fisheries. Suwanrangsi S.. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Experiences in the application of HACCP for export and local markets : the case of thai fisheries. Suwanrangsi S.. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Food safety in Hanoi's vegetable supply. Moustier Paule, Bridier Bénédicte Emmanuelle, Loc N.T.T.. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Food safety in Hanoi's vegetable supply : some insights from a consumer survey. Moustier Paule, Bridier Bénédicte Emmanuelle, Loc N.T.T.. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Food safety management in developing countries. Hanak-Freud Ellen, Boutrif Ezzedine, Fabre Pierre, Pineiro Maya. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Food safety management in developing countries. Hanak-Freud Ellen, Boutrif Ezzedine, Fabre Pierre, Pineiro Maya. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France). Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). 2002. Montpellier : CIRAD-FAO, 1 Cd-Rom ISBN 2-87614-421-2 ; 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France). Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). 2002. Montpellier : CIRAD-FAO International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Food safety perspectives in Costa Rica. Kopper G.. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Food safety perspectives in Costa Rica : export and local markets for fresh produce. Kopper G.. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Public-private partnership in food quality analysis in Burkina Faso. Diawara Bréhima, Sawadogo H.. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Public-private partnership in food quality analysis in Burkina Faso. Diawara Bréhima, Sawadogo H.. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Risks of undesired substances in feeds and animal food products. Boutrif Ezzedine. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Risks of undesired substances in feeds and animal food products. Boutrif Ezzedine. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

[img]
Preview

Towards better food safety regulatory systems : the Moroccan experience. Majdi Mohammed. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Towards better food safety regulatory systems : the Moroccan experience. Majdi Mohammed. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

The new international trade context for developing countries : the impact of SPS and TBT agreements. Boutrif Ezzedine, Pineiro Maya. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

The new international trade context for developing countries : the impact of SPS and TBT agreements. Boutrif Ezzedine, Pineiro Maya. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

2001

Les enjeux à long terme des évolutions de la consommation alimentaire. Bricas Nicolas, Raoult-Wack Anne-Lucie. 2001. In : Forum les enjeux du développement durable, Poitiers, 20 au 22 mars 2001. s.l. : s.n., 5 p. Forum les enjeux du développement durable, Poitiers, France, 20 March 2001/22 March 2001.

Sécurité sanitaire et socioculture "l'alimentation n'est pas un bien de consommation". Raoult-Wack Anne-Lucie. 2001. Grain Magazine : pp. 18-19.

Sécurité sanitaire, sûreté alimentaire et qualité des productions et produits animaux et végétaux dans la Caraibe, 26 - 29 novembre 2001, Gosiers, Guadeloupe : présentation et communications. CIRAD - FRA, INRA - FRA. 2001. Montpellier : CIRAD-INRA, 1 Cd-Rom Séminaire sur la Sécurité Sanitaire, Sûreté Alimentaire et Qualité des Productions et Produits Animaux et Végétaux dans la Caraïbe, Gosier, Guadeloupe, 26 November 2001/29 November 2001.

2000

De nouveaux enjeux pour la filière fruits et légumes. Harzig Jean. 2000. Fruitrop (Ed. Française) (73) : pp. 4-6. Banane-ananas : nouveaux enjeux, nouvelles pratiques. Comment concilier démarche agri-environnementale et logique de marché ? Journée professionnelle, Montpellier, France, 5 September 2000.

Etude de la perception de la qualité des légumes par les consommateurs de Hanoï (Vietnam) : cas particulier de la qualité sanitaire. Bridier Bénédicte Emmanuelle. 2000. Montpellier : CNEARC, 254 p. Mémoire MSc : Développement agricole tropical. Option valorisation des productions : Centre national d'études agronomiques des régions chaudes
[img]
Preview

Importations de bananes et ananas dans l'Union Européenne : synthèse du droit communautaire et textes français. Theissen Jean-Gilbert. 2000. Fruitrop (Ed. Française) (73) : pp. 6-9. Banane-ananas : nouveaux enjeux, nouvelles pratiques. Comment concilier démarche agri-environnementale et logique de marché ? Journée professionnelle, Montpellier, France, 5 September 2000.

