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Modeling of dewatering and impregnation soaking process (osmotic dehydration)

Raoult-Wack Anne-Lucie, Rios G.M., Saurel Rémi, Giroux François, Guilbert Stéphane. 1994. Modeling of dewatering and impregnation soaking process (osmotic dehydration). Food Research International (27) : 207-209.

Article de revue ; Article de revue à facteur d'impact
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Autre titre : Modélisation du procédé de déshydratation imprégnation par immersion (déshydratation osmotique)

Résumé : Partial dewatering and simultaneous solute impregnation can be obtained by immersion of food pieces in concentrated solutions. Recently, further understanding of cross mass transfer was achieved by experimental study and modelling on agar model gel foods.

Mots-clés Agrovoc : modèle, séchage, Immersion, produit alimentaire, solution, transfert de masse, solute, saccharose

Mots-clés complémentaires : Déshydratation osmotique

Classification Agris : Q02 - Traitement et conservation des produits alimentaires

Auteurs et affiliations

  • Raoult-Wack Anne-Lucie
  • Rios G.M.
  • Saurel Rémi
  • Giroux François
  • Guilbert Stéphane

Autres liens de la publication

Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/401116/)

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