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Traditional methods for processing meat in Niger

Kalilou Souley, Zakhia Nadine. 1999. Traditional methods for processing meat in Niger. Tropical Science, 39 : 18-22.

Article de revue ; Article de revue à comité de lecture
Texte intégral non disponible.

Autre titre : Les méthodes traditionnelles de préparation de la viande au Niger

Résumé : Kilishi is made from strips of dried beef that are coated with a sauce and grilled. It is widely consumed in Sahel African countries. The small-scale techniques for making kilishi in Niger are described and its quality is evaluated using the consumers' criteria. From an economic analysis, problems in processing are limiting marketing. Proposals are put forward to increase yields and improve quality (résumé d'auteur)

Mots-clés Agrovoc : viande bovine, viande séchée, traitement, assurance qualité, production, marketing

Mots-clés géographiques Agrovoc : Niger, Sahel

Classification Agris : Q02 - Traitement et conservation des produits alimentaires

Auteurs et affiliations

  • Kalilou Souley
  • Zakhia Nadine, CIRAD-AMIS-AGROALIMENTAIRE (COL)

Autres liens de la publication

  • Document en bibliothèque
  • Localisation du document : CD_BR8333 [(Bibliothèque de Lavalette)] ; CD_PE415 [(Bibliothèque de Lavalette)]

Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/392082/)

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