Tulasne Jean-Jacques.
2002. The regional network of food testing laboratories in Western and Central Africa : support for a quality assurance approach.
In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO
![]()
|
Version publiée
- Anglais
Utilisation soumise à autorisation de l'auteur ou du Cirad. ID514118.pdf Télécharger (74kB) | Prévisualisation |
Titre français : Réseau régional de laboratoires d'analyses alimentaires en Afrique de l'Ouest et du Centre : appui à une démarche assurance-qualité
Résumé : As part of the French Ministry of Foreign Affairs' “Agri-food quality program”, a regional network of public and private sector food quality labs has recently been established, with the aim of providing information and facilitating methodology and equipment exchanges and laboratory accreditation. The four founding members of the network are Cameroon, Côte d'Ivoire, Mali and Senegal. Technical support is being provided by CIRAD's Animal Production and Veterinary Medicine Department and various other French institutions involved in the food safety area.
Mots-clés Agrovoc : laboratoire, produit alimentaire, assurance qualité, coopération internationale, diffusion de l'information, transfert de technologie
Mots-clés complémentaires : Sécurité des aliments
Classification Agris : Q03 - Contamination et toxicologie alimentaires
Auteurs et affiliations
- Tulasne Jean-Jacques, CIRAD-EMVT-DIR (FRA)
Autres liens de la publication
Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/514118/)
[ Page générée et mise en cache le 2024-01-28 ]