Nombre de documents : 10.
Unlocking investment for nutrition sensitive food systems research: turning N4G commitments into UNFSS+4 actions.
Alpha Arlène, Daguet Ellie, Maître d'Hôtel Elodie, Lourme-Ruiz Alissia, Amiot-Carlin Marie-Jo, Bretillon Lionel, Caquet Thierry, Kesse-Guyot Emmanuelle, Méjean Caroline, Nicklaus Sophie, Darias Maria J., Janin Pierre, Le Port Agnès, Reigney Frédérique, Verger Eric O., Wieringa Frank T., Brouwer Inge D., Menon Purnima.
2025.
Montpellier : CIRAD-IRD, 4 p. (Policy Brief / CIRAD-IRD-INRAE-IFPRI-CGIAR, July 2025)
![[img]](/style/images/fileicons/text.png)
 Prévisualisation |
Biofortification or diversification? Moving toward a food system approach to overcome the controversy.
Malézieux Eric, Verger Eric O., Avallone Sylvie, Alpha Arlène, Biu Ngigi Peter, Lourme-Ruiz Alissia, Bazile Didier, Bricas Nicolas, Ehret Isabelle, Martin-Prével Yves, Amiot Marie Josèphe.
2024.
. Elsevier, KU Leuven, Wageningen Universiy and Research
. Louvain : Elsevier, 1 diaporama (15 vues)
Global Food Security Conference. 5, Louvain, Belgique, 9 Avril 2024/12 Avril 2024.
Biofortification versus diversification to fight micronutrient deficiencies: an interdisciplinary review.
Malezieux Eric, Verger Eric O., Avallone Sylvie, Alpha Arlène, Biu Ngigi Peter, Lourme-Ruiz Alissia, Bazile Didier, Bricas Nicolas, Ehret Isabelle, Martin-Prével Yves, Amiot Marie Josèphe.
2024.
Food Security,
16 : 261-275.
Holistic approaches to assess the sustainability of food systems in low- and middle-income countries: A scoping review.
Fourat Estelle, Blanchart Eric, Cué-Rio Miriam, Darias Maria J., Diedhiou Arona, Droy Isabelle, Jacob Frédéric, Janin Pierre, Le Bars Marjorie, Lourme-Ruiz Alissia, Mekki Insaf, Méral Philippe, Moiti-Maizi Pascale, Seghieri Josiane, Verger Eric O..
2024.
PLoS Sustainability and Transformation,
3 (7):e0000117, 14 p.
![[img]](/style/images/fileicons/text.png)
 Prévisualisation |
Diversifier la production agricole, l'élevage, l'arboriculture pour varier l'alimentation et assurer la sécurité alimentaire et nutritionnelle.
Dury Sandrine, Martin-Prével Yves, Lourme-Ruiz Alissia.
2022.
In : Transformations agroécologiques pour des systèmes alimentaires durables. Panorama de la recherche France-CGIAR = Agroecological transformation for sustainable food systems. Insight on France-CGIAR research. Atta-Krah Kwesi (ed.), Chotte Jean-Luc (ed.), Gascuel Chantal (ed.), Gitz Vincent (ed.), Hainzelin Etienne (ed.), Quintero Marcela (ed.), Sinclair Fergus L. (ed.). Agropolis
. Montpellier : Agropolis International, 94-95.
(Les dossiers d'Agropolis International, 26)
![[img]](/style/images/fileicons/text.png)
 Prévisualisation |
![[img]](/style/images/fileicons/text.png)
 Prévisualisation |
Evaluation des systèmes alimentaires- vers la réalisation des objectifs de développement durable: Note méthodologique.
Sirdey Ninon, David-Benz Hélène, Deshons Alice, Orbell Claire, Lourme-Ruiz Alissia, Herlant Patrick,
Punjabi
Meeta (collab.), Tefft
James (collab.), Avella
Nicoletta (collab.), Magada
Dominique (collab.).
2021.
Rome : FAO-CIRAD, 8 p.
![[img]](/style/images/fileicons/text.png)
 Prévisualisation |
![[img]](/style/images/fileicons/text.png)
 Prévisualisation |
![[img]](/style/images/fileicons/text.png)
 Prévisualisation |
Liste générée le Thu Oct 2 02:23:32 2025 CEST.