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Article de revue
Impact of solute molecular mass and molality, and solution viscosity on mass transfer during immersion of meat in a complex solution.
Santchurn Sunita Jeewantee, Collignan Antoine, Trystram Gilles. 2007.
Journal of Food Engineering
,
78
: 1188-1201.
https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.12.031
Pulsed vacuum brining of poultry meat : Experimental study on the impact of vacuum cycles on mass transfer.
Deumier François, Bohuon Philippe, Trystram Gilles, Saber Nidal, Collignan Antoine. 2003.
Journal of Food Engineering
,
58
: 75-83.
https://doi.org/10.1016/S0260-8774(02)00366-7
Pulsed vacuum brining of poultry meat : Interpretation of mass transfer mechanisms.
Deumier François, Trystram Gilles, Collignan Antoine, Guédiber Lahcène, Bohuon Philippe. 2003.
Journal of Food Engineering
,
58
: 85-93.
https://doi.org/10.1016/S0260-8774(02)00367-9
Control of immersion processes : a novel system for monitoring mass transfers tested with herring brining.
Deumier François, Mens Frédéric, Hériard Dubreuil B., Collignan Antoine. 1997.
Journal of Food Engineering
,
32
(3) : 293-311.
https://doi.org/10.1016/S0260-8774(97)00009-5
Formulation of a cured meat product by the dewatering impregnation soaking (DIS) process : mass transfer study and assessment of product quality.
Deumier François, Zakhia Nadine, Collignan Antoine. 1996.
Meat Science
,
44
(4) : 293-306.
https://doi.org/10.1016/S0309-1740(96)00031-9
Mémoire
Etude et optimisation des transferts de matière lors de l'immersion d'un filet de poisson dans un mélange sel/sucre ou en solution.
Papereux V.. 1991. Montpellier : CIRAD-CEEMAT, 46 p. Mémoire d'ingénieur : Institut français de recherche pour l'exploitation de la mer
Document technique et de recherche
Le séchage de la viande au Burkina Faso.
Diawara Bréhima, Goli Thierry. 1994. Montpellier : CIRAD-SAR, 23 p.
Etude bactériologique et mycologique des viandes séchées dans des conditions africaines.
Lucet Philippe, Bertin François, Nokouri Goukouni, Cheneau Yves, Provost Alain. 1980. Maisons-Alfort : GERDAT-IEMVT, 88 p.
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Mon Mar 10 02:17:32 2025 CET
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