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Résultats pour : "huile d'olive"

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Nombre de documents : 22.

2024

Improving the triphenylphosphine/triphenylphosphine oxide (TPP/TPPO)-basedmethod for the absolute and accurate quantification by FTIR-ATR of hydroperoxides in oils or lipid extracts. Wind Juliette, Villeneuve Pierre, Taty Mignon Prince Exaucé, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Barea Bruno, Pradelles Rémi, Durand Erwann. 2024. European Journal of Lipid Science and Technology, 12 p.
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2023

Establishing communities of value for sustainable localized food products: The case of mediterranean olive oil. Radic Ivana, Monaco Clara, Cerdan Claire, Peri Iuri. 2023. Sustainability, 15, n.spéc. Agri-Food Economics and Rural Sustainable Development:2236, 15 p.
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2016

Culinary practices mimicking a polysaccharide-rich recipe enhance the bioaccessibility of fat-soluble micronutrients. Dhuique-Mayer Claudie, Servent Adrien, Descalzo Adriana Maria, Mouquet-Rivier Claire, Amiot Marie Josèphe, Achir Nawel. 2016. Food Chemistry, 210 : 182-188.
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2012

Procédé d'extraction de composés phénoliques à partir d'eau de végétation de l'olive et préparation d'extrait titré en polyphénols d'olive et de raisin. Urban Nelly, Dornier Manuel, Pallet Dominique, Reynes Max. 2012. Paris : INPI, 22 p. N° de dépôt : 0900752, N° de brevet : FR2942224 B1, N° de dépôt international : PCT/FR2010/000137, N° de brevet international : WO2010/094860 A2, N° de brevet : PT2398756 T, N° de brevet : ES10708243 T, N° de dépôt européen : 10708243.0, N° de brevet européen : EP2398756 B1, N° de brevet : BRPI1008591 A2
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2005

Effects of a membrane-based soft purification process on olive oil quality. Hafidi Abdellatif, Pioch Daniel, Ajana Hamid. 2005. Food Chemistry, 92 (4) : 607-613.
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Huile de palme rouge de Colombie : un équivalent tropical de l'huile d'olive. Pina Michel, Noël Jean-Marc, Baréa Bruno, Piombo Georges, Villeneuve Pierre, Graille Jean. 2005. OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 12 (2) : 180-182.
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Soft purification of lampante olive oil by microfiltration. Hafidi Abdellatif, Pioch Daniel, Ajana Hamid. 2005. Food Chemistry, 92 : 17-22.
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2004

Huile d'olive de Nyons : visite de terrain. Devautour Hubert, Fribourg Gilles. 2004. In : Promouvoir la compétitivité de l'agriculture par les savoir-faire locaux : Atelier sur les indications géographiques pour les produits agroalimentaires du Moyen-Orient et d'Afrique du Nord. Synthèse de l'atelier, 7-10 juin 2004, Montpellier, France. Devautour Hubert (ed.), Gerz Astrid (ed.), Danflous Jean-Paul (ed.), Cerdan Claire (ed.). World Bank, France-Ministère de l'agriculture de l'alimentation de la pêche et des affaires rurales. Washington : World Bank, 71-72. Atelier sur les indications géographiques au Moyen-Orient et en Afrique du Nord, Montpellier, France, 7 Juin 2004/10 Juin 2004.
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Normes et signes liés à l'origine : le cas de l'huile d'olive de Nyons. Montet Didier. 2004. In : Promouvoir la compétitivité de l'agriculture par les savoir-faire locaux : Atelier sur les indications géographiques pour les produits agroalimentaires du Moyen-Orient et d'Afrique du Nord. Synthèse de l'atelier, 7-10 juin 2004, Montpellier, France. Devautour Hubert (ed.), Gerz Astrid (ed.), Danflous Jean-Paul (ed.), Cerdan Claire (ed.). World Bank, France-Ministère de l'agriculture de l'alimentation de la pêche et des affaires rurales. Washington : World Bank, 47-48. Atelier sur les indications géographiques au Moyen-Orient et en Afrique du Nord, Montpellier, France, 7 Juin 2004/10 Juin 2004.
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Nyons olive oil : a field visit. Devautour Hubert, Fribourg Gilles. 2004. In : Promoting agricultural competitiveness through local know-how : a Workshop on Geographic Indication of Middle Eastern and North African Agri-Food Products. Summary of the Workshop, June 7-10 2004, Montpellier, France. Gerz Astrid (ed.), Danflous Jean-Paul (ed.), Cerdan Claire (ed.), Devautour Hubert (ed.). World Bank, France-Ministère de l'agriculture de l'alimentation de la pêche et des affaires rurales. Washington : World Bank, 57-58. Workshop on Geographic Indications for Middle Eastern and North African Agri-Food Products, Montpellier, France, 7 Juin 2004/10 Juin 2004.

Standards and symbols linked to origin : the case of nyons olive oil. Montet Didier. 2004. In : Promoting agricultural competitiveness through local know-how : a Workshop on Geographic Indication of Middle Eastern and North African Agri-Food Products. Summary of the Workshop, June 7-10 2004, Montpellier, France. Gerz Astrid (ed.), Danflous Jean-Paul (ed.), Cerdan Claire (ed.), Devautour Hubert (ed.). World Bank, France-Ministère de l'agriculture de l'alimentation de la pêche et des affaires rurales. Washington : World Bank, 35-36. Workshop on Geographic Indications for Middle Eastern and North African Agri-Food Products, Montpellier, France, 7 Juin 2004/10 Juin 2004.

2003

Lipides et corps gras alimentaires. Graille Jean (ed.). 2003. Paris : Lavoisier Tec et Doc, 469 p. (Collection sciences et techniques agro-alimentaires) ISBN 2-7430-0594-7

2001

Genetic relationships in the olive (Olea europaea L.) reflect multilocal selection of cultivars. Besnard G., Baradat Philippe, Bervillé A.. 2001. Theoretical and Applied Genetics, 102 : 251-258.
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1987

Installations pour l'extraction d'huile d'olive à partir de pâtes d'olives dénoyautées. Amirate P., Baccioni L., Bellomo F., Di Renzo G.C.. 1987. Olivae (17) : 24-29.

1961

L'olivier en France. Normes internationales de qualité des huiles. Bonnet Pascal. 1961. Oléagineux, 16 (6) : 359-361.
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