Agritrop
Accueil

Parcourir par Mots clés libres

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Année de publication | Type de document | Aucun

Nombre de documents : 33.

Caractériser la biodiversité du quinoa pour son expansion géographique et les innovation alimentaires. Bazile Didier. 2024. . CBBC. Tunis : CBCC, Résumé, 2 p. Journée mondiale de la consommation du quinoa, Tunis, Tunisie, 9 Juillet 2024/9 Juillet 2024.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Chorematic modeling to represent dynamics in the quinoa agroecosystems in Peru. Fagandini Ruiz Francesca, Villanueva Antonio, Bazile Didier. 2024. PloS One, 19 (4):e0300464, 21 p.
[img]
Prévisualisation

Effect of gibberellic acid and mechanical scarification on the germination and seedling stages of Chenopodium quinoa willd. under salt stress. Nazih Abderrahmane, Baghour Mourad, Maatougui Abdessalem, Aboukhalis Kaoutar, Chiboub Basma, Bazile Didier. 2024. Plants, 13 (10), n.spéc. Crop Physiology and Crop Production:1330, 16 p.
[img]
Prévisualisation

El valor de las semillas de variedades tradicionales en el desarrollo agrícola de los países. Bazile Didier. 2024. . INIA, INTA, CIMMYT. Santiago : INIA, Résumé, 3 p. Webinars: Semillas del Futuro para Promover Seguridad Alimentaria y la Nutrición Frente al Escenario de Cambio Climático, Santiago, Chili, 26 Avril 2024/26 Avril 2024.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Novel food products using quinoa. Bazile Didier. 2024. In : Quinoa Symposium 2024: Abstract book. Schmid Karl (ed.), Schmöcke Sandra (ed.), Emrani Nazgol (ed.). University of Hohenheim, Kiel University. Stuttgart : University of Hohenheim, Résumé, 17-18. Quinoa symposium 2024, Stuttgart, Allemagne, 24 Juillet 2024/26 Juillet 2024.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Perspectivas de granos andinos en Europa y en el mundo: la quinoa, desafíos y perspectivas de una conquista del mundo. Bazile Didier. 2024. . CIINCA, UNALM. Lima : CIINCA, 3 p. Día Nacional de los Granos Andinos, Lima, Pérou, 3 Juillet 2024/3 Juillet 2024.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Pomegranate-quinoa-based agroforestry system: An innovative strategy to alleviate salinity effects and enhance land use efficiency in salt-affected semiarid regions. Abidi lham, Daoui Khalid, Abouabdillah Aziz, Bazile Didier, Sidikou Abdel Aziz Hassane, Belqadi Loubna, Mahyou Hamid, Alaoui Si Bennasseur. 2024. Plants, 13 (18), n.spéc. Worldwide Evaluations of Quinoa and Amaranth—Biodiversity and Food Security under Climate Change Pressures Volume II:2543, 25 p.
[img]
Prévisualisation

Preliminary evaluation of Quinoa genotypes introduced in the Saharan zone of Algeria, case of Ouargla. Maamri Kelthoum, Djerroudi-Zidane Ouiza, Chaabena Ahmed, Bazile Didier. 2024. In : Recent advances in environmental science from the Euro-Mediterranean and surrounding regions: Proceedings of 3rd Euro-Mediterranean Conference for Environmental Integration (EMCEI-3), Tunisia 2021. Ksibi Mohamed (ed.), Negm Abdelazim (ed.), Hentati Olfa (ed.), Ghorbal Achraf (ed.), Sousa Arturo (ed.), Rodrigo-Comino Jesus (ed.), Panda Sandeep (ed.), Lopes Velho José (ed.), El-Kenawy Ahmed M. (ed.), Perilli Nicola (ed.). Cham : Springer, 283-286. (Advances in Science, Technology and Innovation) ISBN 978-3-031-43921-6 Euro-Mediterranean Conference for Environmental Integration (EMCEI 2021). 3, Sousse, Tunisie, 10 Juin 2021/13 Juin 2021.
[img] [img]

Exploring farmers' perspectives on agrobiodiversity management: Future options for quinoa smallholder organizations in the Peruvian high Andes. Andreotti Federico, Neher Charlotte, Speelman Erika N., Bazile Didier. 2023. Agronomy for Sustainable Development, 43:42, 15 p.
[img]
Prévisualisation

Structuration d'une filière quinoa dans les pays du Maghreb : Analyse critique à partir du cas du Maroc. Rafaralahinirina Clément Mario. 2023. Montpellier : Institut Agro Montpellier, 116 p. Mémoire de master 2 : Sciences et technologie de l'agriculture, de l'alimentation et de l'environnement (Master 3A). Ressources, systèmes agricoles et développement (RESAD) : Institut Agro Montpellier
[img]
Prévisualisation

