Agritrop
Home

Browse by Mot Clé Matière

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Date | Item Type | No Grouping
Jump to: 2018 | 2014 | 2013 | 2009 | 2007 | 2004 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1996
Number of items: 18.

2018

Influence des conditions de la traite sur les qualités physico-chimiques et microbiologiques du lait cru collecté à Maroua, Cameroun. Maïworé Justine, Baane Marie-Paul, Toudjani Amadou Alhadji, Daibe Ouassing Alain, Tatsadjieu Ngoune Léopold, Montet Didier. 2018. Afrique Science, 14 (4) : pp. 235-248.
[img]
Preview

2014

Effects of dairy husbandry practices and farm types on raw milk quality collected by different categories of dairy processors in the Peruvian Andes. Fuentes Eduardo, Bogue Joe, Gomez Carlos, Vargas Jorge, Le Gal Pierre-Yves. 2014. Tropical Animal Health and Production, 46 (8) : pp. 1419-1426.
[img]

Rationalité de l'informel : une analyse néo-institutionnelle de la filière lait à Souk Ahras en Algérie. Mamine Fateh. 2014. Montpellier : Montpellier SupAgro, 419 p. Thèse de doctorat : Sciences Economiques : Montpellier SupAgro Centre international d'études supérieures en sciences agronomiques
[img]

Stratégies d'entrepreneurs et pérennité des minilaiteries. Broutin Cécile, Corniaux Christian, Duteurtre Guillaume. 2014. In : Filières laitières et développement de l'élevage en Afrique de l'Ouest. L'essor des minilaiteries. Corniaux Christian (ed.), Duteurtre Guillaume (ed.), Broutin Cécile (ed.). Paris : Karthala, pp. 37-66. (Hommes et sociétés)
[img]

2013

Proceedings report of the Workshop : Interdisciplinary Approach of Urban and Per?urban Traditional Dairy Chain : Project DAIRY. AIRD Young Teams 2012-2014. Alary Véronique (ed.), Galal Salah (ed.), Tourrand Jean-François (ed.). 2013. s.l. : s.n., 124 p. Workshop : Interdisciplinary Approach of Urban and Per-urban Traditional Dairy Chain, Le Caire, Égypte, 10 June 2012/14 June 2012.
[img]

Sanitary and microbial qualities of marketed milk and milk products : The case of the central Ethiopian highland milk shed. Yilma Zelalem, Faye Bernard. 2013. Sarrebruck : LAP, 84 p. ISBN 978-3-659-24939-6
[img]

2009

Effects of season and agro-ecological zone on the microbial quality of raw milk along the various levels of the value chain in Uganda. Grimaud Patrice, Sserunjogi Mohamed L., Wesuta Milton, Grillet Nelly, Kato Moses, Faye Bernard. 2009. Tropical Animal Health and Production, 41 (6) : pp. 883-890.
[img]

2007

An evaluation of milk quality in Uganda : Value chain assessment and recommendations. Grimaud Patrice, Sserunjogi Mohamed L., Grillet Nelly. 2007. African Journal of Food, Agriculture, Nutrition and Development, 7 (5), 16 p.
[img]

2004

Interactions entre les pratiques de traite et la qualité sanitaire du lait de chamelle en Mauritanie. Tourette Isabelle, Messad Samir, Faye Bernard. 2004. In : Lait de chamelle pour l'Afrique : atelier sur la filière laitière camélien en Afrique. Lhoste Frédéric. FAO, CIRAD-EMVT, ONG KARKARA. Rome : FAO, pp. 61-70. (FAO Production et Santé Animales) Atelier international sur le lait de chamelle pour l'Afrique, Niamey, Niger, 5 November 2003/8 November 2003.

Lait de chamelle pour l'Afrique : atelier sur la filière laitière camélien en Afrique. Lhoste Frédéric. 2004. Rome : FAO, 222 p. (FAO Production et Santé Animales) Atelier international sur le lait de chamelle pour l'Afrique, Niamey, Niger, 5 November 2003/8 November 2003.

2002

Sources of contamination in dairy supply chains and approaches to quality control. Faye Bernard, Loiseau Gérard. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Sources of contamination in dairy supply chains and approaches to quality control. Faye Bernard, Loiseau Gérard. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

The experience of the TIVISKI dairy in Mauritania : food security first, food safety second. Abeiderrahmane Nancy. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

The experience of the TIVISKI dairy in Mauritania : food security first, food safety second. Abeiderrahmane Nancy. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

2001

Etude des facteurs de variation de la qualité du lait en élevages bovins laitiers à la Réunion. Tillard Emmanuel. 2001. In : Huitièmes rencontres autour des recherches sur les ruminants. INRA, Institut de l'élevage. Paris : Institut de l'elevage, p. 94. (Rencontres autour des recherches sur les ruminants, 8) ISBN 2-8414-8042-9 Rencontres autour des recherches sur les ruminants. 8, Paris, France, 5 December 2001/6 December 2001.
[img]
Preview

2000

Hygiène et qualité du lait, production et conservation : synthèse bibliographique. Boudjabi Soumia. 2000. Maisons-Alfort : ENVA, 35 p. Mémoire DESS : Productions animales en régions chaudes : Ecole nationale vétérinaire d'Alfort

1999

1996

This list was generated on Mon Apr 12 06:20:48 2021 CEST.