Agritrop
Accueil

Oil content and fatty acid composition in fruits and seeds of palms (Arecaceae)

Guerin Chloé, Morcillo Fabienne, Serret Julien, Vaissayre Virginie, Bastos-Siqueira Aldecinei, Tregear James, Pintaud Jean-Christophe, Dussert Stéphane. 2015. Oil content and fatty acid composition in fruits and seeds of palms (Arecaceae). . Quindio : University of Aarhus-Universidad Nacional de Colombia, 1 poster World Palm Symposium. 6, Quindio, Colombie, 22 Juin 2015/26 Juin 2015.

Communication par affiche
[img] Version publiée - Anglais
Accès réservé aux agents Cirad
Utilisation soumise à autorisation de l'auteur ou du Cirad.
poster Guerin et al. Palms 2015.pdf

Télécharger (864kB) | Demander une copie

Résumé : Arecaceae (palms) form one of the largest monocot families. There are over 2500 palm species, classified into five subfamilies, 29 tribes and 188 genera 1,2,8 (Fig.1). They are unevenly distributed throughout the Americas (over 700 species), Africa (over 60 species) and the Asia-Pacific region (over 1600 species). Palms are one of the most important plat families in terms of human use and socio-economic importance worldwide, notably for their fruit so. Indeed, they exhibit a rich biodiversity that is of great interest for studies of the molecular determinants of seed and fruit lipid content and fatty acid composition.

Mots-clés libres : Palms, Oil, Diversity

Classification Agris : F60 - Physiologie et biochimie végétale
Q04 - Composition des produits alimentaires

Auteurs et affiliations

  • Guerin Chloé, CIRAD-BIOS-UMR DIADE (FRA)
  • Morcillo Fabienne, CIRAD-BIOS-UMR DIADE (FRA)
  • Serret Julien, IRD (FRA)
  • Vaissayre Virginie, IRD (FRA)
  • Bastos-Siqueira Aldecinei, IRD (FRA)
  • Tregear James, IRD (FRA)
  • Pintaud Jean-Christophe, IRD (FRA)
  • Dussert Stéphane, IRD (FRA)

Source : Cirad-Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/578851/)

Voir la notice (accès réservé à la Dist) Voir la notice (accès réservé à la Dist)

[ Page générée et mise en cache le 2022-04-19 ]