Uso de la biodiversidad de la quinua para su expansión global: entre convenios y acuerdos internacionales. Bazile Didier. 2023. In : Quinua alimento del presente y futuro para el mundo. Ministerio de Desarrollo Rural y Tierras. Potosí : Ministerio de Desarrollo Rural y Tierras, 3 p. Congreso Mundial de la Quinua. 8, Potosí, Bolivie, 28 Mars 2023/31 Mars 2023.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Worldwide evaluations of Quinoa - Biodiversity and food security under climate change pressures. Pulvento Cataldo (ed.), Bazile Didier (ed.). 2023. Basel : MDPI, 594 p. (Plants) ISBN 978-3-0365-7043-3
[img]
Prévisualisation

Geographical distribution of quinoa crop wild relatives in the Peruvian Andes: A participatory mapping initiative. Fagandini Ruiz Francesca, Bazile Didier, Drucker A.G., Tapia M., Chura Ernesto. 2021. Environment, Development and Sustainability, 23 (6) : 6337-6358.
[img] [img]

Le Quinoa au temps de la Covid-19 : vers de nouvelles coordinations entre les producteurs des différents pays andins. Bazile Didier, Andreotti Federico, Biaggi Maria Cristina, Canahua-Murillo Alipio, Chevarria-Lazo Marco, Chura Ernesto, Garland Gerardo, González Juan Antonio, Mujica-Sánchez Ángel, Tapia-Nuñez Mario E.. 2021. Cahiers Agricultures, 30:28, 7 p.
[img]
Prévisualisation

Performance of some cultivars of Chenopodium quinoa Willd. under semi-arid conditions in Algeria (North Africa). Semmar Rania Narimane, Bouchareb Brahim, Bazile Didier. 2021. . EMCEI. Sousse : EMCEI, 5 p. Euro-Mediterranean Conference for Environmental Integration (EMCEI). 3, Sousse, Tunisie, 10 Juin 2021/13 Juin 2021.
[img]

Prospects for quinoa adaptation and utilization in Eastern and Southern Africa: Technological, institutional and policy considerations. Maliro Moses F.A., Abang Mathew, Mukankusi Clare, Lung'aho Mercy, Fenta Berhanu, Wanderi Susan, Kapa Regina, Okiro Otim Alfred, Kooma Eric, Mwaba Christopher, Isse Mohamud Mohamed, Bazile Didier. 2021. Addis Ababa : FAO, 72 p. ISBN 978-92-5-133687-8
[img]
Prévisualisation

Quinoa phenotyping methodologies: An international consensus. Stanschewski Clara S., Rey Elodie, Fiene Gabriele, Craine Evan B., Wellman Gordon, Melino Vanessa J., Patiranage Dilan S.R., Johansen Kasper, Schmöckel Sandra M., Bertero Hector Daniel, Oakey Helena, Colque‐Little Carla, Afzal Irfan, Raubach Sebastian, Miller Nathan, Streich Jared, Buchvaldt Amby Daniel, Emrani Nazgol, Warmington Mark, Moussa Magdi A.A., Wu David, Jacobson Daniel, Andreasen Christian, Jung Christian, Murphy Kevin, Bazile Didier, Tester Mark. 2021. Plants, 10 (9):1759, 54 p.
[img]
Prévisualisation

A long journey of CICA-17 quinoa variety to salinity conditions in Egypt: Mineral concentration in the seeds. González Juan Antonio, Hinojosa Leonardo, Mercado María I., Fernández-Turiel José Luis, Bazile Didier, Ponessa Graciela I., Eisa Sayed, González Daniela A., Rejas Marta, Hussin Sayed, Abd El-Samad Emad H., Abdel-Ati Ahmed, Ebrahim Mohamed E. A.. 2021. Plants, 10 (2):407, 13 p.
[img]
Prévisualisation

[img]
Prévisualisation

Global expansion of quinoa and challenges for the Andean region. Alandia Gabriela, Rodriguez J.P., Jacobsen S.E., Bazile Didier, Condori Bruno. 2020. Global Food Security, 26:100429, 10 p.
[img]

Métodos participativos para la conservación del patrimonio agrícola: el caso de la quínoa a través los territorios de los Andes. Bazile Didier. 2020. In : Foro Culturas Ciudadanas para el Desarrollo Sostenible: cuaderno pedagogico. UCM. Maule : Universidade Catolica del Maul, 49-51. Foro Culturas Ciudadanas para el Desarrollo Sostenible, Talca, Chili, 20 Novembre 2020/20 Novembre 2020.
[img] [img]

