Marquié Catherine, Lecomte Jérôme.
2006. Cottonseed protein multifunctional polymers.
In : Cotton showcased at Cirad. CIRAD-CA-DIR, DAGRIS
|
Version publiée
- Anglais
Utilisation soumise à autorisation de l'auteur ou du Cirad. ID536456.pdf Télécharger (1MB) | Prévisualisation |
Résumé : Cottonseed kernels can provide a high quality dietary source of protein. CIRAD has carried out major research in this field. Proteins extracted from the kernel may also be processed into biodegradable materials to replace petroleum-based plastics. CIRAD aims to gain insight into the film-forming and adhesive properties of these proteins and develop innovative industrial manufacturing processes using known techniques.
Classification Agris : Q60 - Traitement des produits agricoles non alimentaires
Auteurs et affiliations
- Marquié Catherine, CIRAD-CA-UPR Qualité du coton (FRA)
- Lecomte Jérôme, CIRAD-CA-UPR Qualité du coton (FRA) ORCID: 0000-0001-9942-5858
Autres liens de la publication
Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/536456/)
[ Page générée et mise en cache le 2024-10-18 ]