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Résultats pour : "acide acétique"

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Article de revue

Towards a starter culture for cocoa fermentation by selection of acetic acid bacteria. Farrera Lucie, Colas De La Noue Alexandre, Strub Caroline, Guibert Benjamin, Kouame Christelle, Grabulos Joël, Montet Didier, Teyssier Corinne. 2021. Fermentation, 7 (1), n.spéc. Safety and Microbiological Quality 2.0:42, 19 p.
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Impact of tumbling operating parameters on salt, water and acetic acid transfers during biltong-type meat processing. Mirade P.S., Portanguen Stéphane, Sicard J., De Souza J., Musavu Ndob A., Hoffman Louwrens Christian, Goli Thierry, Collignan Antoine. 2020. Journal of Food Engineering, 265:109686, 9 p.
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Catalytic deoxygenation of model compounds from flash pyrolysis oflignocellulosic biomass over activated charcoal-based catalysts. Eibner Simon, Margeriat Alexandre, Broust François, Laurenti Dorothée, Geantet Christophe, Julbe Anne, Blin Joël. 2017. Applied catalysis. B, Environmental, 219 : 517-525.
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Influence of sodium chloride and pH during acidic marination on water retention and mechanical properties of turkey breast meat. Goli Thierry, Ricci Julien, Bohuon Philippe, Marchesseau S., Collignan Antoine. 2014. Meat Science, 96 (3) : 1133-1140.
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Thermodesorption coupled to GC–MS to characterize volatiles formation kinetic during wood thermodegradation. Candelier Kévin, Dumarçay Stéphane, Pétrissans Anélie, Pétrissans Mathieu, Kamdem Pascal, Gerardin Philippe. 2013. Journal of Analytical and Applied Pyrolysis, 101 : 96-102.
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Evolution of pH during immersion of meat protein matrices in acidic marinades. Goli Thierry, Bohuon Philippe, Ricci Julien, Collignan Antoine. 2012. Meat Science, 90 (3) : 618-623.
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Mass transfer dynamics during the acidic marination of turkey meat. Goli Thierry, Bohuon Philippe, Ricci Julien, Trystram Gilles, Collignan Antoine. 2011. Journal of Food Engineering, 104 (1) : 161-168.
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Utilization of thermodesorption coupled to GC–MS to study stability of different wood species to thermodegradation. Candelier Kévin, Chaouch Mounir, Dumarçay Stéphane, Pétrissans Anélie, Pétrissans Mathieu, Gerardin Philippe. 2011. Journal of Analytical and Applied Pyrolysis, 92 (2) : 376-383.
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Decomposition of myceliar matrix and extraction of chitosan from Gongronella butleri USDB 0201 and Absidia coeruleareak ATCC 14076. Nwe Nitar, Stevens Willem, Montet Didier, Tokura Seiichi, Tamura Hiroshi. 2008. International Journal of Biological Macromolecules, 43°1 : 2-7. International Conference on Chitin and Chitosan. 10, Lyon, France, 6 Septembre 2006/9 Septembre 2006.
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Chemical equilibrium of minced turkey meat in organic acid solutions. Goli Thierry, Abi Nakhoul Pierre, Zakhia-Rozis Nadine, Trystram Gilles, Bohuon Philippe. 2007. Meat Science, 75 : 308-324.
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Prédiction du pH de la viande de dinde au cours du marinage dans des solutions d'acide acétique. Abi Nakhoul Pierre, Goli Thierry, Zakhia-Rozis Nadine, Bohuon Philippe, Trystram Gilles. 2004. Viandes et Produits Carnés (h.s.) : 155-156. Journées des sciences du muscle et technologie des viandes. 10, Rennes, France, 25 Octobre 2004/26 Octobre 2004.
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Quick marination of anchovies (Engraulis enchrasicolus) using acetic and gluconic acids. Quality and stability of the end product. Poligne Isabelle, Collignan Antoine. 2000. Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie - Food Science and Technology, 33 (3) : 202-209.
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Réduction de l'acidité du cacao lors du séchage. Augier Fabrice, Nganhou J., Barel Michel, Bénet J.C., Berthomieu G.. 1998. Plantations, Recherche, Développement, 5 (2) : 127-133.
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Thèse

Modelamiento y analysis de transporte de humedad, acidez volatil y energia termica en el proceso de secado de cacao. Garcia-Alamilla Pedro. 2005. Montpellier : UM2, 163 p. Thèse de doctorat : Sciences des aliments : Université Montpellier 2

Transport d'eau et d'acide en milieu complexe. Application au séchage du cacao. Augier Fabrice. 1999. Montpellier : UM2, 225 p. Thèse de doctorat : Mécanique, Génie Mécanique, Génie Civil : Université Montpellier 2

Mémoire

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