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Article de revue

Suitable colling program for chicken fat dry fractionation. Arnaud Elodie, Pina Michel, Collignan Antoine. 2007. European Journal of Lipid Science and Technology, 109 (2) : 127-133.
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Innovation en matière de salaison de venaison en milieu tropical. Santchurn Sunita Jeewantee, Collignan Antoine, Petit Thomas, Trystram Gilles. 2006. Revue Agricole et Sucrière de l'Ile Maurice, 85 (1-3) : 95-101.

Quality and maturation of mango fruits of cv. goshall in relation to harvest date and carbon supply. Lechaudel Mathieu, Joas Jacques. 2006. Australian Journal of Agricultural Research, 57 (4) : 419-426.
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Thermal characterization of chicken fat dry fractionation process. Arnaud Elodie, Trystram Gilles, Relkin Perla, Collignan Antoine. 2006. Journal of Food Engineering, 72 (4) : 390-397.
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Sizing of an innovative and improved meat smoking system. Bruneau Denis, Sebastian Patrick, Lecompte Jean-Yves, Collignan Antoine, Rochery Vincent. 2005. International Journal of Food Engineering, 1 (4), 18 p.
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Communication avec actes

An integrated approach for mango production and quality management. Jannoyer Magalie, Lauri Pierre-Eric, Lu Ping, Ducamp Marie-Noelle, Urban Laurent, Lechaudel Mathieu, Normand Frédéric, Jaffuel Sylvie, Joas Jacques. 2009. In : Proceedings of the eighth international mango symposium, Sun City, South Africa, February 5-10, 2006. Oosthuyse Steve A. (ed.). ISHS. Louvain : ISHS [Belgique], 239-243. (Acta Horticulturae, 820) ISBN 978-90-6605-330-4 International Mango Symposium. 8, Sun City, Afrique du Sud, 5 Février 2006/10 Février 2006.
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A methodology to study the post-harvest ripening behavior of mango (cv. Cogshall) according to agronomic conditions. Joas Jacques, Le Blanc Muriel, Lechaudel Mathieu. 2009. In : Proceedings of the eighth international mango symposium, Sun City, South Africa, February 5-10, 2006. Oosthuyse Steve A. (ed.). ISHS. Louvain : ISHS [Belgique], 707-712. (Acta Horticulturae, 820) ISBN 978-90-6605-330-4 International Mango Symposium. 8, Sun City, Afrique du Sud, 5 Février 2006/10 Février 2006.

Communication sans actes

Combined chicken fat dry fractionation and texturization to improve poultry meat products processing. Arnaud Elodie, Vion Adeline, Collignan Antoine. 2006. In : Food is life, 13th World Congress of Food Science and Technology, 17-21 September 2006, Nantes. s.l. : s.n., 2 p. World Congress of Food Science and Technology. 13, Nantes, France, 17 Septembre 2006/21 Septembre 2006.
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Dehydration-impregnation by soaking combined with fermentation : An innovative alternative to traditional meat fermentation. Santchurn Sunita Jeewantee, Petit Thomas, Talon Régine, Trystram Gilles, Collignan Antoine. 2006. In : Food is life, 13th World Congress of Food Science and Technology, 17-21 September 2006, Nantes. s.l. : s.n., 2 p. World Congress of Food Science and Technology. 13, Nantes, France, 17 Septembre 2006/21 Septembre 2006.
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Impact of lactic acid solutions on chicken skin surfaces decontamination. Lecompte Jean-Yves, Collignan Antoine, Sarter Samira, Kondjoyan Alain. 2006. In : Food is life, 13th World Congress of Food Science and Technology, 17-21 September 2006, Nantes. s.l. : s.n., 2 p. World Congress of Food Science and Technology. 13, Nantes, France, 17 Septembre 2006/21 Septembre 2006.
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Dry fractionation of chicken fat: Effect of dry fracionation temperature and time on fractions properties. Arnaud Elodie, Collignan Antoine. 2005. In : 26th World Congress and Exhibition of the ISF, Modern Aspects of fats and oils, a fascinatin soucrce of knowledge, 25-28 September 2005, Prague, République Tchèque. s.l. : s.n., Résumé, 79-80. World Congress and Exhibition of the ISF. 26, Prague, République tchèque, 25 Septembre 2005/28 Septembre 2005.
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Modelling of heat transfers and prediction of crystallization during cooling of chicken fat. Arnaud Elodie, Trystram Gilles, Relkin Perla, Collignan Antoine. 2005. In : EUROTHERM Seminar 77, Heat and Mass Transfer in Food Processing, June 20-22, 2005, Parma, Italy. s.l. : s.n., 6 p. Eurotherm Seminar 77, Parme, Italie, 20 Juin 2005/22 Juin 2005.
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Thèse

Etude expérimentale et modélisation du procédé de fractionnement à sec appliqué à la matière grasse de volaille : incidence sur la qualité des fractions. Arnaud Elodie. 2005. Saint-Denis : Université de la Réunion, 208 p. Thèse de doctorat : Génie des procédés : Université de la Réunion
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Brevet

Chapitre de rapport

Vers une meilleure gestion de la qualité dans la filière volaille. Cardinale Eric, Arnaud Elodie. 2007. In : Le Cirad à la Réunion en 2006. Gay Jean-Pierre (ed.). CIRAD-Délégation de la Réunion. Montpellier : CIRAD, 30-31.
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Agro-alimentaire et café - Transformation des produits animaux. Santchurn S., Lecompte Jean-Yves, Arnaud Elodie. 2006. In : Rapport annuel 2005 CIRAD Réunion. Gay Jean-Pierre (ed.). CIRAD-Délégation de la Réunion. Saint-Denis : CIRAD, 82-85.

Agro-alimentaire et café - Transformation des produits végétaux. Joas Jacques. 2006. In : Rapport annuel 2005 CIRAD Réunion. Gay Jean-Pierre (ed.). CIRAD-Délégation de la Réunion. Saint-Denis : CIRAD, 86-88.

An integrated approach for mango production and quality management (Mangifera indica cv Cogshall) [Poster]. Jannoyer Magalie, Urban Laurent, Lechaudel Mathieu, Normand Frédéric, Lauri Pierre-Eric, Jaffuel Sylvie, Lu Ping, Joas Jacques, Ducamp Marie-Noelle. 2006. In : Horticulture, CIRAD highlights. CIRAD-FLHOR-DIR. Montpellier : CIRAD-FLHOR, 1 p.
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