Agritrop
Accueil

Résultats pour Auteur : "Yilma, Zelalem"

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Type de document | Année de publication | Aucun

Nombre de documents : 10.

Article de revue

Growth and survival of Escherichia coli O157:H7 during the manufacturing of Ergo and Ayib, Ethiopian traditional fermented milk products. Yilma Zelalem, Loiseau Gérard, Faye Bernard. 2015. Research and Reviews: Journal of Food and Dairy Technology, n.spéc. | An Update on different dietary practices and recent trends in Dairy Industry : 31-36.
[img]
Prévisualisation

Manufacturing efficiencies and microbioal properties of butter and Ayib - Ethiopian cottage cheese. Yilma Zelalem, Loiseau Gérard, Faye Bernard. 2007. Livestock Research for Rural Development, 19 (7)

Microbial properties of butter and Ethiopian cottage cheese (Ayib). Yilma Zelalem, Faye Bernard, Loiseau Gérard. 2005. Ethiopian Veterinary Journal, 9 (1) : 44-57.

Synopsis of enterovirulent Escherichia coli O157:H7. Yilma Zelalem, Loiseau Gérard, Faye Bernard. 2005. Ethiopian Veterinary Journal, 9 (2) : 1-26.

Ouvrage

Sanitary and microbial qualities of marketed milk and milk products : The case of the central Ethiopian highland milk shed. Yilma Zelalem, Faye Bernard. 2013. Sarrebruck : LAP, 84 p. ISBN 978-3-659-24939-6
[img]

Communication avec actes

Production laitière sur les hauts plateaux éthiopiens : la place des laitages fermentés traditionnels. Yilma Zelalem, Faye Bernard. 2011. In : Cultures des laits du monde : actes du colloque des 6 et 7 mai 2010 au Muséum d'Histoire Naturelle = World milk cultures. Bieulac-Scott Maggy (ed.). OCHA. Paris : OCHA, 186-197. (Les Cahiers de l'Ocha, 15) ISBN 978-2-35670-018-6 Colloque international Cultures des laits du monde, Paris, France, 6 Mai 2010/7 Mai 2010.

Communication sans actes

Enteric bacterial prevalence in Ethiopian traditional dairy products and associated critical points of contamination. Yilma Zelalem, Faye Bernard, Loiseau Gérard, Getachew Andinet. 2006. In : Food safety and food biotechnologye : diversity and global impact : Food Micro 2006 20th International ICFMH Symposium, Bologna, Italy, August 29 - September 2, 2006. ICFMH, IUMS, University of Bologna, SIMTREA. s.l. : s.n., 209. Food Micro 2006. 20, Bologne, Italie, 29 Août 2006/2 Septembre 2006.

Thèse

Prévalence, distribution et comportement des entérobactéries dans les produits laitiers traditionnels éthiopiens : cas particulier d'E. coli 0157:H7 et de Salmonella Typhimurium DT104. Yilma Zelalem. 2006. Montpellier : UM2, 188 p. Thèse de doctorat : Sciences de aiments. Sciences des procédés biologiques et industriels : Université Montpellier 2

Liste générée le Thu Oct 2 00:38:17 2025 CEST.