Agritrop
Home

Browse by CIRAD authors

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | Date | No Grouping
Number of items: 15.

Journal article

Alcoholic fermentation as a potential tool for coffee pulp detoxification and reuse: Analysis of phenolic composition and caffeine content by HPLC-DAD-MS/MS. Santos Da Silveira Jessica, Mertz Christian, Morel Gilles, Lacour Stella, Belleville Marie-Pierre, Durand Noël, Dornier Manuel. 2020. Food Chemistry, 319:126600, 7 p.
[img]

Fate of proteic and lipidic compounds during production of a traditional legume condiment (Soumbala) made from African Locust Bean (Parkia biglobosa) seeds. Esse Yavo Michel Olivier, Guehi Tagro Simplice, Grabulos Joël, Morel Gilles, Malomar Robert Thierry, Tardan Eric, Mestres Christian, Achir Nawel. 2020. International Journal of Food Science and Technology, 10 p.
[img]

Quality, typicity and potential valorization of Piper borbonense, a poorly known wild pepper from Reunion Island. Weil Mathieu, Boulanger Renaud, Morel Gilles, Servent Adrien, Shum Cheong Sing Alain, Bohuon Philippe. 2020. Fruits, 73 (3) : pp. 95-103.
[img]

Caracterización de cultivares de Stevia rebaudiana Bertoni de diferentes procedencias. González Cesar, Tapia Maria Soledad, Perez Elevina, Dornier Manuel, Morel Gilles. 2014. Bioagro, 26 (2) : pp. 79-88.
[img]
Preview

Near infra-red characterization of changes in flavan-3-ol derivatives in cocoa (Theobroma cacao L.) as a function of fermentation temperature. Hue Clotilde, Brat Pierre, Günata Ziya, Samaniego Ivan, Servent Adrien, Morel Gilles, Kapitan Gnimdu André, Boulanger Renaud, Davrieux Fabrice. 2014. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 62 (41) : pp. 10136-10142.
[img]

Impact of temperature and water activity on enzymatic and non-enzymatic reactions in reconstituted dried mango model system. Korbel Emilie, Attal El-Haddi, Grabulos Joël, Lluberas Elena, Durand Noël, Morel Gilles, Goli Thierry, Brat Pierre. 2013. European Food Research and Technology, 237 (1) : pp. 39-46.
[img]

Paper with proceedings

Impact of temperature and water activity on enzymatic and non-enzymatic reactions development in reconstituted dried mango. Korbel Emilie, Attal El-Haddi, Grabulos Joël, Lluberas Elena, Durand Noël, Morel Gilles, Goli Thierry, Brat Pierre. 2012. In : Chemical reactions in foods VII. Book of abstracts, 7th International Conference on Chemical Reactions in Food, Prague, Czech Republic, November 14-16, 2012. Jana Pulkrabová, Monika Tomaniová, Vanda Godulová, Karel Cejpek and Jana Hajslová. Prague : Institute of Chemical Technology, Résumé, p. 67. ISBN 978-80-7080-836-8 International Conference on Chemical Reactions in Food. 7, Prague, République tchèque, 14 November 2012/16 November 2012.
[img]

Paper without proceedings

Effects of selected Saccharomyces cerevisiae yeast inoculation on coffee fermentation and quality. Alter Pascaline, Berthiot Laurent, Bertrand Benoît, Durand Noël, Meile Jean-Christophe, Morel Gilles, Ortiz-Julien A., Sieczkowski N.. 2015. . Aveiro : Elsevier, Résumé, 1 p. International Congress on Cocoa Coffee and Tea. 3, Aveiro, Portugal, 22 June 2015/24 June 2015.
[img]

A reappraisal of nitrogen-to-protein conversion factors in cassava roots. [S10-05]. Dufour Dominique, Ricci Julien, Sanchez Teresa, Morante Nelson, Morel Gilles, Reynes Max, Hershey Clair, Ceballos Hernan. 2012. In : Second Scientific Conference of the Global Cassava Patnership the 21st Century (GCP21-II), Kampala, Uganda, June 18-22, 2012. s.l. : s.n., 5 p. Scientific Conference of the Global Cassava Partnership for the 21st Century. 2, Kampala, Ouganda, 18 June 2012/22 June 2012.
[img] [img]

