Agritrop
Accueil

Résultats pour : "Technologie après récolte"

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Année de publication | Type de document | Aucun
Aller à 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2011

Nombre de documents : 20.

2023

Extensive experimental validation of a model for pneumatic drying of cassava starch. Chapuis Arnaud, Lancement Charlène, Giraldo Francisco, Precoppe Marcelo, Moreno Martin A., Dufour Dominique, Tran Thierry. 2023. Drying Technology, 41 (1) : 122-136.
[img] [img]

2022

Effect of the thermal state during Manila mango processing by mild flash vacuum-expansion on carotenoids and enzymatic activity. Marin-Castro Ubaldo Richard, Pallet Dominique, Garcia-Alvarado M.A., Vargas-Ortiz Manuel, Salgado-Cervantes Marco, Servent Adrien. 2022. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 75:102900, 9 p.
[img] [img]

Flash vacuum expansion: An alternative with potential for Ataulfo and Manila mango processing. Marin-Castro Ubaldo Richard, Salgado-Cervantes Marco, Pallet Dominique, Vargas-Ortiz Manuel, Servent Adrien. 2022. Journal of Food Science and Technology, 59 (8) : 3063-3072.
[img]

Influence of post-harvest technology treatments on polycyclic aromatic hydrocarbons formation in cocoa beans and derived products. Sess Tchotch Didier Axel, Kouame N'Guessan, Guehi Tagro Simplice, Koné Koumba Maî, Durand Noël, Fontana-Tachon Angélique, Grabulos Joël, Boulanger Renaud, Montet Didier. 2022. Asian Journal of Food Research and Nutrition, 1 (2):AJFRN.91507 : 41-55.
[img]
Prévisualisation

2021

Enhancement of fine flavour cocoa attributes under a controlled postharvest process. Santander Margareth, Vaillant Fabrice, Sinuco Diana, Rodríguez Jader, Escobar Sebastián. 2021. Food Research International, 143:110236, 13 p.
[img]

Impact of preharvest and postharvest on color changes during convective drying of mangoes. Diop Alioune, Méot Jean-Michel, Lechaudel Mathieu, Chiroleu Frédéric, Diop Ndiaye Nafissatou, Mertz Christian, Cisse Mady, Chillet Marc. 2021. Foods, 10 (3):490, 14 p.
[img]
Prévisualisation

La qualité de la mangue (Mangifera indica) : une étude du continuum pré et post-récolte par analyse expérimentale et modélisation. Drouillard Antoine. 2021. Avignon : Université d'Avignon et des pays de Vaucluse, 142 p. Thèse de doctorat : Modélisation, data sciences écophysiologie : Université d'Avignon et des pays de Vaucluse
[img]

Physicochemical and physiological changes during the ripening of banana (Musaceae) fruit grown in Colombia. Moreno John Larry, Tran Thierry, Cantero-Tubilla Borja, López‐López Karina, Becerra López Lavalle Luis Augusto, Dufour Dominique. 2021. International Journal of Food Science and Technology, 56 (3), n.spéc. Consumers have their say: Assessing preferred quality traits of roots, tubers and cooking bananas, and implications for breeding : 1171-1183.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Pod storage time and spontaneous fermentation treatments and their impact on the generation of cocoa flavour precursor compounds. Koné Koumba Maî, Assi-Clair Brice Judicaël, Kouassi Ange Didier Dominique, Koffi Yao Alfred, Ban-Koffi Louis, Durand Noël, Lebrun Marc, Maraval Isabelle, Boulanger Renaud, Guehi Tagro Simplice. 2021. International Journal of Food Science and Technology, 56 (5), n.spéc. Microbiota, probiotics and prebiotics : 2516-2529.
[img]

2020

Flavor precursors and sensory attributes of coffee submitted to different post-harvest processing. Good Kitzberger Cíntia Sorane, Pot David, Marraccini Pierre, Protasio Pereira Luiz Filipe, Dos Santos Scholz Maria Brigida. 2020. AIMS Agriculture and Food, 5 (4) : 700-714.
[img]
Prévisualisation

