Agritrop
Accueil
Aide
Liens utiles
Recherche avancée
Auteurs CIRAD
Parcourir
par champ stratégique Cirad
par thème Agris
par année
par auteur
par affiliation d'auteur
Déposer
Se connecter
Résultats pour : "chitosane"
Format d'export
ASCII Citation
Atom
CSV
Dublin Core
EndNote
EndNote-Indicateurs (agents Cirad)
HTML Citation
Object IDs
Zotero - Reference Manager (RIS)
RSS 1.0
RSS 2.0
Grouper par :
Année de publication
|
Type de document
|
Aucun
Aller à
2020
|
2015
|
2013
|
2012
|
2010
|
2008
|
2005
|
2001
|
2000
Nombre de documents :
17
.
2020
Antifungal activity of edible coating made from chitosan and lactoperoxidase system against
Phomopsis
sp. RP257 and
Pestalotiopsis
sp isolated from mango.
Cissé Mohamed, N'Guessan Elise, Tia Vama Etienne, Loiseau Gérard, Montet Didier. 2020.
Journal of Food Safety
,
40
(3):e12785, 7 p.
https://doi.org/10.1111/jfs.12785
Involvement of structurally distinct cupuassu chitinases and osmotin in plant resistance to the fungus
Moniliophthora perniciosa
.
Santana Silva Raner José, Alves Rafael Moyses, Peres Gramacho Karina, Marcellino Lucilia Helena, Micheli Fabienne. 2020.
Plant Physiology and Biochemistry
,
148
: 142-151.
https://doi.org/10.1016/j.plaphy.2020.01.009
Prévisualisation
2015
Effect of propolis on postharvest control of anthracnose and quality parameters of 'Kent' mango.
Mattiuz Ben-Hur, Ducamp-Collin Marie-Noelle, Machado Mattiuz Claudia Fabrino, Vigneault Clément, Magalhães Marques Kelly, Sagoua Woeheoudama, Montet Didier. 2015.
Scientia Horticulturae
,
184
: 160-168.
https://doi.org/10.1016/j.scienta.2014.12.035
Preservation of mango quality by using functional chitosan-lactoperoxidase systems coatings.
Cissé Mohamed, Polidori Jessica, Montet Didier, Loiseau Gérard, Ducamp-Collin Marie-Noelle. 2015.
Postharvest Biology and Technology
,
101
: 10-14.
https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2014.11.003
2013
Antimicrobial and physical properties of edible chitosan films enhanced by lactoperoxidase system.
Cissé Mohamed, Kouakou Amenan Clémentine, Montet Didier, Loiseau Gérard, Ducamp-Collin Marie-Noelle. 2013.
Food Hydrocolloids
,
30
(2) : 576-580.
https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2012.07.018
2012
Immobilistion d'un système lactoperoxydase dans un enrobage de chitosane dans le but de prolonger la conservation des mangues.
Cissé Mohamed. 2012. Montpellier : Montpellier SupAgro, 159 p. Thèse de doctorat : Biochimie, chimie et technologie des aliments : Montpellier SupAgro Centre international d'études supérieures en sciences agronomiques
Influence of temperature and relative humidity on the immobilized lactoperoxidase system in a functional chitosan film.
Cissé Mohamed, Montet Didier, Tapia Maria Soledad, Loiseau Gérard, Ducamp-Collin Marie-Noelle. 2012.
Food Hydrocolloids
,
28
(2) : 361-366.
https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2012.01.012
Influence of the concentrations of chitosan and glycerol on edible film properties showed by response surface methodology.
Cissé Mohamed, Montet Didier, Loiseau Gérard, Ducamp-Collin Marie-Noelle. 2012.
Journal of Polymers and the Environment
,
20
(3) : 830-837.
https://doi.org/10.1007/s10924-012-0437-2
2010
Combined effects of postharvest heat treatment and chitosan coating on quality of fresh-cut mangoes (
Mangifera indica
L.).
Djioua Tassadit, Charles Florence, Freire Murillo, Filgueiras Heloisa, Ducamp-Collin Marie-Noelle, Salomon Huguette. 2010.
International Journal of Food Science and Technology
,
45
(4) : 849-855.
https://doi.org/10.1111/j.1365-2621.2010.02209.x
Effects of chitosan and rosmarinate esters on the physical and oxidative stability of liposomes.
Panya Atikorn, Laguerre Mickaël, Lecomte Jérôme, Villeneuve Pierre, Weiss Jochen, McClements D. Julian, Decker Eric Andrew. 2010.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
,
58
(9) : 5679-5684.
https://doi.org/10.1021/jf100133b
2008
Decomposition of myceliar matrix and extraction of chitosan from
Gongronella butleri
USDB 0201 and
Absidia coerulea
reak ATCC 14076.
Nwe Nitar, Stevens Willem, Montet Didier, Tokura Seiichi, Tamura Hiroshi. 2008.
International Journal of Biological Macromolecules
,
43°1
: 2-7. International Conference on Chitin and Chitosan. 10, Lyon, France, 6 Septembre 2006/9 Septembre 2006.
https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2007.09.018
Effect of citric acid and chitosan on maintaining red colouration of litchi fruit pericarp.
Ducamp-Collin Marie-Noelle, Ramarson Hasina, Lebrun Marc, Self Guy, Reynes Max. 2008.
Postharvest Biology and Technology
,
49
(2) : 241-246.
https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2008.01.009
2005
Cassava starch snack formulation using functional shell fish by-products : Mechanical, sorption and geometric properties.
Gibert Olivier, Rakshit Sudip. 2005.
Journal of the Science of Food and Agriculture
,
85
(11) : 1938-1946.
https://doi.org/10.1002/jsfa.2200
Postharvest control of litchi pericarp browning (cv Kwaï Mi) by combined treatments of chitosan and organic acids : II. Effect of the initial water content of pericarp.
Caro Yanis, Joas Jacques. 2005.
Postharvest Biology and Technology
,
38
(2) : 137-144.
https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2005.06.012
2001
Technologie agro-alimentaire en Asie du Sud-est : compte rendu d'activités 2000-2001.
Montet Didier. 2001. Montpellier : CIRAD-AMIS, 20 p. N° de rapport : CIRAD-AMIS N°36-01
Prévisualisation
2000
Cassava starch functional snack formulation using shell fish by-products.
Gibert Olivier. 2000. Bangkok : AIT, 97 p. Mémoire MSc : Asian Institute of Technology
Visite d'une usine de production de chitosane : rapport de mission en Inde. Note d'information du 20 au 23 octobre 1999.
Montet Didier. 2000. Montpellier : CIRAD-AMIS, 4 p. N° de rapport : CIRAD-AMIS N°69/1999
Prévisualisation
Liste générée le
Mon Dec 16 03:21:06 2024 CET
.