Blay-Palmer Alison, Spring Andrew, Nelson Erin, Valette Elodie. 2021. Food systems - beyond the buzz. Rural 21, 55 (3) : 7-9.
|
Version publiée
- Anglais
Utilisation soumise à autorisation de l'auteur ou du Cirad. rural2021_03-S07-09.pdf Télécharger (359kB) | Prévisualisation |
Résumé : Food systems and the need for their transformation were already being debated before preparations were underway for the UN Summit addressing this issue. But do we all mean the same thing when we talk about food systems? And in which direction precisely should transformation go? Our authors show how far the discussion has progressed.
Mots-clés Agrovoc : systèmes alimentaires, agroécologie, politique alimentaire, systèmes agroalimentaires
Mots-clés libres : Food systems, Agroecology
Classification Agris : S01 - Nutrition humaine - Considérations générales
E21 - Agro-industrie
E10 - Économie et politique agricoles
Champ stratégique Cirad : CTS 3 (2019-) - Systèmes alimentaires
Auteurs et affiliations
- Blay-Palmer Alison, Wilfrid Laurier University (CAN) - auteur correspondant
- Spring Andrew, University of Guelph (CAN)
- Nelson Erin, University of Guelph (CAN)
- Valette Elodie, CIRAD-ES-UMR TETIS (FRA) ORCID: 0000-0002-2104-0445
Source : Cirad-Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/599283/)
[ Page générée et mise en cache le 2024-01-29 ]