Agritrop
Accueil

Shifting diets: toward a sustainable food future

Ranganathan Janet, Vennard Daniel, Waite Richard, Searchinger Tim, Dumas Patrice, Lipinski Brian. 2016. Shifting diets: toward a sustainable food future. In : 2016 Global Food Policy Report. IFPRI. Washington : IFPRI, 66-79. (Global Food Policy Report) ISBN 978-0-89629-582-7

Chapitre d'ouvrage
[img]
Prévisualisation
Version publiée - Anglais
Utilisation soumise à autorisation de l'auteur ou du Cirad.
130427.pdf

Télécharger (446kB) | Prévisualisation

Résumé : A global convergence toward Western-style diets that are high in calories, protein, and animal-based foods poses challenges for food security and sustainability. To quantify the benefits of shifting these consumers to more sustainable diets, several possible diet shifts are modeled. A framework is proposed to tackle the crucial question of how to shift people's diets through the retail and food services sector.

Classification Agris : S01 - Nutrition humaine - Considérations générales
E73 - Économie de la consommation

Champ stratégique Cirad : Axe 3 (2014-2018) - Alimentation durable

Auteurs et affiliations

  • Ranganathan Janet, WRI (USA)
  • Vennard Daniel, WRI (USA)
  • Waite Richard, WRI (USA)
  • Searchinger Tim, WRI (USA)
  • Dumas Patrice, CIRAD-ES-UMR CIRED (FRA) ORCID: 0000-0002-3896-7589
  • Lipinski Brian, WRI (USA)

Source : Cirad-Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/583242/)

Voir la notice (accès réservé à Agritrop) Voir la notice (accès réservé à Agritrop)

[ Page générée et mise en cache le 2024-12-08 ]