Agritrop
Accueil

Food Systems Profile – Zambia. Catalysing the sustainable and inclusive transformation of food systems

Fynn Mark, Dutilly Céline, Hichaambwa Munguzwe, Mulenga Brion, Chomba Geoffrey, Soriani Cristina, Mubanga Freddie, Orbell Claire, Garg Kanika, Tefft James, Herlant Patrick. 2022. Food Systems Profile – Zambia. Catalysing the sustainable and inclusive transformation of food systems. Rome : FAO-European Union - Cirad, 32 p. ISBN 978-92-5-135800-9

Ouvrage
[img]
Prévisualisation
Version publiée - Anglais
Sous licence Licence Creative Commons.
FSA 2022 zambia.pdf

Télécharger (3MB) | Prévisualisation

Résumé : The Food System Profile provides a summary of the main food system issues in Zambia and highlights potential solutions for their sustainable and inclusive transformation. It is the result of a systemic analysis and stakeholders consultation that was part of a large-scale assessment supported by the European Union, FAO and CIRAD in 50 countries.

Mots-clés libres : Agricultural sector, Food systems, Food consumption, Sustainability, Cartography, Zambia

Classification Agris : U60 - Sciences de la vie et de la Terre

Agences de financement européennes : European Commission

Agences de financement hors UE : Food and Agriculture Organization, Centre de Coopération Internationale en Recherche Agronomique pour le Développement

Auteurs et affiliations

  • Fynn Mark
  • Dutilly Céline, CIRAD-ES-UMR MOISA (FRA)
  • Hichaambwa Munguzwe
  • Mulenga Brion
  • Chomba Geoffrey, FAO (ZMB)
  • Soriani Cristina, EU (ZMB)
  • Mubanga Freddie, NFNC (ZMB)
  • Orbell Claire, CIRAD-ES-UMR INNOVATION (FRA) ORCID: 0000-0002-4777-704X
  • Garg Kanika, FAO (ITA)
  • Tefft James, FAO (ITA)
  • Herlant Patrick, FAO (ITA)

Source : Cirad-Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/612186/)

Voir la notice (accès réservé à Agritrop) Voir la notice (accès réservé à Agritrop)

[ Page générée et mise en cache le 2025-10-01 ]