Nombre de documents : 14.
Article de revue
Prévisualisation |
Communication avec actes
Two molecules newly identified by Mass Spectrometry in fermented cocoa beans impact chocolate sensory quality.
Fayeulle Noémie, Vallverdu-Queralt Anna, Meudec Emmanuelle, Boulet Jean-Claude, Roger Jean-Michel, Hue Clotilde, Boulanger Renaud, Cheynier Véronique, Sommerer Nicolas.
2017.
In : Proceedings of the first International Symposium on Cocoa Research ISCR 2017. ICCO
. Lima : ICCO, 11 p.
International Symposium on Cocoa Research – ISCR 2017 : Promoting Advances in Research to Enhance the Profitability of Cocoa Farming. 1, Lima, Pérou, 13 Novembre 2017/17 Novembre 2017.
Communication par affiche
Polyphenols characterization and antioxidant capacities of concentrated extracts of Carapa procera D.C. and Hibiscus sabdariffa L. obtained at pilot plant scale.
Adje Anoh Félix, Lozano Yves, Meudec Emmanuelle, Lozano Paul, Adima Augustin Amissa, Gaydou Emile M., Chemat Farid.
2010.
In : XXVth International Conference on Polyphenols = XXVème Conférence internationale sur les polyphénols, Montpellier, France, August 23rd to 27th , 2010. INRA
. s.l. : s.n., 1 p.
International Conference on Polyphénols. 25, Montpellier, France, 23 Août 2010/27 Août 2010.
Extraction, concentration et séchage par atomisation de flavonoïdes de Carapa procera.
Adjé Félix, Lozano Yves, Adima Augustin Amissa, Meudec Emmanuelle, Gaydou Emile, Agbo N'zi Georges.
2007.
In : Forum Ingrédients, Santé, Beauté, Vannes, France, 07-08 novembre, 2007
. Montpellier : Cirad, 1 p.
Forum Ingrédients, Santé, Beauté, Vannes, France, 7 Novembre 2007/8 Novembre 2007.
Prévisualisation |
Structures et composition en anthocyanes d'extraits aqueux de plantes de Côte d'Ivoire Delonix regia, Hibiscus sabdariffa et Carapa procera.
Adjé Félix, Lozano Yves, Adima Augustin Amissa, Meudec Emmanuelle, Gaydou Emile, Agbo N'zi Georges.
2007.
In : 20ème Journée de la Société Chimique de France, Avignon, France, 24 mai 2007. Université d'Avignon et des Pays de Vaucluse
. Montpellier : Cirad, 1 p.
Journée de la Société Chimique de France. 20, Avignon, France, 24 Mai 2007.
Prévisualisation |
Communication sans actes
Linking cocoa polyphenol composition to chocolate quality with Average-Mass-Spectra fingerprints.
Fayeulle Noémie, Meudec Emmanuelle, Boulet Jean-Claude, Hue Clotilde, Boulanger Renaud, Cheynier Véronique, Sommerer Nicolas.
2019.
In : Cocotea 2019 book of abstracts. Jacobs University Bremen
. Bremen : Jacobs University Bremen, Résumé, 4.
International Congress on Cocoa Coffee and Tea. 5, Bremen, Allemagne, 26 Juin 2019/28 Juin 2019.
Prévisualisation |
Identification and characterization of polyphenols from aqueous extract of Tectona grandis Linn leaves obtained at pilot plant scale.
Koffi Emmanuel N., Lozano Paul, Meudec Emmanuelle, Adje Anoh Félix, Bekro Yves-Alain.
2015.
. Université d’Avignon et des Pays de Vaucluse, Naturex
. Avignon : Université d’Avignon et des Pays de Vaucluse, Résumé, 1 p.
International Workshop on Alternative Solvents for Extraction, Purification and Formulation, Avignon, France, 4 Juin 2015.
Liste générée le Thu Dec 26 01:57:40 2024 CET.