Nombre de documents : 13.
Article de revue
Multi-block classification of chocolate and cocoa samples into sensory poles.
Biancolillo Alessandra, Preys Sébastien, Gaci Belal, Le Quéré Jean-Luc, Labouré Hélène, Deuscher Zoé, Cheynier Véronique, Sommerer Nicolas, Fayeulle Noémie, Costet Pierre, Hue Clotilde, Boulanger Renaud, Alary Karine, Lebrun Marc, Lahon Marie-Christine, Morel Gilles, Maraval Isabelle, Davrieux Fabrice, Roger Jean-Michel.
2021.
Food Chemistry,
340:127904, 9 p.
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Communication avec actes
Two molecules newly identified by Mass Spectrometry in fermented cocoa beans impact chocolate sensory quality.
Fayeulle Noémie, Vallverdu-Queralt Anna, Meudec Emmanuelle, Boulet Jean-Claude, Roger Jean-Michel, Hue Clotilde, Boulanger Renaud, Cheynier Véronique, Sommerer Nicolas.
2017.
In : Proceedings of the first International Symposium on Cocoa Research ISCR 2017. ICCO
. Lima : ICCO, 11 p.
International Symposium on Cocoa Research – ISCR 2017 : Promoting Advances in Research to Enhance the Profitability of Cocoa Farming. 1, Lima, Pérou, 13 Novembre 2017/17 Novembre 2017.
Communication sans actes
Linking cocoa polyphenol composition to chocolate quality with Average-Mass-Spectra fingerprints.
Fayeulle Noémie, Meudec Emmanuelle, Boulet Jean-Claude, Hue Clotilde, Boulanger Renaud, Cheynier Véronique, Sommerer Nicolas.
2019.
In : Cocotea 2019 book of abstracts. Jacobs University Bremen
. Bremen : Jacobs University Bremen, Résumé, 4.
International Congress on Cocoa Coffee and Tea. 5, Bremen, Allemagne, 26 Juin 2019/28 Juin 2019.
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Classification of cocoa beans based on their fluorescent fingerprint to predict sensory poles of chocolates?
Alary Karine, Preys Sébastien, Hue Clotilde, Descalzo Adriana Maria, Maraval Isabelle, Davrieux Fabrice, Boulanger Renaud.
2018.
In : Cocotea 2019 book of abstracts. Jacobs University Bremen
. Bremen : Jacobs University Bremen, Résumé, 57.
International Congress on Cocoa Coffee and Tea. 5, Bremen, Allemagne, 26 Juin 2019/28 Juin 2019.
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Estimation de la qualité de la fermentation du cacao par spectroscopie NIRS par le biais de la quantification de l'azote ammoniacal.
Hue Clotilde, Davrieux Fabrice, Assemat Sophie, Boulanger Renaud, Kapitan Gnimdu André, Costet Pierre, Günata Ziya.
2012.
In : 17th Conférence Internationale sur la Recherche Cacaoyère : Résumés = 17th International Cocoa Research Conference ; 17th Conferencia Internacional De Investigaçao Sobre 0 Cacau ; 17th Conferencia International de Investigacion en Cacao
. Lagos : Alliance des Pays Producteurs de Cacao, Résumé, 98.
Conférence Internationale sur la Recherche Cacaoyère. 17, Yaoundé, Cameroun, 15 Octobre 2012/20 Octobre 2012.
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Evaluation de la fermentation du cacao par le biais de profils de dégradation des protéines.
Hue Clotilde, Sauvage François-Xavier, Davrieux Fabrice, Boulanger Renaud, Costet Pierre, Günata Ziya.
2012.
In : 17th Conférence Internationale sur la Recherche Cacaoyère : Résumés = 17th International Cocoa Research Conference ; 17th Conferencia Internacional De Investigaçao Sobre 0 Cacau ; 17th Conferencia International de Investigacion en Cacao
. Lagos : Alliance des Pays Producteurs de Cacao, Résumé, 239.
Conférence Internationale sur la Recherche Cacaoyère. 17, Yaoundé, Cameroun, 15 Octobre 2012/20 Octobre 2012.
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