Agritrop
Accueil

Résultats pour : "Provenance"

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Année de publication | Type de document | Aucun

Nombre de documents : 24.

Article de revue

As indicacoes geograficas sob a perspectiva da teoria dos comuns. Fournier Stéphane, Biénabe Estelle, Marie-Vivien Delphine, Durand Claire, Sautier Denis, Cerdan Claire. 2022. Raízes - Revista de Ciências Sociais e Econômicas, 42 (1) : 60-73.
[img]
Prévisualisation

Influence of Sahelian and Sudanian provenances on the physical and mechanical properties of Faidherbia albida wood from Chad. Dougabka Dao, Gérard Jean, Bianzeube Tikri, Marchal Rémy, Guibal Daniel, Guyot Alban. 2022. Wood Material Science and Engineering, 17 (6) : 693-701.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

There is no "origin" to SARS-CoV-2. Frutos Roger, Pliez Olivier, Gavotte Laurent, Devaux Christian. 2022. Environmental Research:112173, 10 p.
[img]
Prévisualisation

Brazilian foods and territories digital platform: Conceptual bases for development. Bolfe Edson Luis, Veloso Silva João Flavio, Sautier Denis, de Castro Victoria Daniel, do Nascimento Macario Carla. 2021. Brazilian Journal of Development, 7 (8) : 81305-81328.
[img]
Prévisualisation

Effect of the seeds provenance and treatment on the germination rate and plants growth of four forest trees species of Côte d'Ivoire. Akaffou Doffou Sélastique, Kouassi Kouame Aimé, Bi Boh Gore Nestor, Yao Abessika Georges, Kouadio Kouassi Henri, Hamon Perla, Sabatier Sylvie-Annabel, Duminil Jérôme. 2021. Journal of Forestry Research, 32 : 161-169.
[img] [img]

Geographical indication building process for sharr cheese (Kosovo): “Inside Insights” on sustainability. Bernard-Mongin Claire, Balouzat Jimmy, Chau Elise, Garnier Alice, Lequin Stéphanie, Lerin François, Veliji Ahmet. 2021. Sustainability, 13 (10):5696, 23 p.
[img]
Prévisualisation

Natural diversity in the carotene, tocochromanol and fatty acid composition of crude palm oil. Morcillo Fabienne, Vaissayre Virginie, Serret Julien, Avallone Sylvie, Domonhedo Hubert, Jacob Florence, Dussert Stéphane. 2021. Food Chemistry, 365:130638, 10 p.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Origin food schemes and the paradox of reducing diversity to defend it. Mariani Mariagiulia, Cerdan Claire, Peri Iuri. 2021. Sociologia Ruralis, 61 (2) : 465-490.
[img]
Prévisualisation

Representativeness in geographical indications: A comparison between the state-driven and producer-driven systems in Vietnam and France. Pick Barbara, Marie-Vivien Delphine. 2021. Sustainability, 13 (9), n.spéc. Geographical Indications, Public Goods, and Sustainable Development:5056, 16 p.
[img]
Prévisualisation

Variations des caractéristiques physiques et mécaniques du bois de Balanites aegyptiaca en fonction de trois provenances. Dougabka Dao, Gérard Jean, Bianzeube Tikri, Dendoncker Morgane, Vincke Caroline, Marchal Rémy, Guibal Daniel, Guyot Alban. 2021. Bois et Forêts des Tropiques, 349 : 5-19.
[img]
Prévisualisation

Impact of farming type, variety and geographical origin on bananas bacterial community. Bigot Céline, Bugaud Christophe, Camilo José, Kapitan André, Montet Didier, Meile Jean-Christophe. 2020. Food Control, 109:106925
[img]
Prévisualisation
[img]

Population genetic structure of a thousand rubber tree accessions from wild Rondônia populations conserved in Vietnam. Vu Van Truong, Lai Van Lam, Le Mau Tuy, Huynh Duc Dinh, Nguyen Thi Thao, Rivallan Ronan, Huynh Van Biet, Le Guen Vincent. 2020. Genetic Resources and Crop Evolution, 67 (2) : 475-487.
[img]

Acidity drop and coloration in clementine: Implications for fruit quality and harvesting practices. Julhia Laurent, Belmin Raphaël, Meynard Jean-Marc, Pailly Olivier, Casabianca François. 2019. Frontiers in Plant Science, 10:754, 10 p.
[img]
Prévisualisation

