Agritrop
Accueil

Characterization of the seed oils from kiwi (Actinidia chinensis), passion fruit (Passiflora edulis) and guava (Psidium guajava)

Piombo Georges, Barouh Nathalie, Baréa Bruno, Boulanger Renaud, Brat Pierre, Pina Michel, Villeneuve Pierre. 2006. Characterization of the seed oils from kiwi (Actinidia chinensis), passion fruit (Passiflora edulis) and guava (Psidium guajava). OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 13 (2-3) : 195-199.

Article de revue ; Article de revue à comité de lecture
[img]
Prévisualisation
Version publiée - Anglais
Utilisation soumise à autorisation de l'auteur ou du Cirad.
document_534935.pdf

Télécharger (69kB) | Prévisualisation

Résumé : Oils extracted from three exotic fruits, guava, kiwi and passion fruit were analyzed to evaluate the possible commercial interest for these waste materials from fruit juices industry. Results showed interesting fatty acids compositions with high amounts of essential fatty acids such as 62.3% alpha linolenic acid for kiwi seed oil, and respectively 73.4% and 77.0% for omega 6 linoleic acid in passion fruit and guava seed oils. Fatty acids regiodistribution, sterols and tocopherols contents were also analyzed to try to establish the potential nutritional interest of such oils.

Mots-clés Agrovoc : huile végétale, Actinidia deliciosa, Passiflora edulis, Psidium guajava, composition chimique, teneur en lipides, tocophérol, phytostérol, propriété physicochimique, acide gras, valeur nutritive

Classification Agris : Q04 - Composition des produits alimentaires

Champ stratégique Cirad : Axe 3 (2005-2013) - Alimentation accessible et de qualité

Auteurs et affiliations

Autres liens de la publication

Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/534935/)

Voir la notice (accès réservé à Agritrop) Voir la notice (accès réservé à Agritrop)

[ Page générée et mise en cache le 2024-10-09 ]