Kik Chris, Kahane Rémi, Gebhardt Rolf. 2001. Garlic and health. Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases, 11 (4), suppl. : 57-65.
Liste HCERES des revues (en SHS) : oui
Thème(s) HCERES des revues (en SHS) : Staps
Résumé : Garlic is a worldwide cultivated crop species which is well-known for its health beneficial effects. In this paper an overview is given on a number of important plant and health aspects of garlic. Furthermore an outline is presented of a European initiative which is aimed at the development of high quality garlic and the identification of biomarkers in atherosclerosis and cancer in humans for disease prevention.
Mots-clés Agrovoc : Allium sativum, ail, santé, ressource génétique, amélioration des plantes, biochimie, soufre, artériosclérose, pharmacologie, néoplasme, propriété pharmacologique
Classification Agris : S30 - Régimes alimentaires et maladies nutritionnelles
Auteurs et affiliations
- Kik Chris, PRI (NLD)
- Kahane Rémi, Coopd'or (FRA) ORCID: 0000-0001-5492-2834
- Gebhardt Rolf, University of Leipzig (DEU)
Autres liens de la publication
- Document en bibliothèque
- Localisation du document : CD_BR10791 [(Bibliothèque de Lavalette)]
Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/488604/)
[ Page générée et mise en cache le 2024-12-11 ]