Contested knowledge: Changing practices in origin-food communities. Mariani Mariagiulia, Cerdan Claire, Peri Iuri. 2019. British Food Journal, 121 (12) : 3011-3023.
[img] [img]

Genetic, morphological and chemical investigations reveal the genetic origin of Pompia (C. medica tuberosa Risso & Poiteau) - An old endemic Sardinian citrus fruit. Luro François, Viglietti Grazia, Marchi Elodie, Costantino Gilles, Scarpia Maria Grazia, Tomi Félix, Paoli Mathieu, Curk Franck, Ollitrault Patrick. 2019. Phytochemistry, 168:112083, 10 p.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

L'enregistrement des indications géographiques : pour une éthique du compromis. Carimentrand Aurélie, Fournier Stéphane, Biénabe Estelle, Marie-Vivien Delphine, Sautier Denis, Cerdan Claire. 2019. Ethique Publique, 21 (1), 14 p.
[img]
Prévisualisation

Potential geo-tracing tool for migrant insects by using 16S rDNA fingerprinting of bacterial communities by PCR-DGGE. El Sheikha Aly, Menozzi Philippe. 2019. International Journal of Tropical Insect Science, 39 (1) : 9-16.
[img] [img]

Trait variations in 28-year-old teak (Tectona grandis) provenance field trials in Ghana, West Africa. Adu-Bredu Stephen, Ofori Daniel, Ræbild Anders, Hansen Jon Kehlet, Koffi Appolinaire, Vigneron Philippe, Kjær Erik. 2019. Southern Forests, 81 (1) : 57-68.
[img]

Yam genomics supports West Africa as a major cradle of crop domestication. Scarcelli Nora, Cubry Philippe, Akakpo Roland, Thuillet Anne-Céline, Obidiegwu Jude, Baco Mohamed N., Otoo Emmanuel, Sonké Bonaventure, Dansi Alexandre, Djedatin Gustave, Mariac Cédric, Couderc Marie, Causse Sandrine, Alix Karine, Chaïr Hâna, François Olivier, Vigouroux Yves. 2019. Science Advances, 5 (5):eaaw1947, 7 p.
[img]
Prévisualisation

Ouvrage

Linking people, places and products. A guide for promoting quality linked to geographical origin and sustainable geographical indications. Vandecandelaere Emilie (ed.), Arfini Filippo (ed.), Belletti Giovanni (ed.), Marescotti Andrea (ed.), Allaire Gilles, Cadilhon Jean-Joseph, Casabianca François, Damary Peter, Estève Magali, Hilmi Martin, Jull Charlotta, Le Coënt Philippe, LeCourtois Emmanuelle, Mounsey Jérome, Perret Anna, Sautier Denis, Tartanac Florence, Thévenod-Mottet Erik, Wallet Frédéric. 2009. Rome : FAO-SINER-GI, 193 p. ISBN 978-92-5-106656-0
[img]
Prévisualisation

Territoires, produits et acteurs locaux : des liens de qualité. Guide pour promouvoir la qualité liée à l'origine et des indications géographiques durables. Vandecandelaere Emilie (ed.), Arfini Filippo (ed.), Belletti Giovanni (ed.), Marescotti Andrea (ed.), Allaire Gilles, Cadilhon Jean-Joseph, Casabianca François, Damary Peter, Estève Magali, Hilmi Martin, Jull Charlotta, Le Coënt Philippe, LeCourtois Emmanuelle, Mounsey Jérome, Perret Anna, Sautier Denis, Tartanac Florence, Thévenod-Mottet Erik, Wallet Frédéric. 2009. Rome : FAO-SINER-GI, 194 p. ISBN 978-92-5-206374-2
[img]
Prévisualisation

Uniendo personas, territorios y productos. Guía para fomentar la calidad vinculada al origen y las indicaciones geográficas sostenibles. Vandecandelaere Emilie (ed.), Arfini Filippo (ed.), Belletti Giovanni (ed.), Marescotti Andrea (ed.), Allaire Gilles, Cadilhon Jean-Joseph, Casabianca François, Damary Peter, Estève Magali, Hilmi Martin, Jull Charlotta, Le Coënt Philippe, LeCourtois Emmanuelle, Mounsey Jérome, Perret Anna, Sautier Denis, Tartanac Florence, Thévenod-Mottet Erik, Wallet Frédéric. 2009. Rome : FAO-SINER-GI, 194 p. ISBN 978-92-5-306656-8
[img]
Prévisualisation

Liste générée le Mon Jan 29 02:35:30 2024 CET.