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Résultats pour Auteur : "Remize, Fabienne"

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Nombre de documents : 15.

2024

Bioactive compound diversity in a wide panel of sweet potato (Ipomoea batatas L.) cultivars: A resource for nutritional food development. Nabot Marion, Garcia Cyrielle, Seguin Marc, Ricci Julien, Brabet Catherine, Remize Fabienne. 2024. Metabolites, 14 (10):523, 14 p.
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Caractères phénotypiques et valeur nutritionnelle de cultivars de patate douce (Ipomoea batatas) de La Réunion. Nabot Marion, Garcia Cyrielle (collab.), Brabet Catherine (collab.), Remize Fabienne (collab.). 2024. Saint-Pierre : CIRAD-Université de la Réunion-Projet SADUR, 24 p.
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2022

Dynamics of bacterial and fungal communities of mango: From the tree to ready-to-Eat products. Taibi Ahmed, Diop Alioune, Leneveu-Jenvrin Charlène, Broussolle Véronique, Lortal Sylvie, Méot Jean-Michel, Soria Christian, Chillet Marc, Lechaudel Mathieu, Minier Jérôme, Constancias Florentin, Remize Fabienne, Meile Jean-Christophe. 2022. Food Microbiology, 108:104095, 14 p.
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Selection of microbial targets for treatments to preserve fresh carrot juice. Leneveu-Jenvrin Charlène, Quentin Baptiste, Messaaf Fatima-Ezzahra, Hoarau Mathilde, Lebrun Marc, Remize Fabienne. 2022. Beverages (Basel), 8 (1):17, 15 p.
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Variability of bacterial homopolysaccharide production and properties during food processing. Nabot Marion, Guérin Marie, Sivakumar Dhairini, Remize Fabienne, Garcia Cyrielle. 2022. Biology, 11 (2):171, 16 p.
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2021

Effects of maturity level, steam treatment, or active packaging to maintain the quality of minimally processed mango (Mangifera indica cv. José). Leneveu-Jenvrin Charlène, Apicella Annalisa, Bradley Kelly, Meile Jean-Christophe, Chillet Marc, Scarfato Paolo, Incarnato Loredana, Remize Fabienne. 2021. Journal of Food Processing and Preservation, 45 (7):e15600, 13 p.
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2020

Changes of quality of minimally-processed pineapple (Ananas comosus, var. 'Queen Victoria') during cold storage: Fungi in the leading role. Leneveu-Jenvrin Charlène, Quentin Baptiste, Assemat Sophie, Hoarau Mathilde, Meile Jean-Christophe, Remize Fabienne. 2020. Microorganisms, 8 (2), n.spéc. Preservation, Characterization and Exploitation of Microbial Biodiversity of Agri-Food and Environmental Interest:185, 18 p.
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Effect of processing on microbial safety of wild pepper (Piper borbonense) from Reunion Island. Weil Mathieu, Remize Fabienne, Durand Noel, Alter Pascaline, Hoarau Mathilde, Meile Jean-Christophe. 2020. Food Control, 111:107061, 9 p.
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New bacterial agents to limit Colletotrichum gloeosporioides development on mango. Taibi Ahmed, Meile Jean-Christophe, Dieudonné Hugo, Korsten Lise, Chillet Marc, Remize Fabienne. 2020. Advances in Microbiology, 10 (12) : 691-712.
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2019

Safety and microbiological quality. Editorial. Remize Fabienne (ed.), Montet Didier (ed.). 2019. Fermentation, 5 (2), n.spéc. Safety and Microbiological Quality:50, 3 p.
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2017

Phytochemical composition and antioxidant activity of fermented Moringa oleifera leaf powder. Harimalala Andriambelo Nirina, Rasoarinanahary Miora, Porphyre Vincent, Hiol Abel, Remize Fabienne, Razanamparany Louisette. 2017. European Journal of Nutrition and Food Safety, 7 (1) : 78-84.
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2016

Applications of metagenomics to fermented foods. Bigot Céline, Meile Jean-Christophe, Remize Fabienne, Strub Caroline. 2016. In : Fermented foods. Part I: biochemistry and biotechnology. Montet Didier (ed.), Ray Ramesh C. (ed.). Boca Raton : CRC Press, 333-346. (Food Biology Series) ISBN 978-1-4987-4079-1
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2014

Caractérisation physicochimique et microbiologique du Biltong sud-africain. Perspectives d'innovation dans le domaine des produits carnés salés-séchés dans la zone océan indien. Petit Thomas, Santchurn Sunita Jeewantee, Caro Yanis, Remize Fabienne, Porphyre Vincent, Hoffman Louwrens Christian, Collignan Antoine, Arnaud Elodie. 2014. In : 4ème Journées Scientifiques de l'Agroalimentaire en Océan Indien : La qualité au service du développement des filières agroalimentaires de l'océan Indien, Antananarivo, Madagascar, 24-28 novembre 2014. Réseau QualiREG. s.l. : s.n., Résumé, 24. Journées scientifiques QualiREG. 4, Antananarivo, Madagascar, 24 Novembre 2014/28 Novembre 2014.
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