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Résultats pour : "rôtissage"

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Sugar profile and volatile aroma composition in fermented dried beans and roasted nibs from six controlled pollinated Cameroonian fine-flavor cocoa (Theobroma cacao L.) hybrids. Perrez Akoa Simon, Boulanger Renaud, Effa Onomo Pierre, Lebrun Marc, Ondobo Martine Louise, Lahon Marie-Christine, Ntyam Mendo Samuel Arsene, Niemenak Nicolas, Djocgoue Pierre-François. 2023. Food Bioscience, 53:102603, 15 p.
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Role of dewatering and roasting parameters on the quality of handmade gari. Dahdouh Layal, Escobar Andrés, Rondet Eric, Ricci Julien, Fliedel Geneviève, Adinsi Laurent, Dufour Dominique, Cuq Bernard, Delalonde Michèle. 2021. International Journal of Food Science and Technology, 56 (3), n.spéc. Consumers have their say: Assessing preferred quality traits of roots, tubers and cooking bananas, and implications for breeding : 1298-1310.
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The variety, roasting, processing, and type of cultivation determine the low OTA levels of commercialized coffee in Chiapas State, Mexico. Aguilar-Alvarez Maria Eugenia, Saucedo-Castaneda Gerardo, Durand Noël, Perraud-Gaime Isabelle, González-Robles Rosa Obdulia, Rodríguez-Serrano Gabriela Mariana. 2021. Food Control, 126:108088, 7 p.
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Assessment of exposure to ochratoxin - A (OTA) through ground roasted coffee in two cameroonian cities: Yaounde and Douala. Mounjouenpou Pauline, Durand Noël, Guiraud Joseph-Pierre, Maboune Tetmoun Suzanne Abeline, Gueule Dominique, Guyot Bernard. 2013. International Journal of Food Science and Nutrition Engineering, 3 (3) : 35-39.
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Effets des traitements post-récolte et de la torréfaction sur la teneur en ochratoxine A du café : une revue. Durand Noël, Duris Daniel, Fontana Angélique, Castellanos-Onorio Olaya, Suarez Quiroz Mirna Leonor, Schorr-Galindo Sabine. 2013. Cahiers Agricultures, 22 (3) : 195-201.
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Effect of two different roasting techniques on the Ochratoxin A (OTA) reduction in coffee beans (Coffea arabica). Castellanos-Onorio Olaya, Gonzalez-Rios Oscar, Guyot Bernard, Fontana-Tachon Angélique, Guiraud Joseph-Pierre, Schorr-Galindo Sabine, Durand Noël, Suárez Quiroz Mirna. 2011. Food Control, 22 (8) : 1181-1188.
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Rôle des constituants chimiques du café vert, du terroir et des traitements post-récolte sur la qualité aromatique du Bourbon Pointu. Piccino Sébastien. 2011. Saint-Denis : Université de la Réunion, 190 p. Thèse de doctorat : Sciences, technologies et santé. Chimie : Université de la Réunion
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Café : de la cerise à la tasse. Barel Michel. 2008. Techniques de l'Ingénieur. Agroalimentaire : 2-17.

Impact of "ecological" post-harvest processing on coffee aroma : II. Roasted coffee. Gonzalez-Rios Oscar, Suarez Quiroz Mirna Leonor, Boulanger Renaud, Barel Michel, Guyot Bernard, Guiraud Joseph-Pierre, Schorr-Galindo Sabine. 2007. Journal of Food Composition and Analysis, 20 (3-4) : 297-307.
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Influence du traitement post-récolte sur les composantes de la flaveur d'un cacao Trinitario de Venezuela. Michodjehoun-Mestres Laetitia. 2005. Montpellier : ENSIA, 111 p. Mémoire MSc : Génie agro-alimentaire méditerranéen et tropical : Ecole nationale supérieure des industries agricoles et alimentaires
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Etude des conditions de production d'ochratoxine A dans le café. Contrôle et prévention de sa formation. Suarez Quiroz Mirna Leonor. 2004. Montpellier : UM2, 159 p. Thèse de doctorat : Sciences des aliments. Science et procédé biologiques et industriels : Université Montpellier 2

Influence des traitements thermiques sur la flaveur des aliments. Brat Pierre. 2004. In : Réunion annuelle Flhor, Montpellier, 5-9 juillet 2004. CIRAD-FLHOR-ARF. Montpellier : CIRAD, 21 p. Réunion annuelle FLHOR, Montpellier, France, 5 Juillet 2004/9 Juillet 2004.

Wood torrefaction in Europe : an overview and its perspectives. Girard Philippe, Permadi Pipin, Mouras Sylvie, Napoli Alfredo. 2000. In : Forests and society : The role of research. Poster abstracts. Jandl Robert (ed.), Devall Margaret (ed.), Khorchidi Margarete (ed.), Schimpf Eva (ed.), Wolfrum Gerda (ed.), Krishnapillay Baskaran (ed.). IUFRO. Vienna : IUFRO, 234-235. IUFRO World Congress. 21, Kuala Lumpur, Malaisie, 7 Août 2000/12 Août 2000.

Formation de l'arôme cacao. Cros Emile, Jeanjean Nathalie. 1998. In : Cacao et chocolat. Production, utilisation, caractéristiques. Pontillon J. (ed.). Paris : Technique et documentation Lavoisier, 187-206. (Collection sciences et techniques agro-alimentaires) ISBN 2-7430-0174-7

Mission d'appui technologique à l'IRAG du 6 au 24 décembre 1997. Perriot Jean-Jacques. 1998. Montpellier : CIRAD-CP, 60 p. N° de rapport : CP_SIC 902
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Torréfaction. Cros Emile. 1998. In : Cacao et chocolat. Production, utilisation, caractéristiques. Pontillon J. (ed.). Paris : Technique et documentation Lavoisier, 241-268. (Collection sciences et techniques agro-alimentaires) ISBN 2-7430-0174-7

Cocoa flavour : correlation between non-volatile and volatile compounds. Jeanjean Nathalie, Cros Emile, Flori Albert. 1996. In : Proceedings of the Malaysian international cocoa conference = [Compte rendu de la conférence internationale sur le cacao de Malaisie]. Jinap Selamat (ed.), Bong Chui Lian (ed.), Tan Kim Lai (ed.), Wan Rahimah Wan Ishak (ed.), Mastura Mansor (ed.); MCB. Kota Kinabalu : Malaysian Cocoa Board, 296-308. Malaysian international cocoa conference, Kuala Lumpur, Malaisie, 20 Octobre 1994/21 Octobre 1994.

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