1999

Les petites industries agro-alimentaires pour une nutrition saine en Afrique de l'Ouest : compte rendu de mission à Ouagadougou (Burkina Faso) 18-25 novembre 1999. Participation au séminaire. Dury Sandrine. 1999. Montpellier : CIRAD-AMIS, 10 p. N° de rapport : CIRAD-AMIS N° 47-99 Les petites industries agro-alimentaires pour une nutrition saine en Afrique de l'Ouest, Ouagadougou, Burkina Faso, 22 November 1999/25 November 1999.

1997

1996

Hygiène publique vétérinaire dans les régions chaudes : cas du Gabon. Obame Ondo D.. 1996. Montpellier : CIRAD-EMVT, 83 p. Mémoire DESS : Productions Animales en Régions Chaudes : Ecole nationale vétérinaire d'Alfort

Valorisation de produits vivriers en Amazonie bolivienne : amélioration des méthodes traditionnelles. Lenthéric I.. 1996. Toulouse : ESAP, 145 p. Mémoire d'ingénieur : Ecole supérieure d'agriculture de Purpan

1995

1994

Situation et perspective en hygiène des aliments au Royaume du Cambodge. Seynave R.L.. 1994. Maisons-Alfort : CIRAD-EMVT, 71 p.

1993

Laboratoire vétérinaire de Conakry. Rapport 1992-1993. Annexes : notes techniques. Roger François. 1993. Maisons-Alfort : CIRAD-EMVT, n.p.

1990

Compte-rendu du colloque "Bilan Aliment 2000" Paris, 29-30 janvier 1990. Barel Michel. 1990. Montpellier : CIRAD-IRCC, 3 p. Bilan aliment 2000, Paris, France, 29 January 1990/30 January 1990.

1989

Contrôle microbiologique en hygiène alimentaire (2 Tomes). Levrat Emile. 1989. Rabat : Ministère de l'agriculture et de la réforme agraire, 229 p.

Etude de la production de farines de sevrage au Burkina Faso. Mouquet Claire. 1989. Montpellier : Université de Montpellier 2, 48 p. Mémoire DESS : Nutrition et Alimentation dans les Pays en Développement : Université des sciences et techniques du Languedoc

Guide pour établir une législation vétérinaire. Etude thématique. Lobry M.. 1989. Maisons-Alfort : CIRAD-IEMVT, 59 p.

Les productions avicoles - Technologie et hygiène de la préparation - contrôles. CIRAD-IEMVT - FRA, Ministère de l'agriculture et de la réforme agraire (Maroc) - MAR. 1989. Rabat : Ministère de l'agriculture et de la réforme agraire, 194 p.

Les prélèvements en hygiène alimentaire (2 fascicules). Levrat Emile. 1989. Rabat : Ministère de l'agriculture et de la réforme agraire, 232 p.

1988

Consultation sur la législation vétérinaire. Mission du 8 au 30 avril 1988. Lobry M.. 1988. Maisons-Alfort : CIRAD-IEMVT, 77 p.

1984

1973

Manuel des agents d'inspection des aliments d'origine animale. Leclercq P.. 1973. Paris : La documentation française, 182 p. (Manuels et précis d'elevage : IEMVT, 8)
[img]

1972

Septième congrès international NORCOFEL. La normalisation des fruits et légumes face aux problèmes de qualité. Dijon (France), 3-4 novembre 1971. Gorin E.. 1972. L'Agronomie Tropicale. Série 1, Riz et Riziculture et Cultures Vivrières Tropicales, 27 (8) : pp. 872-873. Congrès international NORCOFEL. 7, Dijon, France, 3 November 1971/4 November 1971.

This list was generated on Mon May 17 04:38:55 2021 CEST.