Agritrop
Accueil

Advances on polyphenols and their metabolism in sub-tropical and tropical fruits

Rinaldo Dominique, Mbéguié-A-Mbéguié Didier, Fils-Lycaon Bernard. 2010. Advances on polyphenols and their metabolism in sub-tropical and tropical fruits. Trends in Food Science and Technology, 21 (12) : 599-606.

Article de revue ; Article de revue à facteur d'impact
[img] Version publiée - Anglais
Accès réservé aux personnels Cirad
Utilisation soumise à autorisation de l'auteur ou du Cirad.
document_557570.pdf

Télécharger (297kB)

Quartile : Q1, Sujet : FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY

Résumé : Today consumers are more and more concerned with food components providing health beneficial effects, such as polyphenols. Polyphenols also influence the organoleptic quality of plant-derived food, including fruits. Most studies on polyphenols content and composition have been carried out on fruits grown in temperate countries. Less is known on polyphenols in tropical fruits. This paper summarises knowledge on polyphenol composition and metabolism in tropical and sub-tropical fruits in relation to ripening and storage conditions. As tropical fruits are highly susceptible to browning, a particular interest is drawn on the respective influence of biochemical parameters responsible for browning.

Classification Agris : Q04 - Composition des produits alimentaires
F62 - Physiologie végétale - Croissance et développement

Champ stratégique Cirad : Axe 3 (2005-2013) - Alimentation accessible et de qualité

Auteurs et affiliations

  • Rinaldo Dominique, INRA (GLP)
  • Mbéguié-A-Mbéguié Didier, CIRAD-PERSYST-UMR Qualisud (GLP) ORCID: 0000-0002-9256-3999
  • Fils-Lycaon Bernard, INRA (GLP)

Autres liens de la publication

Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/557570/)

Voir la notice (accès réservé à Agritrop) Voir la notice (accès réservé à Agritrop)

[ Page générée et mise en cache le 2024-12-18 ]