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Number of items: 19.

2019

Release of phenolic acids from sunflower and rapeseed meals using different carboxylic esters hydrolases from Aspergillus niger. Laguna Oscar, Odinot Elise, Bisotto Alexandra, Baréa Bruno, Villeneuve Pierre, Sigoillot Jean-Claude, Record Eric, Faulds Craig B., Fine Frédéric, Lesage-Meesen Laurence, Lomascolo Anne, Lecomte Jérôme. 2019. Industrial Crops and Products, 139:111579, 13 p.
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2017

Heat resistances of Candida Apicola and Aspergillus Niger spores isolated from date fruit surface. Belbahi Amine, Bohuon Philippe, Leguérinel Ivan, Méot Jean-Michel, Loiseau Gérard, Madani Khodir. 2017. Journal of Food Process Engineering, 40 (1):e12272, 8 p.

2016

Effet des traitements technologiques post-récolte sur la contamination du cacao (Theobroma cacao L.) par les moisissures mycotoxinogènes et l'ochratoxine A. Kedjebo Kra. 2016. Abidjan : UNA [Université Nangui Abrogoua], 195 p. Thèse de doctorat : Biochiimie et technologies des aliments : Université Nangui Abrogoua
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2015

Étude et modélisation d'un traitement thermique suivi d'un conditionnement (température, aw et CO2) pour la maîtrise de la flore fongique d'altération des dattes à humidité intermédiaire. Belbahi Amine. 2015. Montpellier : Montpellier SupAgro, 132 p. Thèse de doctorat : Génie des Procédés : Montpellier SupAgro
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2014

Fungal llora and ochratoxin a associated with coffee in Cameroon. Nganou Donkeng Nadège, Durand Noël, Tatsadjieu Ngoune Léopold, Metayer Isabelle, Montet Didier, Mbofung Carl Moses. 2014. British Microbiology Research Journal, 4 (1), 17 p.
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2012

Mise au point d'outils moléculaires pour l'identification des flores fongiques ochratoxinogènes : application à la traçabilité du café Camerounais. Nganou Donkeng Nadège. 2012. Ngaoundéré : Ecole nationale supérieure des sciences agro indutrielles, 175 p. Thèse de doctorat : Sciences alimentaires et nutrition. Microbiologie et sécurité alimentaire : Université de Ngaoundéré
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2008

Aspergillus noirs producteurs d'ochratoxine A dans le cacao. Biodiversité et incidence des traitements post-récolte au Cameroun. Mounjouenpou Pauline. 2008. Montpellier : UM2, 156 p. Thèse de doctorat : Université Montpellier 2
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Filamentous fungi producing ochratoxin a during cocoa processing in Cameroon. Mounjouenpou Pauline, Gueule Dominique, Fontana-Tachon Angélique, Guyot Bernard, Tondje Pierre R., Guiraud Joseph-Pierre. 2008. International Journal of Food Microbiology, 121 (2) : pp. 234-241.
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2007

Chemoenzymatic synthesis of structured triacylglycerols with conjugated linoleic acids (CLA) in central position. Villeneuve Pierre, Barouh Nathalie, Baréa Bruno, Piombo Georges, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Turon Fabrice, Pina Michel, Lago Regina C.A.. 2007. Food Chemistry, 100 : pp. 1443-1452.
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2005

Effect of the post-harvest processing procedure on OTA occurrence in artificially contaminated coffee. Suarez Quiroz Mirna Leonor, Gonzalez-Rios Oscar, Barel Michel, Guyot Bernard, Schorr-Galindo Sabine, Guiraud Joseph-Pierre. 2005. International Journal of Food Microbiology, 103 (3) : pp. 339-345.

Phenolic acids enzymatic lipophilization. Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Villeneuve Pierre. 2005. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53 (8) : pp. 2779-2787.
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2004

Enzymatic solubilization of arabinoxylans from native extruded, and high-shear-treated rye bran by different endo-xylanases and other hydrolizing enzymes. Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Poulsen Charlotte, Borch Soe Jorn, Zargahi Masoud Rajabi, Rouau Xavier. 2004. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52 (13) : pp. 4240-4249.
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Etude des conditions de production d'ochratoxine A dans le café. Contrôle et prévention de sa formation. Suarez Quiroz Mirna Leonor. 2004. Montpellier : UM2, 159 p. Thèse de doctorat : Sciences des aliments. Science et procédé biologiques et industriels : Université Montpellier 2

Study of ochratoxin A-producing strains in coffee processing. Suarez Quiroz Mirna Leonor, Gonzalez-Rios Oscar, Barel Michel, Guyot Bernard, Schorr-Galindo Sabine, Guiraud Joseph-Pierre. 2004. International Journal of Food Science and Technology, 39 (5) : pp. 501-507.

1997

Potential of solid state fermentation products for probiotic capacity as indicated by a newly developed reliable bioassay. Ramirez Islas M.E., Morales C., Saucedo-Castaneda Gerardo, Montet Didier, Durand A., Roussos S.. 1997. In : Advances in solid state fermentation. Roussos S. (ed.), Lonsane B.K. (ed.), Raimbault M. (ed.), Viniegra Gonzales G. (ed.). ORSTOM, UAM, Agropolis. Dordrecht : Kluwer Academic, pp. 427-435. ISBN 0-7923-4732-3 International symposium on solid state fermentation FMS-95. 2, Montpellier, France, 27 February 1997/28 February 1997.

1994

Estimation of the biodegradability of packaging materials by a screening test and a weight-loss method. Coma V., Couturier Y., Pascat B., Bureau G., Guilbert Stéphane, Cuq J.L.. 1994. Packaging Technology and Science, 7 (1) : pp. 27-37.

1992

Proposition d'une méthodologie pour l'estimation de la biodégradabilité de matériaux d'emballage. Coma V.. 1992. Montpellier : CIRAD-SAR, 130 p. Thèse de doctorat : Chimie Industrielle : Université de Reims Champagne-Ardenne

1979

Moisissures de quelques fourrages du Sénégal : considérations écologiques et toxicologiques. Le Bars J., Labouche C.. 1979. Revue d'Elevage et de Médecine Vétérinaire des Pays Tropicaux, 32 (1) : pp. 57-63.
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1964

Les études de nutrition minérale chez les végétaux : contribution à leur méthodologie. Richard Louis. 1964. Bouaké : IRCT, 116 p. Thèse de docteur-ingénieur : Conservatoire national des arts et métiers

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