Marouzé Claude, Giroux François, Collignan Antoine, Rivier Michel. 2001. Equipment design for osmotic treatments. Journal of Food Engineering, 49 (2-3) : 207-221.
Version publiée
- Anglais
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Résumé : Recent osmotic treatment (OT) applications make it necessary to develop specially designed items of equipment, particularly where a high level of dehydration is necessary. This paper defines the functions required by users of osmotic dehydration equipment and presents seventeen principles used to contact foods with a concentrated solution. It then compares the different technical solutions.
Mots-clés Agrovoc : conception, ingénierie, technologie alimentaire, séchage osmotique, Immersion, caractéristique du matériel, séchoir
Classification Agris : N20 - Machines et matériels agricoles
Q02 - Traitement et conservation des produits alimentaires
Auteurs et affiliations
- Marouzé Claude, CIRAD-AMIS-AGROALIMENTAIRE (FRA)
- Giroux François, CIRAD-AMIS-AGROALIMENTAIRE (FRA)
- Collignan Antoine, CIRAD-AMIS-AGROALIMENTAIRE (REU)
- Rivier Michel, CIRAD-AMIS-AGROALIMENTAIRE (FRA)
Autres liens de la publication
Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/479806/)
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