Agritrop
Accueil

Résultats pour Auteur : "Guillard, Valérie"

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Type de document | Année de publication | Aucun

Nombre de documents : 9.

Article de revue

Active packaging films containing antioxidant extracts from green coffee oil by-products to prevent lipid oxidation. Lombo Vidal Oscar, Barros Santos Millena, Batista Ana Paula, Andrigo Fernanda Franceschi, Baréa Bruno, Lecomte Jérôme, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Gontard Nathalie, Villeneuve Pierre, Guillard Valérie, Moraes Rezende Claudia, Bourlieu-Lacanal Claire, Larraz Ferreira Mariana Simões. 2022. Journal of Food Engineering, 312:110744, 11 p.
[img]

Influence of the experimental errors and their propagation on the accuracy of identified kinetics parameters: Oxygen and temperature effects on ascorbic acid oxidation during storage. Pénicaud Caroline, Bohuon Philippe, Peyron Stéphane, Gontard Nathalie, Guillard Valérie. 2012. Industrial and Engineering Chemistry Research, 51 (3) : 1131-1142.
[img]

Parameter uncertainties and error propagation in modified atmosphere packaging modelling. Guillard Valérie, Guillaume C., Destercke Sébastien. 2012. Postharvest Biology and Technology, 67 (1) : 154-166.
[img]

Interval analysis on non-linear monotonic systems as an efficient tool to optimise fresh food packaging. Destercke Sébastien, Guillard Valérie. 2011. Computers and Electronics in Agriculture, 79 (2) : 116-124.
[img]

Ascorbic acid in food : development of a rapid analysis technique and application to diffusivity determination. Pénicaud Caroline, Peyron Stéphane, Bohuon Philippe, Gontard Nathalie, Guillard Valérie. 2010. Food Research International, 43 (3) : 838-847.
[img]

Moisture barrier and physical properties of acetylated derivatives with increasing acetylation degree. Bourlieu Claire, Ferreira Mariana, Baréa Bruno, Guillard Valérie, Villeneuve Pierre, Guilbert Stéphane, Gontard Nathalie. 2009. European Journal of Lipid Science and Technology, 111 (5) : 489-498.
[img]

Ethylene permeability of wheat gluten film as a function of temperature and relative humidity. Mujica Paz Hugo, Guillard Valérie, Reynes Max, Gontard Nathalie. 2005. Journal of Membrane Science, 256 (1-2) : 108-115.
[img]

Chapitre d'ouvrage

Réduire les pertes et le gaspillage alimentaires dans les chaînes d'approvisionnement en viandes et en fruits : que peut apporter le génie des procédés alimentaires ? Kondjoyan Alain, Guillard Valérie, Mirade Pierre-Sylvain, Goli Thierry, Collignan Antoine, Arnaud Elodie, Costa Sandrine, Gontard Nathalie, Zakhia-Rozis Nadine. 2024. In : Durabilité des systèmes pour la sécurité alimentaire. Combiner les approches locales et globales. Thomas Alban (ed.), Alpha Arlène (ed.), Barczak Aleksandra (ed.), Zakhia-Rozis Nadine (ed.). Versailles : Ed. Quae, 125-138. (Synthèses : Quae) ISBN 978-2-7592-3852-1
[img]
Prévisualisation

Reducing food loss and waste in meat and fruit supply chains: how food engineering can help. Kondjoyan Alain, Guillard Valérie, Mirade Pierre-Sylvain, Goli Thierry, Collignan Antoine, Arnaud Elodie, Costa Sandrine, Gontard Nathalie, Zakhia-Rozis Nadine. 2022. In : Sustainable food systems for food security. Need for combination of local and global approaches. Thomas Alban (ed.), Alpha Arlène (ed.), Barczak Aleksandra (ed.), Zakhia-Rozis Nadine (ed.). Versailles : Ed. Quae, 115-128. (Synthèses : Quae) ISBN 978-2-7592-3575-9
[img]
Prévisualisation

Liste générée le Thu Dec 26 03:12:10 2024 CET.