Nombre de documents : 10.
Dynamics of bacterial and fungal communities of mango: From the tree to ready-to-Eat products.
Taibi Ahmed, Diop Alioune, Leneveu-Jenvrin Charlène, Broussolle Véronique, Lortal Sylvie, Méot Jean-Michel, Soria Christian, Chillet Marc, Lechaudel Mathieu, Minier Jérôme, Constancias Florentin, Remize Fabienne, Meile Jean-Christophe.
2022.
Food Microbiology,
108:104095, 14 p.
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Effects of maturity level, steam treatment, or active packaging to maintain the quality of minimally processed mango (Mangifera indica cv. José).
Leneveu-Jenvrin Charlène, Apicella Annalisa, Bradley Kelly, Meile Jean-Christophe, Chillet Marc, Scarfato Paolo, Incarnato Loredana, Remize Fabienne.
2021.
Journal of Food Processing and Preservation,
45 (7):e15600, 13 p.
Changes of quality of minimally-processed pineapple (Ananas comosus, var. 'Queen Victoria') during cold storage: Fungi in the leading role.
Leneveu-Jenvrin Charlène, Quentin Baptiste, Assemat Sophie, Hoarau Mathilde, Meile Jean-Christophe, Remize Fabienne.
2020.
Microorganisms,
8 (2), n.spéc. Preservation, Characterization and Exploitation of Microbial Biodiversity of Agri-Food and Environmental Interest:185, 18 p.
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Applications of metagenomics to fermented foods.
Bigot Céline, Meile Jean-Christophe, Remize Fabienne, Strub Caroline.
2016.
In : Fermented foods. Part I: biochemistry and biotechnology. Montet Didier (ed.), Ray Ramesh C. (ed.)
. Boca Raton : CRC Press, 333-346.
(Food Biology Series)
ISBN 978-1-4987-4079-1
Caractérisation physicochimique et microbiologique du Biltong sud-africain. Perspectives d'innovation dans le domaine des produits carnés salés-séchés dans la zone océan indien.
Petit Thomas, Santchurn Sunita Jeewantee, Caro Yanis, Remize Fabienne, Porphyre Vincent, Hoffman Louwrens Christian, Collignan Antoine, Arnaud Elodie.
2014.
In : 4ème Journées Scientifiques de l'Agroalimentaire en Océan Indien : La qualité au service du développement des filières agroalimentaires de l'océan Indien, Antananarivo, Madagascar, 24-28 novembre 2014. Réseau QualiREG
. s.l. : s.n., Résumé, 24.
Journées scientifiques QualiREG. 4, Antananarivo, Madagascar, 24 Novembre 2014/28 Novembre 2014.
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