Koné Mai Koumba, Bony Koffi P., Guehi Tagro Simplice, Lebrun Marc, Durand Noël, Fontana Angélique, Montet Didier, Boulanger Renaud.
2017. Impact of technological post-harvest processing on the production of chocolate aroma compounds in raw cocoa beans originated from Côte d'Ivoire.
In : 4th International Congress on Cocoa Coffee and Tea
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Version publiée
- Anglais
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Résumé : Ivorian raw cocoa material is currently characterized by a standard aroma quality. Fermentation is one of the major post-harvest treatments leading to the production of chocolate aroma compounds. This research aims to study the effect of each post-harvest processing stage on the development of flavor compounds in raw cocoa beans.
Mots-clés libres : Cocoa, Aroma, Post-harvest
Classification Agris : J11 - Manutention, transport, stockage et conservation des produits d'origine végétale
P02 - Pollution
Q03 - Contamination et toxicologie alimentaires
Q02 - Traitement et conservation des produits alimentaires
Auteurs et affiliations
- Koné Mai Koumba, UNA [Université Nangui Abrogoua] (CIV)
- Bony Koffi P., UNA [Université Nangui Abrogoua] (CIV)
- Guehi Tagro Simplice, UNA [Université Nangui Abrogoua] (CIV)
- Lebrun Marc, CIRAD-PERSYST-UMR Qualisud (FRA)
- Durand Noël, CIRAD-PERSYST-UMR Qualisud (FRA) ORCID: 0000-0003-1627-6848
- Fontana Angélique, UM2 (FRA)
- Montet Didier, CIRAD-PERSYST-UMR Qualisud (FRA)
- Boulanger Renaud, CIRAD-PERSYST-UMR Qualisud (FRA) ORCID: 0000-0001-9396-5634
Source : Cirad-Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/586433/)
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