Damardjati D.S., Widowati S., Bottema T., Henry Guy.
1996. Cassava flour processing and marketing in Indonesia.
In : Cassava flour and starch : progress in research and development. Dufour Dominique (ed.), O'Brien Gerard M. (ed.), Best Rupert (ed.). CIRAD-SAR
Autre titre : Fabrication et vente de farine de manioc en Indonésie
Résumé : Developing the cassava flour agroindustry represents for Indonesia a alternative for diversifying cassava products. It can potentially increase farmer incomes, extend marketing, support food diversification, reduce wheat imports, and contribute to the development of various chemical and food infustries. Cassava flour processing requires the develoment of techniques and equipment for peeling, washing, soaking, drying, chipping, pressing and milling
Mots-clés Agrovoc : manioc, tapioca, production, consommation, offre et demande, commerce international, technologie, matériel, secteur agroindustriel, comportement du consommateur
Mots-clés géographiques Agrovoc : Indonésie
Mots-clés complémentaires : Farine de manioc
Classification Agris : E70 - Commerce, commercialisation et distribution
E21 - Agro-industrie
Q02 - Traitement et conservation des produits alimentaires
Auteurs et affiliations
- Damardjati D.S.
- Widowati S.
- Bottema T.
- Henry Guy
Autres liens de la publication
Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/465104/)
[ Page générée et mise en cache le 2024-04-15 ]