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Résultats pour : "huile d'olive"

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Nombre de documents : 24.

2024

Comparison of antioxidant efficiencies in oil-in-water emulsion using extracellular vesicles from olive co-products or liposomes as antioxidants carriers. Barea Bruno, Barouh Nathalie, Fenaghra Amal, Colosetti Pascal, Lecomte Jérôme, Durand Erwann, Mey Anne, Laugerette Fabienne, Michalski Marie-Caroline, Bourlieu-Lacanal Claire, Villeneuve Pierre. 2024. Journal of the American Oil Chemists' Society, 15 p.
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Extracellular vesicles from olive wastewater and pomace co-products: Isolation, characterization of their lipid and phenolic profiles and evaluation of their radical scavenging activity. Barouh Nathalie, Fenaghra Amal, Colosetti Pascal, Lecomte Jérôme, Baréa Bruno, Laï Kee Him Joséphine, Mey Anne, Michalski Marie-Caroline, Villeneuve Pierre, Bourlieu-Lacanal Claire. 2024. European Journal of Lipid Science and Technology:2400019, 16 p.
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Improving the triphenylphosphine/triphenylphosphine oxide (TPP/TPPO)-basedmethod for the absolute and accurate quantification by FTIR-ATR of hydroperoxides in oils or lipid extracts. Wind Juliette, Villeneuve Pierre, Taty Mignon Prince Exaucé, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Barea Bruno, Pradelles Rémi, Durand Erwann. 2024. European Journal of Lipid Science and Technology, 12 p.
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2023

Establishing communities of value for sustainable localized food products: The case of mediterranean olive oil. Radic Ivana, Monaco Clara, Cerdan Claire, Peri Iuri. 2023. Sustainability, 15, n.spéc. Agri-Food Economics and Rural Sustainable Development:2236, 15 p.
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2016

Culinary practices mimicking a polysaccharide-rich recipe enhance the bioaccessibility of fat-soluble micronutrients. Dhuique-Mayer Claudie, Servent Adrien, Descalzo Adriana Maria, Mouquet-Rivier Claire, Amiot Marie Josèphe, Achir Nawel. 2016. Food Chemistry, 210 : 182-188.
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2012

Procédé d'extraction de composés phénoliques à partir d'eau de végétation de l'olive et préparation d'extrait titré en polyphénols d'olive et de raisin. Urban Nelly, Dornier Manuel, Pallet Dominique, Reynes Max. 2012. Paris : INPI, 22 p. N° de dépôt : 0900752, N° de brevet : FR2942224 B1, N° de dépôt international : PCT/FR2010/000137, N° de brevet international : WO2010/094860 A2, N° de brevet : PT2398756 T, N° de brevet : ES10708243 T, N° de dépôt européen : 10708243.0, N° de brevet européen : EP2398756 B1, N° de brevet : BRPI1008591 A2
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2005

Effects of a membrane-based soft purification process on olive oil quality. Hafidi Abdellatif, Pioch Daniel, Ajana Hamid. 2005. Food Chemistry, 92 (4) : 607-613.
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Huile de palme rouge de Colombie : un équivalent tropical de l'huile d'olive. Pina Michel, Noël Jean-Marc, Baréa Bruno, Piombo Georges, Villeneuve Pierre, Graille Jean. 2005. OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 12 (2) : 180-182.
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Soft purification of lampante olive oil by microfiltration. Hafidi Abdellatif, Pioch Daniel, Ajana Hamid. 2005. Food Chemistry, 92 : 17-22.
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2004

Huile d'olive de Nyons : visite de terrain. Devautour Hubert, Fribourg Gilles. 2004. In : Promouvoir la compétitivité de l'agriculture par les savoir-faire locaux : Atelier sur les indications géographiques pour les produits agroalimentaires du Moyen-Orient et d'Afrique du Nord. Synthèse de l'atelier, 7-10 juin 2004, Montpellier, France. Devautour Hubert (ed.), Gerz Astrid (ed.), Danflous Jean-Paul (ed.), Cerdan Claire (ed.). World Bank, France-Ministère de l'agriculture de l'alimentation de la pêche et des affaires rurales. Washington : World Bank, 71-72. Atelier sur les indications géographiques au Moyen-Orient et en Afrique du Nord, Montpellier, France, 7 Juin 2004/10 Juin 2004.
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Normes et signes liés à l'origine : le cas de l'huile d'olive de Nyons. Montet Didier. 2004. In : Promouvoir la compétitivité de l'agriculture par les savoir-faire locaux : Atelier sur les indications géographiques pour les produits agroalimentaires du Moyen-Orient et d'Afrique du Nord. Synthèse de l'atelier, 7-10 juin 2004, Montpellier, France. Devautour Hubert (ed.), Gerz Astrid (ed.), Danflous Jean-Paul (ed.), Cerdan Claire (ed.). World Bank, France-Ministère de l'agriculture de l'alimentation de la pêche et des affaires rurales. Washington : World Bank, 47-48. Atelier sur les indications géographiques au Moyen-Orient et en Afrique du Nord, Montpellier, France, 7 Juin 2004/10 Juin 2004.
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Nyons olive oil : a field visit. Devautour Hubert, Fribourg Gilles. 2004. In : Promoting agricultural competitiveness through local know-how : a Workshop on Geographic Indication of Middle Eastern and North African Agri-Food Products. Summary of the Workshop, June 7-10 2004, Montpellier, France. Gerz Astrid (ed.), Danflous Jean-Paul (ed.), Cerdan Claire (ed.), Devautour Hubert (ed.). World Bank, France-Ministère de l'agriculture de l'alimentation de la pêche et des affaires rurales. Washington : World Bank, 57-58. Workshop on Geographic Indications for Middle Eastern and North African Agri-Food Products, Montpellier, France, 7 Juin 2004/10 Juin 2004.

Standards and symbols linked to origin : the case of nyons olive oil. Montet Didier. 2004. In : Promoting agricultural competitiveness through local know-how : a Workshop on Geographic Indication of Middle Eastern and North African Agri-Food Products. Summary of the Workshop, June 7-10 2004, Montpellier, France. Gerz Astrid (ed.), Danflous Jean-Paul (ed.), Cerdan Claire (ed.), Devautour Hubert (ed.). World Bank, France-Ministère de l'agriculture de l'alimentation de la pêche et des affaires rurales. Washington : World Bank, 35-36. Workshop on Geographic Indications for Middle Eastern and North African Agri-Food Products, Montpellier, France, 7 Juin 2004/10 Juin 2004.

2003

Lipides et corps gras alimentaires. Graille Jean (ed.). 2003. Paris : Lavoisier Tec et Doc, 469 p. (Collection sciences et techniques agro-alimentaires) ISBN 2-7430-0594-7

2001

Genetic relationships in the olive (Olea europaea L.) reflect multilocal selection of cultivars. Besnard G., Baradat Philippe, Bervillé A.. 2001. Theoretical and Applied Genetics, 102 : 251-258.
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1987

Installations pour l'extraction d'huile d'olive à partir de pâtes d'olives dénoyautées. Amirate P., Baccioni L., Bellomo F., Di Renzo G.C.. 1987. Olivae (17) : 24-29.

1961

L'olivier en France. Normes internationales de qualité des huiles. Bonnet Pascal. 1961. Oléagineux, 16 (6) : 359-361.
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