Agritrop
Accueil
Aide
Liens utiles
Recherche avancée
Auteurs CIRAD
Parcourir
par champ stratégique Cirad
par thème Agris
par année
par auteur
par affiliation d'auteur
Déposer
Se connecter
Résultats pour : "lactone"
Format d'export
ASCII Citation
Atom
CSV
Dublin Core
EndNote
EndNote-Indicateurs (agents Cirad)
HTML Citation
Object IDs
Zotero - Reference Manager (RIS)
RSS 1.0
RSS 2.0
Grouper par :
Année de publication
|
Type de document
|
Aucun
Nombre de documents :
10
.
Article de revue
Colorimetric assessment of kava (
Piper methysticum
Forst.) quality.
Lhuissier Tiphaine, Mercier Pierre-Edouard, Michalet Serge, Lebot Vincent, Legendre Laurent. 2017.
Journal of Food Composition and Analysis
,
59
: 27-34.
https://doi.org/10.1016/j.jfca.2017.02.005
Comparison of kava (
Piper methysticum
Forst.) varieties by UV absorbance of acetonic extracts and high-performance thin-layer chromatography.
Lebot Vincent, Legendre Laurent. 2016.
Journal of Food Composition and Analysis
,
48
: 25-33.
https://doi.org/10.1016/j.jfca.2016.01.009
Transcriptome analysis revealed that a quorum sensing system regulates the transfer of the pAt megaplasmid in
Agrobacterium tumefaciens
.
Mhedbi-Hajri Nadia, Yahiaoui Noura, Mondy Samuel, Hue Nathalie, Pelissier Cyril, Faure Denis, Dessaux Y.. 2016.
BMC Genomics
,
17
(661), 14 p.
https://doi.org/10.1186/s12864-016-3007-5
Prévisualisation
Detection of flavokavins (A, B, C) in cultivars of kava (
Piper methysticum
) using high performance thin layer chromatography (HPTLC).
Lebot Vincent, Do T.K.T., Legendre Laurent. 2014.
Food Chemistry
,
151
: 554-560.
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.11.120
Regulation of shoot and root development through mutual signaling.
Puig Jérôme, Pauluzzi Germain, Guiderdoni Emmanuel, Gantet Pascal. 2012.
Molecular Plant
,
5
(5) : 974-983.
https://doi.org/10.1093/mp/sss047
Kava and kava hepatotoxicity : Requirements for novel experimental, ethnobotanical and clinical studies based on a review of the evidence.
Teschke Rolf, Qiu Samuel, Tran Dang Xuan, Lebot Vincent. 2011.
Phytotherapy Research
,
25
(9) : 1263-1274.
https://doi.org/10.1002/ptr.3464
Quantification of Kavalactones and determination of kava (
Piper methysticum
) chemotypes using near-infrared reflectance spectroscopy for quality control in Vanuatu.
Lasme Privat, Davrieux Fabrice, Montet Didier, Lebot Vincent. 2008.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
,
56
(13) : 4976-4981.
https://doi.org/10.1021/jf800439g
L'arôme de l'ananas.
Dupaigne P.. 1976.
Fruits
,
31
(10) : 631-639.
Chapitre d'ouvrage
Aroma components production by immobilized microbial cells.
Jourdain N., Goli Thierry, Jallageas J.C., Crouzet C., Ghommidh C., Navarro J.M., Crouzet Jean. 1985. In : Topics in flavour research. Berger R.G. (ed.), Nitz S. (ed.)
. Eschborn : s.n.
, 430-441.
Thèse
Les kavas en Océanie (
Piper methysticum
Forst. et
Piper wichmannii
C. DC.) : étude pluridisciplinaire d'une culture traditionnelle.
Lebot Vincent. 1988. Montpellier : USTL, 271 p. Thèse de doctorat : Physiologie, Biologie des Organismes et des Populations : Université des sciences et techniques du Languedoc
Liste générée le
Mon Dec 16 03:06:42 2024 CET
.