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Influence of strat-up procedure on crossflow microfiltration of raw cane sugar

Dornier Manuel, Petermann R., Decloux Martine. 1995. Influence of strat-up procedure on crossflow microfiltration of raw cane sugar. Journal of Food Engineering (24) : 213-224.

Article de revue ; Article de revue à facteur d'impact
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Autre titre : Influence de la procédure de mise en marche sur la microfiltration du jus brut de la canne à sucre

Résumé : Different start-up procedures have been applied on a crossflow microfiltration plant for the clarification of solutions from raw cane sugar. Compared to the abrupt start-up mode, a progressive setting-up of both transmembrane pressure and crossflow velocity allowed the permeate fluxes to increase significantly without any alteration of the clarifying effect. This result has been proved on three different lots of sugar under different operating conditions.

Mots-clés Agrovoc : canne à sucre, jus de canne à sucre, écoulement de fluide, hydrodynamique, microfiltration, membrane, modèle de simulation, modélisation

Classification Agris : Q02 - Traitement et conservation des produits alimentaires
U10 - Informatique, mathématiques et statistiques

Auteurs et affiliations

  • Dornier Manuel
  • Petermann R.
  • Decloux Martine

Autres liens de la publication

Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/389879/)

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