Impact of post-harvest storage and freezing of palm fruits on the extraction yield and quality of African crude palm oil extracted in the laboratory. Nanda Doris, Kansci Germain, Rafflegeau Sylvain, Bourlieu Claire, Ngando Ebongue Georges Frank, Genot Claude. 2020. OCL. Oilseeds and Fats, Crops and Lipids, 27:52, 12 p.
[img]
Prévisualisation

2019

2018

Enjeux et amélioration de la réduction de l'acidité dans les fruits mûrs du palmier à huile, Elaeis guineensis Jacq. (synthèse bibliographique). Domonhedo Hubert, Cros David, Nodichao Leifi, Billotte Norbert, Ahanhanzo Corneille. 2018. Biotechnologie, Agronomie, Société et Environnement, 22 (1) : 54-66.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Evaluation des pratiques post récolte favorables à la contamination de l'arachide par les mycotoxines dans trois régions de Côte d'Ivoire. Manizan Ama Lethicia, Akaki David, Piro-Metayer Isabelle, Montet Didier, Brabet Catherine, Koffi-Nevry Rose. 2018. Journal of Applied Biosciences, 124 : 12446-12454.
[img]
Prévisualisation

2017

Optimization of an oilseed-based biofuels upstream supply chain in West Africa. Bambara Linda Dominique, Sawadogo Marie, Blin Joël, Roy Daniel, Anciaux Didier. 2017. In : 20th IFAC World Congress. Dochain Denis (ed.), Henrion Didier (ed.), Peaucelle Dimitri (ed.). Laxenburg : IFAC-Elsevier, 6601-6606. (IFAC-PapersOnLine, 50 (1)) IFAC 2017 World Congress. 20, Toulouse, France, 9 Juillet 2017/14 Juillet 2017.
[img]
Prévisualisation

'Ortanique': A late-maturing tangor (Citrus sinensis × C. reticulata) with high carotenoid content. de Azevedo F.A., De Andrade Pacheco Camilla, da Cruz Andrade E., Schinor E.H., Bastianel M., Cristofani-Yaly M., Marluci da Conceição P., Micheli Fabienne, Dhuique-Mayer Claudie. 2017. Fruits, 72 (5) : 273-280.
[img]
Prévisualisation

Sustainable processing systems: what new strategies for tropical agri-chains? Pallet Dominique, Sainte-Beuve Jérôme. 2017. In : Sustainable development and tropical agri-chains. Biénabe Estelle (ed.), Rival Alain (ed.), Loeillet Denis (ed.). Dordrecht : Springer, 153-168. ISBN 978-94-024-1015-0
[img]

2016

Effet des traitements technologiques post-récolte sur la contamination du cacao (Theobroma cacao L.) par les moisissures mycotoxinogènes et l'ochratoxine A. Kedjebo Kra. 2016. Abidjan : UNA [Université Nangui Abrogoua], 195 p. Thèse de doctorat : Biochiimie et technologies des aliments : Université Nangui Abrogoua
[img]

Les cacaoyères du Sambirano : des produits à fort potentiel qualitatif insuffisamment valorisés. Descroix Frédéric, Rakotomalala Jean-Jacques, Bousquet Elisa, Rahaingosambatra Dina Harisoa, Chen-Yen-Su Alexandre. 2016. In : Recherche interdisciplinaire pour le développement durable et la biodiversité des espaces ruraux malgaches. Application à différentes thématiques de territoire. Duchaufour Hervé (ed.), Razafimbelo-Andriamifidy Tantely (ed.), Rakotoarisoa Jacqueline (ed.), Ramamonjisoa Bruno (ed.), Rakotondravao. SCAC, PARRUR. Antananarivo : MYE, 19-56.
[img]
Prévisualisation

2011

Método para la obtención de un extracto rico en taninos del ácido elágico a partir de frutos que contienen estos compuestos, y extracto obtenido usando dicho método. Acosta Montoya Oscar Gerardo, Vaillant Fabrice, Dornier Manuel, Perez Carvajal Ana Mercedes. 2011. San José : Registro de la Propiedad Industrial, 40 p. N° de dépôt : CR20110251, N° de brevet : CR164, N° de dépôt international : PCT/CR2012/000001, N° de brevet international : WO2012/152232 A1, N° de dépôt : 14/117,282, N° de brevet : US2014/0343135 A1, N° de brevet : US10278949 B2
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Liste générée le Mon Jan 29 00:59:42 2024 CET.