Identification et évaluation de l'effet des polyphénols des folioles de palmier a huile (Elaeis guineensis jacq) sur le développement des larves de Coelaenomenodera lameensis Berti (Coleoptera : Chrysomelidae-Hispinae) infectant ces palmiers. Fagbohoun Louis, Coffi Alassane, Gbaguidi Fernand A., Moudachirou Mansourou, Morel Gilles. 2011. In : Actes du colloque : quelle agriculture pour un développement durable de l'Afrique ? Ouagadougou, Burkina Faso, du 6 au 8 décembre 2010. Thématique 5 : Théories, méthodologie et modèles de développement. Thématique 6 : perspectives. CEDRES. Ouagadougou : CEDRES, pp. 615-629. Colloque International Quelle agriculture pour un développement durable de l¿Afrique ?, Ouagadougou, Burkina Faso, 6 December 2010/8 December 2010.
[img]
Preview

La transformation de la graine de cotonnier en produits de qualité. Marquié Catherine, Lecomte Jérôme, Morel Gilles, Guiffrey Pascale, Lewicki Sylvie, Sinha Marius, Djaboutou Mossibaou. 2005. In : Les évolutions en cours dans les filières cotonnières, conséquences pour la recherche agronomique et l'acquisition des intrants par les agriculteurs : actes de la Conférence Coton de l'Afrique de l'Ouest et du Centre, Cotonou (Bénin), 10-12/05/2005. Adégnika Moïse (ed.), Okry F. (ed.), Ouedraogo B. (ed.). IFDC-Division Afrique, CORAF. Lomé : IFDC-Africa, 1 Cd-Rom Conférence Coton de l'Afrique de l'Ouest et du Centre, Cotonou, Bénin, 10 May 2005/12 May 2005.

Technical and research document

Rapport sur la qualité du coton de huit variétés d'Afghanistan 2005, version 2.0 finale : engrenage rouleau, technologie de la fibre, technologie de la graine. Gawrysiak Gérard, Francalanci Philippe, Lapeyre Marie-Elyse, Vialle Michèle, Morel Gilles. 2006. Montpellier : CIRAD-CA, 19 p.

Rapport sur la qualité du coton de sic variétés d'Afghanistan : égrenage rouleau, technologie de la fibre, technologie de la graine. Gawrysiak Gérard, Lecomte Jérôme, Lapeyre Marie-Elyse, Vialle Michèle, Morel Gilles, Forestier-Chiron Nelly. 2004. Montpellier : CIRAD-CA, 16 p.

Section of report

Cotton technology: Quality at every stage. Gawrysiak Gérard, Bachelier Bruno, Dessauw Dominique, Favreau Bénédicte, Forestier-Chiron Nelly, Francalanci Philippe, Frydrych Richard, Gourlot Jean-Paul, Guillemain Hélène, Lapeyre Marie-Elyse, Lassus Serge, Lecomte Jérôme, Marquié Catherine, Morel Gilles, Nieweadomski Jean-Charles, Vialle Michèle. 2006. In : Cotton showcased at Cirad. CIRAD-CA-DIR, DAGRIS. Montpellier : CIRAD-CA, 2 p.

Technologie du coton : la qualité à tous les stades. Gawrysiak Gérard, Bachelier Bruno, Dessauw Dominique, Favreau Bénédicte, Forestier-Chiron Nelly, Francalanci Philippe, Frydrych Richard, Gourlot Jean-Paul, Guillemain Hélène, Lapeyre Marie-Elyse, Lassus Serge, Lecomte Jérôme, Marquié Catherine, Morel Gilles, Nieweadomski Jean-Charles, Vialle Michèle. 2006. In : Le coton, fil des temps, des marchés et des cultures. CIRAD-CA-DIR, DAGRIS. Montpellier : CIRAD-CA, 2 p.

This list was generated on Sun Sep 20 10:36:09 2020 CEST.