Nombre de documents : 25.
Article de revue
Prévisualisation |
Processors' experience in the use of flash dryer for Cassava-derived products in Nigeria.
Ojide Makuachukwu Gabriel, Adegbite Suraju Adeyemi, Tran Thierry, Taborda Luis Alejandro, Chapuis Arnaud, Lukombo Simon Singi, Totin Edmond, Sartas Murat, Schut Marc, Becerra López-Lavalle Luis Agusto, Dufour Dominique, Abass Adebayo.
2022.
Frontiers in Sustainable Food Systems,
5:771639, 15 p.
Prévisualisation |
The transformation and outcome of traditional cassava starch processing in Guangxi, China.
Dou Guangyu, Wang Xueting, Zhao Bochao, Yuan Xinan, Pan Cenxuan, Tran Thierry, Zellweger Hannes, Zhu Kesong, Guo Yajing, Wu Hao, Yin Jie, Bai Yanying.
2021.
Environmental Technology,
42 (21) : 3278-3287.
Prévisualisation |
Communication avec actes
Thermomechanical properties and baking expansion of starch dough.
Bertolini Andréa C., Lourdin Denis, Colonna Paul, Mestres Christian.
2001.
In : Starch: advances in structure and function. Barsby T.L. (ed.), Donald A.M. (ed.), Frazier P.J. (ed.). RSC
. Cambridge : RSC, 180.
ISBN 0-85404-860-X International Conference on Starch : Structure and Function, Cambridge, Royaume-Uni, 27 Mars 2000/29 Mars 2000.
Comprehensive studies of molecular changes occuring in sour cassava starch.
Bertolini Andréa C., Mestres Christian, Colonna Paul, Lerner Dan, Della Valle Guy.
1999.
In : Biopolymer science: food and non-food applications. Colonna P. (ed.), Guilbert S. (ed.); INRA
. Paris : INRA, 87-91.
(Les colloques, 91)
International conference biopolymer science: Food and non Food applications, Montpellier, France, 28 Septembre 1998/30 Septembre 1998.
Cassava flour processing and marketing in Indonesia.
Damardjati D.S., Widowati S., Bottema T., Henry Guy.
1996.
In : Cassava flour and starch : progress in research and development. Dufour Dominique (ed.), O'Brien Gerard M. (ed.), Best Rupert (ed.). CIRAD-SAR
. Cali : CIAT, 89-104.
(CIAT Publication, 271)
ISBN 958-9439-88-8 International Meeting on Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 Janvier 1994/15 Janvier 1994.
Prospects for cassava starch in Vietnam.
Thanh Ha D., Tru L.C., Henry Guy.
1996.
In : Cassava flour and starch : progress in research and development. Dufour Dominique (ed.), O'Brien Gerard M. (ed.), Best Rupert (ed.). CIRAD-SAR
. Cali : CIAT, 78-88.
(CIAT Publication, 271)
ISBN 958-9439-88-8 International Meeting on Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 Janvier 1994/15 Janvier 1994.
Communication sans actes
Etudes de quelques voies de valorisation alimentaire des produits amylacés tropicaux.
Mestres Christian, Dufour Dominique.
1998.
In : Rapport de mission au Bénin du 17 au 30 mai 1998. Séminaire sur "Le secteur artisanal de transformation agro-alimentaire au Bénin : situation actuelle et perspectives". Mestres C
. Montpellier : CIRAD-CA, 22-34.
Séminaire sur le secteur artisanal de transformation agro-alimentaire au Bénin : situation actuelle et perspectives, Cotonou, Bénin, 18 Mai 1998/21 Mai 1998.
Effect of extrusion treatments on the rheological properties of cassava flour.
Dufour Dominique, Lopez J.M., Ruales Jenny, Polit Pablo, Zakhia Nadine, Chuzel Gérard.
1995.
In : I Sextral : international symposium on food extrusion : pasta and extruded products = [I SEXTRAL Symposium international sur l'extrusion des aliments : produits extrudés et pates]. UNICAMP
. Campinas : UNICAMP, 3 p.
Simposio Brasileiro de Extrusao de Alimentos e Feira de Exposicao de Industrias de Alimentos, Campinas, Brésil, 27 Mars 1995/29 Mars 1995.
Thèse
Document technique et de recherche
Prévisualisation |
Liste générée le Mon Nov 4 02:29:34 2024 CET.