Amara Asma, Dréan Jean-Yves, Nardin Michel, Defoin A., Frydrych Richard.
2004. Influence of moisture content on adhesion force of some physiological sugars.
In : Proceedings of the Beltwide Cotton Conferences : 2002-2004 full papers, cotton pest loss database. NCC, The Cotton foundation
Version publiée
- Anglais
Accès réservé aux personnels Cirad Utilisation soumise à autorisation de l'auteur ou du Cirad. ID520747.pdf Télécharger (2MB) |
Résumé : People involved in the cotton industries, from growers to spinners, have become concerned with the problem of stickiness encountered during the cotton processing from fibers to yams. Some progress has been made with the fundamental knowledge of adhesion of sugar. But now, to progress in the knowledge of stickiness, an accurate method to measure the sugar moisture content is required.
Mots-clés Agrovoc : sucres, fructose, glucose, saccharose, teneur en eau, propriété physicochimique, coton, fibre végétale, qualité technologique
Mots-clés complémentaires : Coton collant
Classification Agris : Q60 - Traitement des produits agricoles non alimentaires
Auteurs et affiliations
- Amara Asma, ENSITM (FRA)
- Dréan Jean-Yves, ENSITM (FRA)
- Nardin Michel, CNRS (FRA)
- Defoin A., CNRS (FRA)
- Frydrych Richard, CIRAD-CA-COTON (FRA)
Autres liens de la publication
Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/520747/)
[ Page générée et mise en cache le 2025-01-19 ]