Agritrop
Home

Browse by Mot Clé Matière

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Date | Item Type | No Grouping
Jump to: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2011 | 2008 | 2006 | 2005 | 2004 | 2002 | 1997 | 1996 | 1992 | 1991 | 1989 | 1988 | 1987 | 1986
Number of items: 35.

2020

2019

2018

Piper methysticum. Lebot Vincent. 2018. In : Trees for life in Oceania: conservation and utilisation of genetic diversity. Thomson Lex A.J. (ed.), Doran John (ed.), Clarke Bronwyn (ed.). Canberra : ACIAR, pp. 184-187. (ACIAR Monograph Series) ISBN 978-1-925746-18-1
[img]
Preview

Recent advances in the quality control of kava, the traditional beverage of the Pacific Islands. Lebot Vincent. 2018. In : Proceedings of the International Symposia on Tropical and Temperate Horticulture, Volume 2, Cairns, Queensland, Australia, November 20-25, 2016. Drew R. (ed.). ISHS. Louvain : ISHS, pp. 483-492. (Acta Horticulturae : ISHS, 1205) ISBN 978-94-62612-00-6 International Symposia on Tropical and Temperate Horticulture, Cairns, Australie, 20 November 2016/25 November 2016.
[img]

2017

Colorimetric assessment of kava (Piper methysticum Forst.) quality. Lhuissier Tiphaine, Mercier Pierre-Edouard, Michalet Serge, Lebot Vincent, Legendre Laurent. 2017. Journal of Food Composition and Analysis, 59 : pp. 27-34.
[img]

2016

2015

Comparative analysis of genetic variation in kava (Piper methysticum) assessed by SSR and DArT reveals zygotic foundation and clonal diversification. Vandenbroucke Henri, Mournet Pierre, Malapa Roger, Glaszmann Jean-Christophe, Chaïr Hâna, Lebot Vincent. 2015. Genome (Ottawa), 58 (1) : pp. 1-11.
[img]

2014

Buveurs de kava. Siméoni Patricia, Lebot Vincent. 2014. Port-Vila : Ed. Géo-consulte, 362 p. ISBN 978-2-9533362-3-8

2011

Proposal for a Kava Quality Standardization Code. Teschke Rolf, Lebot Vincent. 2011. Food and Chemical Toxicology, 49 (10) : pp. 2503-2516.
[img]

2008

Quantification of Kavalactones and determination of kava (Piper methysticum) chemotypes using near-infrared reflectance spectroscopy for quality control in Vanuatu. Lasme Privat, Davrieux Fabrice, Montet Didier, Lebot Vincent. 2008. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56 (13) : pp. 4976-4981.
[img]

2006

The quality of kava consumed in the South Pacific. Lebot Vincent. 2006. HerbalGram (71) : pp. 34-37.
[img]

2005

Kava, a prime example. Lebot Vincent. 2005. In : CIRAD's contribution : nature, communities and biodiversity. Torquebiau Emmanuel (ed.). Montpellier : CIRAD, pp. 16-17.

Le kava, un cas d'école. Lebot Vincent. 2005. In : La contribution du CIRAD : nature, sociétés et biodiversité. Torquebiau Emmanuel (ed.). Montpellier : CIRAD, pp. 16-17.

2004

L'agrobiodiversité des plantes à racines et tubercules tropicales. Lebot Vincent. 2004. Montpellier : UM2, 68 p. Habilitation à diriger des recherches : Biologie et écologie végétales : Université Montpellier 2

2002

1997

La caractérisation et l'évaluation des plantes à racines et tubercules et des bananes plantains. Lebot Vincent. 1997. Cahiers de la Recherche-Développement (43), Dossier : systèmes agroalimentaires à base de racines tubercules et plantains : pp. 20-34.
[img]
Preview

La filière kava au Vanuatu. Diagnostic économique (rapport d'étape). Benz Hélène. 1997. Montpellier : CIRAD-CA, 62 p.

Le kava, un remède contre le stress ? Lebot Vincent, Lévesque Joël. 1997. La Recherche (295) : pp. 84-88.

1996

Amélioration des espèces autochtones d'Océanie à usage alimentaire. Lebot Vincent. 1996. In : L'alimentation en forêt tropicale. Interactions bioculturelles et perspectives de développement. 2. Bases culturelles des choix alimentaires et stratégies de développement. Hladik C.M., Hladik A., Pagezy H., Linares O.F., Koppert G.J.A., Froment A. Paris : UNESCO, pp. 1175-1191. (Environnement et développement, 2)

Genetic control of kavalactone chemotypes in Piper methysticum cultivars. Lebot Vincent, Lévesque Joël. 1996. Phytochemistry, 43 (2) : pp. 397-403.

1992

Genetic vulnerability of Oceania's traditional crops. Lebot Vincent. 1992. Experimental Agriculture, 28 (3) : pp. 309-323.

Kava the Pacific drug. Lebot Vincent, Merlin Mark, Lindstrom Lamont. 1992. London : Yale University, 255 p.

Rapport trimestriel. Premier trimestre 1992. Janvier-février-mars. CIRAD-IRCC-Station Experimentale de Valeteruru - VUT. 1992. Luganville : CIRAD-IRCC, 46 p.

1991

Annual report 1990. CIRAD-IRCC-Station Experimentale de Valeteruru - VUT. 1991. Luganville : CIRAD-IRCC, 166 p.

1989

1988

Les kavas en Océanie (Piper methysticum Forst. et Piper wichmannii C. DC.) : étude pluridisciplinaire d'une culture traditionnelle. Lebot Vincent. 1988. Montpellier : USTL, 271 p. Thèse de doctorat : Physiologie, Biologie des Organismes et des Populations : Université des sciences et techniques du Languedoc

1987

Domestication et amélioration du kava. Lebot Vincent, Cabalion Pierre. 1987. In : Les ressources génétiques végétales, atouts du développement ?. Alaux J.P. (ed.). Paris : ORSTOM, pp. 71-76. (DIVA documents)

Rapport d'activité de la station expérimentale de Valeteruru (année 1987). CIRAD-IRCC - FRA. 1987. Paris : CIRAD-IRCC, 154 p.

1986

Les Kavas de Vanuatu : cultivars de Piper methysticum Forst. Lebot Vincent, Cabalion Pierre. 1986. Paris : ORSTOM, 234 p. (Travaux et documents de l'ORSTOM, n. 205) ISBN 2-7099-0828-X

This list was generated on Sat Feb 27 17:47:29 2021 CET.