Quinoa experimentation and production in the Mediterranean region. Bazile Didier. 2020. . WSU Food Systems Team. Washington : WSU Food Systems Team, 5 p. International Quinoa Research Symposium. 2, Washington, États-Unis, 16 Août 2020/19 Août 2020.
[img]
Prévisualisation
[img]

Conocimientos y usos de siete especies de parientes silvestres de la quinoa cultivada en las comunidades agricolas del Altiplano de Puno, en Peru. Fagandini Ruiz Francesca, Bazile Didier, Labeyrie Vanesse. 2019. In : Libro de Resúmenes VII Congreso Mundial de la Quinua y Otros Granos Andinos, Chile 2019. Ministerio de Agricultura, INDAP, Pontificia Universidad Católica de Chile, ODEPA. Santiago : Ministerio de Agricultura Chile-INDAP, Résumé, 185. Congreso Mundial de la Quinua y Otros Granos Andinos. 7, Iquique, Chili, 25 Mars 2019/28 Mars 2019.
[img] [img]

Distribucion de 7 parientes silvestres de C. Quinoa willd en los agroecosistemas andinos de Peru. Fagandini Ruiz Francesca, Bazile Didier, Drucker A.G., Tapia M., Chura Ernesto. 2019. In : Libro de Resúmenes del VII Congreso Mundial de la Quinua y Otros Granos Andinos, Chile 2019. Ministerio de Agricultura, INDAP, Pontificia Universidad Católica de Chile, ODEPA. Santiago : Ministerio de Agricultura Chile-INDAP, Résumé, 185. Congreso Mundial de la Quinua y Otros Granos Andinos. 7, Iquique, Chili, 25 Mars 2019/28 Mars 2019.
[img] [img]
Prévisualisation

Distribution des parents sauvages du quinoa cultivé en lien avec les pratiques et usages des communautés andines dans la région de Puno au Pérou. Fagandini Ruiz Francesca. 2019. Montpellier : AgroParisTech, 335 p. Thèse de doctorat : Sciences sociales : AgroParisTech
[img]
Prévisualisation

Quinoa's experimentation and production in the Mediterranean Region. Bazile Didier. 2019. In : Recueil des résumées du 1er séminaire national sur la formation et la recherche agronomique. Senoussi Hakim (ed.). UKMO INRAA. Touggourt : Université Kasdi Merbah Ouargla-Institut National de la Recherche Agronomique d'Algérie, 1 p. Séminaire National Sur la Recherche Formation Agronomique en Algérie (SENAFORA). 1, Touggourt, Algérie, 26 Novembre 2019/27 Novembre 2019.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Catálogo de variedades locales de quínoa: zona centro sur de Chile. Ortega Fernando (ed.), Bazile Didier (ed.), Hinrichsen Patricio (ed.), Bierwirth Federico (ed.), Leon-Lobos Pedro, Morales Arturo, Ruf Kurt, Zurita Andrés, Alfaro Christian, Veas Enrique, Cortés Hernán, Jara Pablo. 2018. Santiago du Chili : INIA, 45 p.
[img]
Prévisualisation

Trends in agrobiodiversity for quinoa and some wild relatives: Underutilized crops and wild species for sustainable agricultural production in Peru. Fagandini Ruiz Francesca, Bazile Didier. 2017. In : Living in global world: local knowledge an sustainability. Book of abstracts. Carvalho, Ana Maria; Pardo de Santayana, Manuel; Bussmann, Rainer. Instituto Politécnico de Bragança, Centro de Investigação de Montanha; Society for Economic Botany. Bragança : Society for Economic Botany, Résumé, p. 81. ISBN 978-972-745-224-8 Annual Meeting of the Society for Economic Botany. 58, Bragança, Portugal, 4 Juin 2017/9 Juin 2017.
[img] [img]

Worldwide evaluations of quinoa: Preliminary results from post international year of quinoa FAO projects in nine countries. Bazile Didier, Pulvento Cataldo, Verniau Alexis, Al-Nusairi Mohammad, Ba Djibi, Breidy Joelle, Hassan Layth, Maarouf Ibrahim Mohammed, Mambetov Omurbek, Otambekova Munira, Sephavand Niaz Ali, Shams Amr, Souici Djamel, Miri Khaled, Padulosi Stefano. 2016. Frontiers in Plant Science, 7 (850), 18 p.
[img]
Prévisualisation

The global expansion of quinoa: Trends and limits. Bazile Didier, Jacobsen Sven-Erik, Verniau Alexis. 2016. Frontiers in Plant Science, 7 (622), 6 p.
[img]
Prévisualisation

La dinámica de la expansión mundial de la quínoa. Bazile Didier. 2015. Tierra Adentro (108), n.spéc. Quínoa: Un Súper alimento para Chile y el mundo : 18-21.
[img]
Prévisualisation

Liste générée le Thu Nov 21 16:44:10 2024 CET.