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Résultats pour Auteur : "Metayer, Isabelle"

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Article de revue

Determination of bacterial population and the presence of pesticide residues from some Cameroonian smoked and dried fish. Maïworé Justine, Tatsadjieu Ngoune Leopold, Koné Koumba Mahi, Metayer Isabelle, Montet Didier, Durand Noël. 2021. Scientific African, 13:e00886, 12 p.
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Fungal contamination of food commodities in Durban, South Africa. Olagunju Omotola, Mchunu Nokuthula, Venter Sonja, Guibert Benjamin, Durand Noel, Metayer Isabelle, Montet Didier, Ijabadeniyi Oluwatosin. 2018. Journal of Food Safety, 38 (6):e12515, 10 p.
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Evaluation of an alternative spectroscopic approach for aflatoxin analysis: Comparative analysis of food and feed samples with UPLC–MS/MS. Campbell Katrina, Ferreira Cavalcante Ana L., Galvin-King Pamela, Oplatowska-Stachowiak Michalina, Brabet Catherine, Metayer Isabelle, Montet Didier, Haughey Simon A., Elliott Christopher T.. 2017. Sensors and Actuators B. Chemical, 239 : 1087-1097.
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The success story of the implementation of the national food safety agency in Ivory Coast. Montet Didier, Akaki David, Moretti Christine, Brabet Catherine, Manizan Ama Lethicia, Elleingand Eric, Baud Guillaume, Mens Frédéric, Yao Benjamin, Michel Thomas, Assidjo Nogbou Emmanuel, Aw Sadat, Akmel Djedjro Clément, Assin Hubert, Durand Noel, Alter Pascaline, Berthiot Laurent, Metayer Isabelle, Tapé Thierry. 2017. Egyptian Journal of Basic and Applied Sciences, 4 (4) : 366-371.
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Fungal llora and ochratoxin a associated with coffee in Cameroon. Nganou Donkeng Nadège, Durand Noël, Tatsadjieu Ngoune Léopold, Metayer Isabelle, Montet Didier, Mbofung Carl Moses. 2014. British Microbiology Research Journal, 4 (1), 17 p.
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Déterminer l'origine des aliments grâce à la biologie moléculaire. L'exemple de la PCR-DGGE. Montet Didier, El Sheikha Aly, Le Nguyen Doan Duy, Metayer Isabelle, Loiseau Gérard. 2010. Biofutur (307) : 36-38.
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Determination of fruit origin by using 26S rDNA fingerprinting of yeast communities by PCR-DGGE: Preliminary application to Physalis fruits from Egypt. El Sheikha Aly, Condur Ana, Metayer Isabelle, Le Nguyen Doan Duy, Loiseau Gérard, Montet Didier. 2009. Yeast, 26 (10) : 567-573.
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Effects of mycotoxins, aflatoxin B1 and deoxynivalenol, on the bioluminescence of Vibrio fischeri. Sarter Samira, Metayer Isabelle, Zakhia Nadine. 2008. World Mycotoxin Journal, 1 (2) : 189-193.
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Communication avec actes

Analyse de l'écologie microbienne par un outil moléculaire global: PCR-DGGE. Application aux poissons d'aquaculture du Vietnam : O1. Montet Didier, Le Nguyen Doan Duy, Ratanaporn Leesing, Metayer Isabelle. 2013. In : Livre des résumés de l'Atelier international : Exploration de la biodiversité pour le dévelopement durable en Asie du Sud-Est (EBSEA 2013), Hanoi, Vietnam, 16-09-2013. Institut Polytechnique de Hanoi ; CIRAD ;. s.l. : s.n., Résumé, [2 p.] Atelier international : Exploration de la biodiversité pour le dévelopement durable en Asie du Sud-Est (EBSEA 2013), Hanoi, Viet Nam, 16 Septembre 2013.
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Study of the interspecific inhibitioncompetition phenomena in between ochratoxinogenic strains present on coffee beans : J-67. Durand Noël, Montet Didier, Fontana Angélique, Metayer Isabelle, Meile Jean-Christophe, Galindo-Schorr Sabine. 2013. In : Book of abstracts of the 6th International Symposium on Recent advances in food analysis, Prague, Czech Republic, November 5-8, 2013. Institute of Chemical Technology ; RIKILT-Wageningen University. Prague : Jana Pulkrabová, Résumé, 360. ISBN 978-80-7080-861-0 International symposium on recent advances in food analysis. 6, Prague, République tchèque, 5 Novembre 2013/8 Novembre 2013.
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Communication par affiche

Application of PCR-DGGE in determining geographical origin of fruits : cases studies of Physalis and Shea tree fruits. El Sheikha Aly, Le Nguyen Doan Duy, Metayer Isabelle, Montet Didier. 2009. In : TRACE 5th Annual Meeting and Conference : TRACE in practice New methods and systems of confirming the origin of food, Munich, Germany, 1st-3rd Aprik 2009. s.l. : s.n., 1 p. TRACE Annual Meeting and Conference. 5, Munich, Allemagne, 1 Avril 2009/3 Avril 2009.
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Communication sans actes

Application de la PCR - DGGE dans la détermination des aliments d'origine cas : Pangasius du poisson en provenance du Viet Nam et graines de karité de l'Afrique Sub saharienne. [Présentation orale]. El Sheikha Aly, Le Nguyen Doan Duy, Metayer Isabelle, Loiseau Gérard, Montet Didier. 2009. In : 2ème Printemps de Baillarguet, présentations scientifiques des prés, post et doctorants, sciences et cultures du monde, Montpellier, France, 20 mars 2009. s.l. : s.n., 1 p. Printemps de Baillarguet. 2, Montpellier, France, 20 Mars 2009.
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Nouvelles stratégies de traçabilité pour déterminer l'origine géographique des fruits : création d'un code barre biologique par PCR-DGGE. El Sheikha Aly, Le Nguyen Doan Duy, Metayer Isabelle, Montet Didier. 2009. In : La Journée de l'Ecole Doctorale SPSA, 18 juin 2009, Montpellier, France. s.l. : s.n., Résumé, 1 p. La Journée de l'Ecole Doctorale SPSA, Montpellier, France, 18 Juin 2009.
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Utilisation de la PCR-DGGE dans la détermination d'origine : exemples d'applications sur les fruits et les poissons. Montet Didier, Le Nguyen Doan Duy, El Sheikha Aly, Condur Ana, Metayer Isabelle, Loiseau Gérard. 2009. In : La lutte contre la fraude : les nouveaux défis biotechnologiques : Biotrace 2009, Montpellier 2-3 février 2009. s.l. : s.n., Résumé, 1 p. Biotrace 2009, Montpellier, France, 2 Février 2009/3 Février 2009.
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Application of PCR-DGGE in determining food origin : cases studies of fish and fruits. Montet Didier, Le Nguyen Doan Duy, El Sheikha Aly, Condur Ana, Metayer Isabelle, Loiseau Gérard. 2008. In : Greening the food chain, 3 and 4. Includes papers from the workshops : 3. Traceability: Tracking and tracing in the food chain 4. Supplying sustainable and innovative food and drink solutions. Eds by Richard Glass, Wayne Martindale. Wellesbourne : AAB, 11-22. (Aspects of applied biology, 87) Workshop on Traceability : Tacking and Tracing in the Food Chain. 3, York, Royaume-Uni, 15 Novembre 2008.
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