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Article de revue

New insights into the rapid germination process of lentil and cowpea seeds: High thiamine and folate, and low α-galactoside content. Avezum Luiza, Madode Yann Emeric, Mestres Christian, Achir Nawel, Delpech Charlotte, Chapron Morgane, Gibert Olivier, Rajjou Loïc, Rondet Eric. 2024. Food Chemistry, 439:138027, 9 p.
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Current consumption of traditional cowpea-based dishes in South Benin contributes to at least 30% of the recommended intake of dietary fibre, folate, and magnesium. Akissoe Lorene, Hemery Youna, Madode Yann Emeric, Icard-Vernière Christèle, Rochette Isabelle, Picq Christian, Hounhouigan Joseph Djidjoho, Mouquet-Rivier Claire. 2023. Nutrients, 15 (6):1314, 17 p.
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Role of dough viscoelastic properties and rice variety in the thermal expansion and the quality of unconventional rice-based bread: Case of steamed-cooked "Ablo". Dahdouh Layal, Hounsou Mathias, Matignon Brigitte, Ricci Julien, Madode Yann Emeric, Hounhouigan Joseph Djidjoho, Akissoé Noël, Mestres Christian. 2021. International Journal of Food Science and Technology, 56 (9), n.spéc. NANOTECHNOLOGY : 4615-4626.
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The quality of steam-cooked rice bread is directly linked with the level of starch gelatinization and the fluidity of fermented dough. Houngbédji Marcel, Madode Yann Emeric, Mestres Christian, Akissoé Noël, Manful John, Matignon Brigitte, Grabulos Joël, Hounhouigan Joseph Djidjoho. 2018. Journal of Cereal Science, 80 : 1-8.
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Communication par affiche

ICOWPEA - L'innovation participative pour le développement de produits à base de niébé au Bénin. Briffaz Aurélien, Hounhouigan Joseph Djidjoho, Aboudou Faridath Atchabi, Hemery Youna Morgane, Mouquet-Rivier Claire, Vernière Christèle, Chapuis Arnaud, Ferré Thierry, Madode Yann Emeric, Mestres Christian, Rivier Michel. 2019. . Projet ICOWPEA. Cotonou : Projet ICOWPEA, 1 p. Journée du niébé AIZAN, Cotonou, Bénin, 4 Décembre 2019/4 Décembre 2019.
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L'artisanat de transformation du niébé à Cotonou. Ferré Thierry, Aboudou Faridath Atchabi, Kpossilande Claudia, Honfoga Gbènoukpo Barthélémy, Madode Yann Emeric, Hounhouigan Joseph Djidjoho. 2019. . Projet ICOWPEA. Cotonou : Projet ICOWPEA, 1 p. Journée du niébé AIZAN, Cotonou, Bénin, 4 Décembre 2019/4 Décembre 2019.
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Caractérisation sensorielle en milieu urbain du Ablo, un pain traditionnel cuit à la vapeur en Afrique de l'Ouest. Madode Yann Emeric, Akissoé Noël, Hounhouigan Joseph Djidjoho, Manful John, Mestres Christian. 2014. In : Report on the AFTER Congress: Promoting traditional African foods: innovations, quality and market access. ESP-UCAD, CIRAD, AAFEX. Dakar : UCAD-CIRAD, Résumé, 37. AFTER Congress. 1, Dakar, Sénégal, 11 Novembre 2014/12 Novembre 2014.
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Upgrading of traditional food processing: Improvement of akpan, a traditional yoghourt-like maize-based beverage from Benin. Madode Yann Emeric, Hounhouigan Joseph Djidjoho, Mestres Christian. 2005. In : Innovations in Traditional Foods Conference (IntraFood 2005), Valencia, 25 to 28 October 2005. Montpellier : CIRAD, 2 p. Innovations in Traditional Foods Conference (IntraFood 2005), Valence, Espagne, 25 Octobre 2005/28 Octobre 2005.

Communication sans actes

Understanding and optimization of rapid and small-scale germination process on the nutritional quality of lentil and cowpea. Méot Jean-Michel, Delpech Charlotte, Avezum Luiza, Rajjou Loïc, Mestres Christian, Achir Nawel, Madode Yann Emeric, Gibert Olivier, Verdeil Jean-Luc, Rondet Eric. 2023. In : ICEF14 Book of abstracts : "Sustainable food manufacturing for a resilient food chain". IAEF. Nantes : IAEF, Résumé, p. 390. International Congress on Engineering and Food, Nantes, France, 20 Juin 2023/23 Juin 2023.
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Upgrading of traditional food processing : Improvement of akpan, a traditional yoghourt-like maize-based beverage from Benin. Madode Yann Emeric, Hounhouigan Joseph Djidjoho, Mestres Christian. 2005. In : Innovations in Traditional Foods Conference (IntraFood 2005), Valencia, 25 to 28 October 2005, vol. 2. By Pedro Fito and Fidel Toldra. Londres : Elsevier, 1281-1284. Innovations in Traditional Foods Conference (IntraFood 2005), Valence, Espagne, 25 Octobre 2005/28 Octobre 2005.

Document technique et de recherche

Aménagement des sites de production-vente de Ata dans Cotonou. Co-conception d'une unité mobile de production-vente de Ata. ICOWPEA Project 1507-031. Deliverable number: D3.1.2.3. Study report. Ferré Thierry, Rivier Michel, Aboudou Faridath Atchabi, De Souza L., Hounhouigan Joseph Djidjoho, Madode Yann Emeric. 2020. s.l. : s.n., 31 p.
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Liste générée le Sat Nov 23 02:17:42 2024 CET.