Agritrop
Accueil

Influence of the 20-kDa protein from Bacillus thuringensis sp. israelensis on the rate of production of truncated crylC proteins

Rang Cécile, Bes Martine, Lullien-Pellerin Valérie, Wu D., Federici B.A., Frutos Roger. 1996. Influence of the 20-kDa protein from Bacillus thuringensis sp. israelensis on the rate of production of truncated crylC proteins. FEMS Microbiology Letters, 141 : 261-264.

Article de revue ; Article de revue à facteur d'impact
[img]
Prévisualisation
Version publiée - Anglais
Utilisation soumise à autorisation de l'auteur ou du Cirad.
391530.pdf

Télécharger (398kB) | Prévisualisation

Résumé : The potential role of a molecular chaperone on the rate of production of extensively altered "Bacillus thuringiensis# Cry I C proteins was investigated. Analysis of the proteins produced by the recombinant #B. thuringiensis# strains showed that the truncated proteins were produced at a low rate. Expression of the 20-kDa protein gene from #B. thuringiensis# sp. #israelensis# in tandem with the truncated-crylC genes led to the production of a greater amount of proteins. The formation of inclusion bodies, however, did not occur even when the 20-kDa protein gene was expressed.

Mots-clés Agrovoc : Bacillus thuringiensis, protéine microbienne, propriété biologique, lutte anti-insecte

Classification Agris : H10 - Ravageurs des plantes

Auteurs et affiliations

  • Rang Cécile, CIRAD-CP-CAFE (FRA)
  • Bes Martine, CIRAD-GERDAT-BIOTROP/IGEPAM (FRA)
  • Lullien-Pellerin Valérie
  • Wu D.
  • Federici B.A.
  • Frutos Roger, CIRAD-GERDAT-BIOTROP/IGEPAM (FRA)

Autres liens de la publication

Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/391530/)

Voir la notice (accès réservé à Agritrop) Voir la notice (accès réservé à Agritrop)

[ Page générée et mise en cache le 2024-12-11 ]